ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δε θέλω να μην πεθάνω. Θέλω να ζήσω!

Tuesday, October 29, 2019
‘Ένα είναι το βέβαιο γεγονός σε αυτή τη ζωή: πως κάποτε θα πεθάνουμε. Ο θάνατος είναι η φυσική μας κατάληξη και το πέρασμα της βιολογικής μας ύπαρξης σε ένα άλλο στάδιο. Οι απόψεις για την ύπαρξη της ζωής ή όχι μετά το θάνατο, είναι πολυποίκιλες και διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Δε θέλω προς το παρόν, να μπω σε τέτοιες αναλύσεις: Γιατί θέλω να δείξω σε αυτό το άρθρο πως σημασία δεν έχει να μεμψιμοιρείς για το αναπόφευκτο τέλος, αλλά να δημιουργήσεις την πιο υπέροχη ζωή που θα μπορούσες να ζήσεις.


Δε θέλω να προσπαθώ να νικήσω καθημερινά το θάνατο. Αυτόν δεν κατάφερε να τον νικήσει ποτέ κανείς. Εμένα με ενδιαφέρει να κερδίσω τη ζωή, να ζήσω μία ζωή στην οποία θα είμαι ο εαυτός μου και δε θα τον κόβω και ράβω για τις απαιτήσεις των άλλων.

Θέλω να ζήσω! Θέλω να γευτώ τις χαρές αυτού του όμορφου και σύντομου ταξιδιού, να μη με καταπνίξω για να αισθάνομαι πως ανήκω σε όλους τους άλλους, εκτός από τον εαυτό μου. 

Θέλω πριν κλείσω τα μάτια μου, να έχω υπάρξει μία πηγή έμπνευσης έστω για έναν άνθρωπο. Να τον έχω εμπνεύσει να μιλήσει ανοιχτά για τον κόσμο του, να ακολουθήσει τα όνειρά του, να αγαπήσει τον εαυτό του και να τον αγκαλιάσει.

Δε θέλω να γλιτώσω το θάνατο. Θέλω να ζήσω μία ζωή η οποία θα τον νικήσει, μία ζωή η οποία θα ξεπεράσει τη βιολογική μου υπόσταση και θα μεταφερθεί και στους άλλους ανθρώπους ως κάτι που θα είναι άξια να τη θυμούνται.

Θέλω να ζήσω πριν πεθάνω!

ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ