ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο χρόνος δεν περνάει τόσο γρήγορα ...

Monday, April 29, 2019
Περνάει γρήγορα ο χρόνος’’, έτσι συνηθίζουν να λένε όλοι. Όλοι με ένα ρολόι στα χέρια τους να μετράνε τις ώρες που περνάνε, ακόμα και τα δευτερόλεπτα. Μετράνε τις ώρες και γεμίζουν θλίψη επειδή νοιώθουν πως δεν μπορούν να τον φτάσουν με τίποτα.

Προσωπικά, αυτό δεν το αισθάνθηκα ποτέ. Ίσως επειδή είμαι πολύ νέα, 25 ετών, και δεν είμαι σε κάποια ηλικία η οποία να δημιουργεί το αίσθημα του ‘’μεγαλώνω’’, ίσως και επειδή να ασχολούμαι με αυτά που αγαπάω και αυτό να μου χαρίζει υπέροχες ώρες.


Δεν πιστεύω πως η ζωή περνάει τόσο γρήγορα. Πιστεύω πως είναι ο τρόπος με τον οποίο τη ζούμε ο λόγος που μας δημιουργεί το αίσθημα το γρήγορα ή του σύντομα. Είναι ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουμε να ξοδέψουμε τη ζωή μας. Αν χάνουμε τον εαυτό μας μέσα στο αίσθημα της μιζέριας, στην απαισιοδοξία και την αυτολύπηση, τότε θα αισθανόμαστε τη ζωή να φεύγει από μέσα μας. Αν όμως αφοσιωνόμαστε ολόψυχα σε αυτό που αγαπάμε και έχουμε ένα στόχο στη ζωή μας, τότε θα αισθανόμαστε την κάθε μας ώρα να είναι μοναδική.

Οι μήνες αυτοί όπου ήμουν θλιμμένη, απέδειξαν πως ο χρόνος την ώρα της στεναχώριας μετράει ακόμα και τα δευτερόλεπτα. Οι ώρες εκείνες της θλίψης όπου όπως ο σκληρός δικαστής, σε καταδικάζει σε ένα ατέρμονο μαρτύριο. 

Ο χρόνος δεν περνάει γρήγορα. Είναι ο τρόπος με τον οποίο ζούμε τη ζωή μας εκείνος που μας δημιουργεί την αίσθηση τη βιασύνης.

Είναι καλό να γεμίζουμε το χρόνο και τη ζωή μας με όλα αυτά που μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους, βιώνοντας όλα τα αληθινά συναισθήματα που απομακρύνουν κάθε τοξικότητα, πικρία και αρνητική ενέργεια.

Μαρία Σκαμπαρδώνη