ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφοσιώσου στους στόχους σου και η επιτυχία δε θα αργήσει να ‘ρθει!

Tuesday, February 5, 2019
Έχεις συνειδητοποιήσει τι ακριβώς θέλεις;

Ξέρεις με άλλα λόγια τι ζητάς;

Σε ρωτάω, γιατί η πλειονότητα των ανθρώπων δε γνωρίζει κι ας ισχυρίζεται πως ξέρει.


Η εσωτερική αναζήτηση του τι πραγματικά θέλεις, βρίσκεται μέσα σου, αρκεί ν’ αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να το ανακαλύψει. Σημαντική παράμετρος αυτής της αναζήτησης είναι η διαρκής προσήλωση στο στόχο σου.


Τι σημαίνει αλήθεια προσήλωση;

Ολοκληρωτική αφοσίωση στο στόχο σου, αυτό  σημαίνει! Θεωρητικά ακούγεται εύκολο να δώσεις όλο σου το είναι σε έναν στόχο, πρακτικά όμως γιατί δυσκολεύει τους περισσότερους από εμάς;

Μεταξύ μας τώρα, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Το μυστικό έγκειται νομίζω, στο συγχρονισμό των έμφυτων μας ικανοτήτων να επικεντρωνόμαστε σε ένα στόχο.

Αυτό σε συνδυασμό με την ιεράρχηση και την αξιολόγησή τους, μας διευκολύνουν αρκετά να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο και να βρούμε μια κατευθυντήρια γραμμή, που θα μας δείξει με ποιον από τους στόχους που έχουμε θέσει, πρέπει να ασχοληθούμε πρώτα.

Όταν βρούμε τον πρωταρχικό μας στόχο, από εκείνη την χρονική στιγμή ξεκινάει και η διαδικασία της αφοσίωσης.

Ενδυναμώνουμε με αυτοπεποίθηση και εσωτερική δύναμη και προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατές παραμέτρους που διαθέτουμε, προκειμένου να επιτύχουμε.

Ο δρόμος προς την κατάκτηση του στόχου σου δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, οπότε καταλαβαίνεις, πως κάποιες σειρήνες μπορεί και να σε αποπροσανατολίσουν από το μονοπάτι. 

Η θέληση και οι εδραίες σου πεποιθήσεις, δε θα σου επιτρέψουν να απομακρυνθείς για πολύ από το δρόμο.

Καλό θα ήταν επίσης να γνωρίζεις πως ίσως βρεθούν και κάποιοι που θα σου βάλουν εμπόδια, γιατί ίσως θα επωφεληθούν από την επερχόμενη εκπλήρωση των επιθυμιών σου.

Μην τους αφήσουν να σε τρομάξουν και να σταθούν αφορμή για να παραμερίσεις, έστω και για λίγο, τους στόχους σου. 

Προσπέρνα τους ευγενικά, έχοντας οπλιστεί βέβαια με τεράστια αποθέματα υπομονής και επιμονής, αλλιώς δεν θα επιβιώσεις εύκολα. 

Για άλλους θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι οι κόποι τους να καρποφορήσουν, ενώ για άλλους τα πράγματα θα εξελιχθούν πιο γρήγορα. Και στις δύο περιπτώσεις, το αίσθημα που θα αισθανθείς στο τέλος, δεν ανταλλάζεται με τίποτα.

Η προσωπική σου επιτυχία οφείλεται καθαρά σε εσένα και στην εσωτερική δύναμη που είχες να προσηλωθείς στους στόχους σου.

Η επόμενη δοκιμασία, παραμονεύει στην γωνία να την συντρίψεις, για άλλη μια φορά!

“Keep calm and concentrate on your aims”

Της Έρης Καραμήτρου

anapnoes.gr