ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το δεν πειράζει .. κάποτε πρέπει να πειράξει ...

Thursday, September 12, 2019
Πόσα ‘’δεν πειράζει’’ λέμε κάθε μέρα; Δεν πειράζει για το ένα, δεν πειράζει για το άλλο, δεν πειράζει για τίποτα. Ατελείωτα δεν πειράζει που κρύβουν μέσα μας τα παράπονα και τους αναστεναγμούς μου που τόσο επιδέξια κρύβουμε για να μη στεναχωρήσουμε ή θυμώσουμε τους άλλους.

Πόσα ‘’δεν πειράζει’’ θα πεις ακόμα άραγε; Πόσους θυμούς και απωθημένα μέσα τους θα κρύψεις; Πόσα δικά σου προβλήματα θα σιωπήσεις επειδή δε θέλεις των άλλων να αναστατώσεις τη ζωή;


Ναι, όλοι λέμε δεν πειράζει στη ζωή αυτή. Γιατί δε θέλουμε να γίνουμε φόρτωμα σε κανέναν, αισθανόμαστε πως ο άλλος έχει και εκείνος τα δικά του προβλήματα, τους δικούς τους απλήρωτους λογαριασμούς, τους δικούς του πληγωμένους έρωτες, τα δικά του θέματα. Μην τους φορτώνεις και εσύ τα δικά τους, πόσο εγωιστής θα είσαι;

Πρέπει όμως να πεις και ένα πειράζει μία στιγμή. Το χρωστάς στον εαυτό σου, πρέπει να φωνάξεις πως και εσύ μέσα στην ψυχούλα σου κρύβεις τόσα πολλά που επιμελώς δε φανερώνεις. Πρέπει να φωνάξεις κάποια στιγμή ένα ‘’πειράζει’’, διότι και εσύ είσαι ένας άνθρωπος που έχει ανάγκες, είσαι μία ψυχή που και αυτή θέλει μία κουβέντα να ακούσει και ένα ώμο να γύρει.

Πόσα ‘’δεν πειράζει’’ έχεις πει στη ζωή σου; Συνέχεια λες. Δεν πειράζει που με πάτησες, δεν πειράζει που έριξες επάνω μου το νερό, δεν πειράζει που με έγραψες, δεν πειράζει που πάλι δεν μπορείς, δεν πειράζει τίποτα..

Τόλμησε να πεις και ένα ‘’πειράζει’’ μία φορά στη ζωή σου. Μία μόνο...

ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ