ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το παράδειγμα με τα γλυκά ...

Friday, April 26, 2019
Τα βλέπεις εκείνα τα γλυκά στη βιτρίνα του ζαχαροπλαστείου, πόσο όμορφα τοποθετημένα είναι ώστε να προκαλούν την έλξη σε όλους τους περαστικούς! Πόσο μου είχαν προκαλέσει τον πόθο, πόσο πολύ ήθελα να τα δοκιμάσω! 

Έβλεπα τη σοκολάτα να είναι τόσο όμορφα αφημένη επάνω τους, τόσο ποθητά, που μέσα μου πόθος διακαής υπήρχε.

Μπαίνω μέσα στο ζαχαροπλαστείο και αγοράζω μερικά. Δεν ήταν ακριβά, αλλά ούτε και πολύ φθηνά. Δεν πειράζει, αξίζει να γευτώ κάτι τόσο όμορφο στον ουρανίσκο μου.


Επιστρέφω σπίτι, με χαρά βγάζω τα γλυκά από το κουτί και ετοιμάζομαι να τα γευτώ. Μετά λύπης όμως, διαπιστώνω πως ήταν εντελώς άγευστα, πικρά, άνοστα. 

Πόσο άσχημα ξεγελάστηκα, πόσο βιάστηκα να κρίνω τα γλυκά αποκλειστικά και μόνο από αυτό που έβλεπα!

Αυτό που έπαθα με τα γλυκά, πόσες φορές το έχουμε πάθει όλοι και με ανθρώπους στη ζωή μας; Πόσοι έχουμε μείνει στο περιτύλιγμα και έχουμε βιαστεί να βγάλουμε συμπέρασμα πριν δούμε και τον εσωτερικό χαρακτήρα του άλλου; Πόσοι αφήνουμε την πρώτη εικόνα να μας κατευθύνει, να μας τρελάνει και να εμποδίσει την ορθή κατανόηση μίας κατάστασης;

Η εμφάνιση τις περισσότερες φορές μας ξεγελά, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία όταν απουσιάζει από αυτή ο εσωτερικός πλούτος. Για αυτό ας μην την αφήνουμε να μας κυριεύει, είναι απατηλή..

Μαρία Σκαμπαρδώνη