ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πέταξε όλους τους δήθεν από τη ζωή σου....

Wednesday, February 27, 2019
ΠΟΤΕ δε θα ΞΕΧΑΣΩ εκείνη την μέρα. Άρχισα να βάζω τα δήθεν μπροστά.

Δήθεν φίλοι. Δήθεν έρωτες. Δήθεν φιλίες. Αυτά τα δήθεν με γέμισαν πόνο. Έναν πόνο, τον οποίο δεν ήθελα να νιώσω. Απλά μου συνέβη. Και στη τελική,  ποιος επιδιώκει να νιώσει πόνο?

Ο Κύριος Πόνος σου χτυπάει ακάλεστος την πόρτα σου. Δεν τον θέλεις στο σπίτι σου. Δεν του ανοίγεις την πόρτα σου. Αντιθέτως κάνεις τα πάντα για να τον αποφύγεις. Πίνεις, τρως, πηγαίνεις βόλτες, δουλεύεις αλλά αυτός δεν φεύγει ποτέ από μέσα σου. Αντιθέτως, ο κύριος πόνος έχει μεγάλο ΘΡΑΣΟΣ . 


Μπαίνει μέσα στο σπίτι σου με το έτσι θέλω. Σου χαλάει όλη σου την περιουσία. Σου καταστρέφει όλες σου τις μνήμες. Έχει μεγάλη αδυναμία στις  ευχάριστες αναμνήσεις. 

Μόλις τις συναντήσει στο δρόμο του τις καταστρέφει. Σου αλλάζει όλα σου τα δεδομένα. Σε κάνει να βλέπεις τους ανθρώπους σου με άλλο μάτι . Αυτό το μάτι έχει ειδικό φακό . Τώρα πια δεν μπορείς να  τους εμπιστευτείς . Αυτός ο φακός σε κάνει καχύποπτο απέναντι τους.

 Ο Κύριος Πόνος εισβάλει σαν ανεμοστρόβιλος μέσα στο μυαλό σου και σε ταρακουνάει. Το τράνταγμα είναι τόσο δυνατό που δεν μπορείς να το αντέξεις. Πονάς χωρίς να ξέρεις πώς μπορείς να τον σταματήσεις.  

Έχει πάρει όλες σου τις μνήμες  και τις χειρίζεται όπως θέλει αυτός. Σε διατάζει να κλάψεις γιατί οι άνθρωποι σου που τους είχες για δεδομένους σε πούλησαν για δήθεν αξίες για δήθεν γούστα και για δήθεν επιλογές. Σε εκμεταλλεύτηκαν και τώρα ο Κύριος πόνος ήρθε για να σου υπενθυμίσει τις σκέψεις που περνάνε από το μυαλό σου. 

Σου ταρακούνα την μνήμη. Σε κάνει να θυμάσαι όλες τις προσβολές , τις βρισιές και τα επικριτικά σχόλια που άκουσες  για τον εαυτό σου. Τα είχες βάλει στην άκρη του μυαλού σου γιατί τους θεωρούσες φίλους αλλά αυτοί αποδείχτηκαν φίδια.

Σου λέει ξεκάθαρα πόσο κοροΐδο ήσουν που τους άφησες να δουν την καλή πλευρά του εαυτού σου. Σου τονίσει  ότι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν σε σένα για το κακό σου. Ήθελαν να κερδίσουν από εσένα κάτι. Ο μοναδικός χαμένος είσαι εσύ. Έμαθες την ταυτότητα τους. Ήταν λυκόφιλοι και αρπαχτικά απέναντί σου.

Τώρα αισθάνεσαι προδομένος και ξεκινάς την επίθεση.

Η μνήμη σου κάνει θαύματα όταν δέχεται επιθέσεις. Ξεκινάει  και εκτοξεύει βολές σε όλα τα μέτωπα. Κυρίως σε μέτωπα τα οποία είχες ανοιχτά εδώ και καιρό .

Δεν αντέχεις  πια. Δέχτηκες  πολλές βόμβες στο παρελθόν χωρίς να φταις. Προσπαθούσες να ηρεμήσεις  το πεδίο μάχης που βρίσκεται μέσα σου. Και πολλές φορές τα κατάφερνες. Αλλά όχι πια. Δεν έχεις υπομονή ούτε διάθεση να κρατάς τα μούτρα σου στο σκοτάδι. Θέλεις  να τα βγάλεις έξω. 

Να τα δείξεις σε όλο το κόσμο. Να βγάλεις στη φορά τα άπλυτα σου. Άπλυτα που τα κρατούσες  καιρό στο καλάθι σου  η αλλιώς στη μνήμη σου επειδή τους θεωρούσες φίλους σου.

Το γέμισες μέχρι πάνω κι τώρα δεν έχεις χώρο πια. Φωνάζεις να αδειάσει. Δεν αντέχεις άλλο. Θέλεις να εκφραστείς . Έχεις στα χέρια σου τις κατάλληλες βόμβες που σου φόρτωσαν οι λυκάνθρωποι που σε πλησίασαν. Θέλεις να φωνάξεις. 

Για όλες εκείνες τις στιγμές που σε έκαναν να νιώθεις ένα μικρό σκουπιδάκι τα δήθεν άτομα που είχες γύρω του. Θέλεις να ανταποδώσεις. Ο κύριος Πόνος έκανε τη δουλεία του.

Τους πετάει από τη ζωή σου  και τους δίνει εισιτήριο στο διάολο χωρίς επιστροφή Τους σιχάθηκε πια. Δε θέλει να τους βλέπει. Το μόνο που έμεινε από  τις λυκοφιλίες είναι  ο πόνος πια. Ένας πόνος που σου έμαθε ότι η ανθρωποφαγία είναι μέρος της ζωής . Σου έμαθε να ξεχωρίσεις τους ανθρώπους.  

Να επιτρέπεις να μπουν στο σπίτι σου μόνο οι εκλεκτοί. Αυτή η πάστα ανθρώπων που δεν κοιτάνε το δικό τους συμφέρον. Δεν είναι μικρόψυχοι αλλά αντιθέτως θέλουν να σε βλέπουν να προχωράς και να προοδεύεις. Σου τονίζουν τις αδυναμίες σου για να σε προστατέψουν. 

Κάνουν τα πάντα για να σε βλέπουν να χαμογελάς και  όσες φορές και να σου χτυπήσει τη πόρτα ο πόνος θέλουν να τον μοιράζεστε παρέα. Έτσι, ο κύριος αυτός θα χάσει τη δύναμή του καθώς  οι εκλεκτοί θα φροντίσουν το σπίτι σου και τις μνήμες σου.

Αυτούς τους ανθρώπους να τους προσέχεις. Δεν είναι δεδομένοι.

Είναι σπάνιοι.

Της Κικής Τσιντζόγλου

anapnoes.gr