ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Καταναλώνω για να είμαι ευτυχισμένος ...

Sunday, December 1, 2019
Η Black Friday είναι μία ημέρα στην οποία προκαλείται παροξυσμός σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, καθώς έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις όποια συσκευή επιθυμείς με μεγάλη έκπτωση. Οι διαφημίσεις δίνουν και παίρνουν, η τηλεόραση στο θυμίζει συνέχεια, παντού στο Διαδίκτυο διαβάζεις για τη ‘’μεγάλη μέρα’’.

Πάντοτε, αυτή η ημέρα, με έβαζε σε σκέψεις: Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι λαχταράνε να έρθει μία ημέρα στην οποία θα αποκτήσουν επιτέλους, τις ηλεκτρονικές συσκευές που τόσο πολύ επιθυμούν.


Η προσκόλληση στην κατανάλωση και διάφορα υλικά προϊόντα, ίσως να κρύβει και μία άλλη ανάγκη του ανθρώπου: την ανάγκη που έχει ο ίδιος μέσω της κατανάλωσης υλικών πραγμάτων, να αισθανθεί ευτυχισμένος. Μέσα σε έναν κόσμο σκληρό που δεν εκδηλώνει με μεγάλη ευκολία τα συναισθήματά του και είναι ψυχρός, προσπαθώ να καλύψω το συναισθηματικό μου κενό μέσα από την απόκτηση υλικών πραγμάτων.

Ξεχάσαμε να ζούμε, ξεχάσαμε να είμαστε κοντά στη φύση και να αντλούμε χαρά από τα μικρά και καθημερινά πράγματα. Κολλήσαμε σε τεχνητά πράγματα – όλοι μας, και για εμένα το γράφω.

Ευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται σε ισορροπία με το μέσα του. Ευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος που είναι πραγματικά χαρούμενος και βιώνει εσωτερική γαλήνη. 

Εννοείται πως τα υλικά πράγματα δεν τα απορρίπτουμε απόλυτα από τη ζωή μας. Όμως, δεν τα αφήνουμε να κυριαρχούν, ούτε να γεμίζουν τα εσωτερικά μας κενά.

Γεμίζω την ψυχή μου, διότι μόνο έτσι θα αισθανθώ ουσιαστικά ελεύθερος και χαρούμενος.

ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ