ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η ζήλια είναι ένα δηλητήριο για τη ζωή και τις σχέσεις μας ...

Saturday, July 6, 2019
Η ζήλια είναι ένα δηλητήριο για τη ζωή και τις σχέσεις μας. Και αν τελικά το σκεφτεί κανείς και με βάθος, είναι και εξαιρετικά άδικη.

Γιατί να σπαταλάω χρόνο και ώρες από τη ζωή μου στο να προσπαθώ να μειώσω ή να μισώ κάποιον που θεωρώ πως σε κάτι είναι καλύτερος από εμένα (πχ, έχει περισσότερα χρήματα), από το να μην αφιερώνω αυτές τις ώρες στο να καλλιεργώ τα χαρίσματα που έχω;


Αν κρίνω από αυτά που μου λένε οι άλλοι, έχω πολύ καλή γραφή. Αυτό είναι ένα χάρισμα που δεν έχουν πολλοί και για αυτό και μόνο θα έπρεπε να είμαι υπερήφανη.

Για ποιο λόγο λοιπόν, να μην ασχολούμαι με το χάρισμα που έχω και να ζηλεύω τον άλλον που μπορεί να έχει κάποιο άλλο χάρισμα; Ο κάθε άνθρωπος έχει ένα χάρισμα, απλώς πρέπει να ασχοληθεί με το να το ανακαλύψει.

Όσο περίεργο και αν διαβάζεται, ακόμα και εκείνος που φθονείς, ακόμα και εκείνος μπορεί να βλέπει σε εσένα κάτι καλό και να μην μπορείς να το αντιληφθείς.

Δεν αξίζει να ζηλεύεις κανέναν. Το μόνο πρόσωπο από το οποίο πρέπει να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος σήμερα, είναι αυτό που ήσουν χθες.

ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ