ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Φύγε για εκεί που θα είσαι ευτυχισμένος!

Friday, March 1, 2019
Φύγε για εκεί που θα είσαι ευτυχισμένος…Ζηλεύω τους ανθρώπους που είχαν και έχουν τα κότσια να φύγουν! Γιατί τελικά, το μόνο που χρειάζεται για να φύγεις, να τα αφήσεις όλο πίσω, κλειστά και ανοιχτά κεφάλαια της ζωής σου, είναι θάρρος! Όλα τα άλλα που λένε περί οικογένειας, παρέας, συντροφιάς είναι μπούρδες, να μου επιτραπεί η έκφραση.

Τίποτε δεν μπορεί να σε κρατήσει αν θέλεις, αν έχεις πάρει την μεγάλη απόφαση να τολμήσεις, να φύγεις για εκεί που θα είσαι ευτυχισμένος!

Και εύλογα γεννάται σε ορισμένους το ερώτημα, γιατί εκεί θα είμαι ευτυχισμένος; Μα καλέ μου άνθρωπε, αφού εδώ δεν είσαι, όπου αλλού και αν πας, θα έχεις μια πιθανότητα τουλάχιστον, να γίνεις.


Τόσο καιρό εδώ το προσπαθείς, το παλεύεις αλλά μάλλον, είναι πιο δύσκολο από ότι ποτέ φανταζόσουν.Μην στέκεσαι, φύγε για εκεί που θα είσαι ευτυχισμένος!

Λίγοι, μετρημένοι στα δάκτυλα, είναι οι άνθρωποι που στην ζωή τους, μέχρι κάποιο χρονικό σημείο, κατάφεραν όλα αυτά που από μικροί ονειρεύονταν και ήλπιζαν. Πόσα χρονικά όρια βάζεις στον εαυτό σου; 

Ενώ σε όλα είσαι αυστηρός, γιατί αφήνεις το χρόνο να περνά χωρίς να του βάζεις όρια; Ξέρεις, ότι είναι ο πιο αμείλικτος εχθρός σου. Και πάντα σε προσπερνάει ο άτιμος. Τον πρόλαβες ποτέ; Φύγε εσύ… πριν να φύγει αυτός!Φύγε για εκεί που θα είσαι ευτυχισμένος!

Μη το δεις σαν λιποταξία, δεν παρατάς κανέναν και τίποτα, δεν παραιτήσε εσύ… τα θέλω σου παρατήθηκαν από εσένα πριν το καταλάβεις. 

Τα προβλήματα σου θα σε ευγνωμονούν, πίστεψέ με! Πάντα, σε κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση και πολλές φορές, αυτή είναι η αποδοχή ότι δεν θα λυθούν ποτέ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η λύση είναι απλά να τα αφήσεις στην ησυχία τους.

Τι και αν υπάρχουν ακόμη… θα έχεις φύγει ήδη για εκεί που θα είσαι ευτυχισμένος!

Όλα τα ανοιχτά κεφάλαια της ζωής σου, που μόνο πονοκέφαλο και άπειρες σκέψεις επί των σκέψεων σου προκαλούν, αξίζουν την αδιαφορία σου. 

Αν ήταν άξια λόγου και προσοχής, θα είχαν κλείσει! Μην παρακαλάς για ευκαιρίες, όταν δεν σου δίνονται! Κλείσε την πόρτα, σε αυτούς που σε κρατάνε σε αναμονή και για σιγουριά, ασφάλισε την κιόλας!

Στείλε τελεσίγραφα, ότι έφτασε η ώρα να φύγεις για εκεί που θα είσαι ευτυχισμένος!

Γνώρισες κάποιον και πάνω στον ενθουσιασμό σου πιστεύεις ότι είναι το άλλο σου μισό. Πηγαίνεις όπου πάει, βγαίνεις όταν βγαίνει, κάνεις παρέα με την παρέα του, έχεις βάλει γνωστούς και φίλους να τον πείσουν να σου δώσει μια ευκαιρία. 

Πώς να φύγω και να τον αφήσω; Έστω ότι αποδεχόμαστε την θεωρία περί άλλου μισού… αν αυτός, αν λέγω, είναι όντως ο άνθρωπος σου, πόσο άτυχη γεννήθηκες για να τον παρακαλάς να σου κάτσει, όταν άλλοι και άλλες δεν κάνουν καμία προσπάθεια;

Γιατί πιστεύω πως αν αυτός ήταν ο άνθρωπος σου, η ζωή θα τα έφερνε έτσι, ώστε όλα να γίνουν όμορφα και ωραία, χωρίς δράματα και δυσκολίες;Μήπως είναι προτιμότερη η επιλογή του να φύγεις για εκεί που θα είσαι ευτυχισμένος;

Είσαι σε σχέση και όμως δεν περνάς ωραία. Ξεκίνησε όμορφα, ιδανικά, με πάθος και έρωτα, όμως στην πορεία κάπου χάλασε. Και μένεις εκεί, να προσπαθείς να σώσεις τα χαμένα, να δώσεις ζωή στα πνιγμένα από καιρό, να φτιάξεις τα χαλασμένα που σκούριασαν. Η μπογιά όμως, πρόσκαιρα καλύμματα κάνει. 

Με την πρώτη μπόρα και τον αέρα, η σκουριά θα εμφανιστεί πάλι, να σου θυμίσει τα πασαλείμματα της ζωής σου. Τον καιρό που έχασες για να καλύψεις τα ακάλυπτα, τα παραδομένα στην τύχη τους. Μία απόφαση είναι, δύσκολη αλλά είναι ΜΙΑ. Θα την πάρεις και τέλος! Θα έχεις φύγει για εκεί που θα είσαι ευτυχισμένος!

Και αν τόση ώρα αναρωτιέσαι ποιο είναι το «εκεί» που θα σε κάνει ευτυχισμένο, θα σου πω απλά ότι δεν είναι απαραίτητα κάποιος τόπος. Δεν σημαίνει πως αν αλλάξεις πόλη, χώρα ή ήπειρο, θα γίνεις ευτυχισμένος.

Το «εκεί» είναι διαφορετικό για τον καθένα. Για κάποιον, μπορεί ο προορισμός να είναι ένα πρόσωπο, από αυτά που αφήνεις πρώτα να φύγουν και κατανοείς τη σημασία τους στην απουσία τους. Κυνήγησε το αυτό το πρόσωπο… αν υπάρχει είναι κρίμα να είστε χώρια!

Μπορεί ο προορισμός να μην είναι τίποτε απτό, ούτε τόπος ούτε πρόσωπο. Μπορεί να είναι απλά στο μυαλό, μια κατάσταση, μια άλλη πραγματικότητα. Ξεκίνα… έχεις λίγο χρόνο δυστυχώς, για να την πλάσεις! Και ναι, πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος, όπως σε κάθε ρίσκο, να ξεκινήσεις για εκεί που θα είσαι ευτυχισμένος και μόλις φτάσεις να απογοητευτείς. 

Τίποτε να μην είναι όπως το περίμενες και το ήθελες. Άσε καταμέρους τους φόβους και τις ανησυχίες, είναι για τους μικρόψυχους! Εσύ θα φύγεις με όπλο σου την ελπίδα και οδηγό σου το ένστικτο, άκουσε το όταν σου μιλάει… κάτι ξέρει και αυτό!

Και αν σου κάτσει τελικά, είσαι έτοιμος να ζήσεις την ευτυχία;

Γράφει η Κωνσταντίνα Ποζουκίδου

loveletters.gr