ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δεν είμαι ερωτευμένη ...

Sunday, May 5, 2019
Δε θέλω να σου δώσω ψεύτικες ελπίδες, δεν είμαι ερωτευμένη. Απελπισμένη ήμουν, να γαντζωθώ από οτιδήποτε αναζητούσα μανιωδώς. Άνθρωπο δε θέλω να πληγώσω όπως με έχουν πληγώσει, δε θέλω σε κανέναν ελπίδες μάταιες να δώσω. Ναι, πέρασα ωραία, ξεχάστηκα, εκτονώθηκα. Αλλά δεν είμαι ερωτευμένη.

Δε θέλω ανθρώπους να φέρω κοντά μου πουλώντας ελπίδες που δεν αληθεύουν. Δε θέλουν ανθρώπους να μπαλώσουν τα κενά μου, να γίνουν αντικείμενα εκμετάλλευσης για να ξεχάσω τα προβλήματα και τις πληγές μου. Δε θέλω υποσχέσεις βραδινές να δίνω, λόγια μεγάλα που το πρωί ξεχνιούνται και χάνονται.


Δεν είμαι ερωτευμένη, δεν μπορώ αυτό να το δώσω αυτή μου τη στιγμή. Πώς θα μπορούσα, ακόμα τα κομμάτια της καρδιάς μου προσπαθώ να μαζέψω; Δε θέλω ψέματα να λέω, να κρύβομαι πίσω από την αλήθεια μου με φθηνές δικαιολογίες. Δε θέλω να στρίβω μαχαίρι επάνω σε πληγές, να κρατάω την ευτυχία ενός ανθρώπου στα χέρια και να την αφήνω να φεύγει τόσο γρήγορα.

Είμαι κοντά σου, σε οτιδήποτε με χρειαστείς θα είμαι εδώ. Μόνο αυτό δεν μπορώ να σου δώσω, συγχώρεσε με. Τις φωτογραφίες μας κοιτάζω και γελάω κρυφά, με ένα χαμόγελο που κανένας δε θα δει. Σε αγαπάω πολύ, αυτό να το θυμάσαι. Και ήσουν για εμένα μία ακτίνα φωτός στα σκοτάδια μου, ήσουν ένας λόγος για να γελάσω όταν ήθελα μόνο να κλάψω.

Δεν είμαι ερωτευμένη, δεν μπορώ να σκεφτώ ακόμα τον εαυτό μου να βιώνει ξανά αυτή τη διαδικασία. Κατάλαβέ με, το μόνο που χρειάζομαι είναι να βρω ξανά τον εαυτό μου, την οντότητά μου που χαμηλά έπεσε. 

Δεν είμαι ερωτευμένη, αλλά σε αγαπάω τόσο πολύ. Δώσε μου χρόνο, υπομονή και ίσως ανατροπές να έρθουν..

Μαρία Σκαμπαρδώνη