ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Να είσαι η άνοιξη στους χειμώνες αυτού του κόσμου ...

Monday, February 25, 2019
Να είσαι η άνοιξη στους χειμώνες αυτού του κόσμου. Ο φωτεινός ήλιος που ζεσταίνει τις κρύες του μέρες.

Η ξαστεριά που διώχνει τις συννεφιές του. Να είσαι η λιακάδα που φωτίζει  το παγωμένο τοπίο του και το γαλάζιο που τονώνει τις γκρίζες του μέρες.

Nα είσαι οι πολύχρωμες ανοιξιάτικες αποχρώσεις που σκεπάζουν το χιονισμένο τοπίο του. Βάψε τους  κάμπους και τις πεδιάδες της ζωής σου με το πράσινο της ελπίδας.


Άφησε το κόκκινο να σε οδηγήσει στο πάθος σου. Το λευκό να προσφέρει την συγχώρεση και την καλοσύνη σου, στους παγερούς ανθρώπους. Προετοίμασε το έδαφος της σκέψης σου να υποδεχθεί τα όμορφα. Κάνε χώρο να ανθίσουν στην καρδιά σου τα πιο βαθιά και ωραία συναισθήματα. 

Σπείρε στην ύπαρξη σου την αγάπη να βγάλει καρπούς. Φύτεψε τους σπόρους της αισιοδοξίας να καλύψουν την απελπισία σου. Σκάλισε στο μυαλό σου την θετικότητα. 

Όργωσε το μέλλον σου με τα καλύτερα που θα συναντήσει. Γέμισε κάθε εποχή σου παίρνοντας βαθιές και μεγάλες ανάσες με τις υπέροχες ευωδίες της φύσης.

Να είσαι το ουράνιο τόξο στις μεγάλες καταιγίδες. Να σκορπίζεις στους ανθρώπους  την Άνοιξη που κρύβεις στην ψυχή σου,  να μην παγώνουν στο καταχείμωνο. Να τους μάθεις να χορεύουν μαζί σου στην βροχή. Διασκεδάστε παρέα τις καταιγίδες. 

Δείξε τους πως να αντικρίζουν τις αστραπές χωρίς φόβο, τις βροντές χωρίς απόγνωση. Ζέστανε το κρύο τους με την θερμή σου αύρα. Ξεκλείδωσε τα σφαλιστά ξωπόρτια τους να μπει απρόσκλητη η χαρά και η ευφορία. Βοήθησε τους να χαράξουν καινούριους δρόμους όταν είναι αποκλεισμένοι από το χιόνι.

Να βαδίσουν σε υπέροχες διαδρομές όταν πνίγονται στην  λάσπη. Να πορευτούν σε ήρεμα και γαλήνια μονοπάτια όταν αγριεύει το μέσα τους.

Μην αφήνεις τους χειμώνες αυτού του κόσμου να αγγίζουνε την ανοιξιάτικη θέα της ψυχής σου. Μοιράσου την με τους με εκείνους τους ξεχωριστούς που μπορούν να την αντικρύσουν. Μην επιτρέψεις στην χειμέρια νάρκη να κοιμίσει όλα τα υπέροχα που αισθάνεσαι. 

Ξύπνησε όλες τις αισθήσεις σου, που θα σε οδηγήσουν στην ψυχική σου γαλήνη. Αγνόησε την παγωνιά που επικρατεί γύρω σου. Άσε την πνευματική σου ηρεμία να κυριαρχήσει.  Αψήφησε τον παγετό που σε παρασύρει σε επικίνδυνες στροφές. Δημιούργησε την δική σου λεωφόρο προς την ευτυχία.

Περαστικός είναι ο χειμώνας μάτια μου…σαν τις μπόρες της ζωής μας. Περαστικοί είμαστε κι εμείς από αυτό τον κόσμο, γι αυτό εσύ να είσαι πάντα η Άνοιξη του.

Της Λίτσας Φιλίππου.

anapnoes.gr