ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πώς η ζωή σου γίνεται ωραιότερη κάθε μέρα ...

Sunday, May 19, 2019
Παραπονιόμαστε για την καθημερινότητα και τη ρουτίνα περιμένοντας με ανυπομονησία να συμβεί κάτι συνταρακτικό στη ζωή μας. Με αυτή την αναμονή, ο χρόνος περνάει και η ζωή μας φαντάζει κάθε μέρα όλο και πιο ‘ίδια’. Βέβαια, υπάρχουν στιγμές που κάτι απρόσμενο μπορεί να συμβεί και να μας «ξυπνήσει». Δεν θα ήταν καλύτερα όμως να φροντίσουμε μόνοι μας ώστε να υπάρχουν περισσότερες ουσιαστικές στιγμές και να ξεφύγουμε από τη «συνηθισμένη» ζωή που τόσο μας ενοχλεί;

Δες την ομορφιά της ζωής

Αν αποφασίσεις να απολαύσεις τη ζωή ανεξάρτητα με τα γεγονότα γύρω σου, θα αρχίσεις να βλέπεις τον πλούτο της ζωής ακόμα και στα πιο απλά, καθημερινά πράγματα. Κάνε μία λίστα με όλα όσα δεν θέλεις να ανέχεσαι πλέον, με συνήθειες που θέλεις να ξεπεράσεις και καταστάσεις που έχεις ανάγκη να αφήσεις πίσω σου. Άφησε χώρο για δημιουργία, ενέργεια και θετική διάθεση.


Πάρε τη δύναμη της ευτυχίας στα χέρια σου

Μην χτίζεις τη ζωή σου γύρω από την ιδέα ότι η ευτυχία σου εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες τους οποίους δεν μπορείς να ελέγξεις. Απελευθερώσου από την πεποίθηση ότι πρέπει να έχεις κάτι ή κάποιον για να είσαι ευτυχισμένη και μην αμελείς να πάρεις τη δύναμη της ευτυχίας σου στα χέρια σου.

Βγάλε τις αρνητικές λέξεις από το λεξιλόγιό σου

Κάνε μια συνειδητή προσπάθεια, όσο κι αν ακούγεται δύσκολο στην αρχή, να αφαιρέσεις τον αρνητισμό από τη ζωή σου. Ξεκίνα με το να καταργήσεις φράσεις όπως “αδύνατον να το κάνω”, “μακάρι να μπορούσα να… ”, “ποτέ…”, “δεν θα ‘πρεπε…”, “αποκλείεται”. Αντί αυτών διάλεξε να εκφραστείς με διαφορετικές λέξεις. Ας, πούμε, αντί να πεις “μακάρι να πληρωνόμουν περισσότερα” μπορείς να πεις “θα εργαστώ πιο σκληρά – ή περισσότερο ή διπλή βάρδια – για να κερδίσω περισσότερα”. Και βάλε τη φράση σε εφαρμογή. Αν το κάνεις τακτικά, εκπαιδεύεις το υποσυνείδητό σου να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα.

Καλλιέργησε την ευελιξία

Πολλές φορές κοιτάμε μόνο τον στόχο και δεν ξέρουμε πώς να τον φτάσουμε. Αν δεν ξέρεις πώς να κατακτήσεις κάτι, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Μελέτησε τον κάθε τρόπο, σκέψου και δώσε χρόνο στον εαυτό σου, χωρίς να κολλάς στην αρχική σου ιδέα.

Καθόρισε τη μοίρα σου

Είναι εύκολο και πολύ βολικό να ρίχνουμε τα πάντα στη μοίρα. Φυσικά και δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά είναι στο χέρι μας να ορίσουμε τη μοίρα μας. Δράσε σήμερα για να καθορίσεις το αύριο και μην μπεις στη διαδικασία να κατηγορείς πάντα κάποιον άλλον για όσα δεν κατάφερες να πετύχεις.

Ξεκίνα σήμερα

Πόσες φορές έχεις αναβάλλει κάτι για μία άλλη μέρα που δεν ήρθε ποτέ; Πάρε νέες αποφάσεις, ξεκίνα καινούρια projects, μάθε κάτι νέο ή άλλαξε εντελώς κατεύθυνση στην προσωπική ή επαγγελματική σου ζωή χωρίς αναβολές και καθυστερήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεις ολική αλλαγή από τη μία ημέρα στην άλλη, αλλά κάνοντας σήμερα την αρχή θα έχεις βάλει το πρώτο λιθαράκι σε αυτό που θέλεις να χτίσεις.

Φωτό από: www.walleview.com

Μάρω Παρασκευούδη

tsemperlidou.gr