ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μην βασίζεσαι σε κανέναν άλλον για την ευτυχία σου ....

Saturday, January 12, 2019
Μην βασίζεσαι σε κάποιον άλλον για την ευτυχία σου, μην ξεχνάς πως η κάθε σχέση είναι μοίρασμα και όχι εξάρτηση.

Μη στηρίζεσαι στους άλλους για να ορίσεις την αξία στον εαυτό σου.

Όσο εξαρτάσαι με αυτόν τον τρόπο από τους άλλους, προσδιορίζεσαι από τις ανάγκες τους και όχι από την επιθυμία σου, που αυτό είναι το ζητούμενο για σένα.


Μόνον εσύ είσαι υπεύθυνος για τον εαυτό σου.

Εάν δεν μπορείς ν’ αγαπήσεις και να σεβαστείς τον εαυτό σου, κανείς δεν θα μπορέσει να το κάνει αυτό για σένα.

Όσο ζητάς την επιβεβαίωση από τους άλλους, φίλους ερωτικό σύντροφο κ.α., για να συμφωνήσουν ή να επιβεβαιώσουν αυτό που κάνεις, ψαλιδίζεις τα φτερά σου και αρνείσαι να πετάξεις.

Εσύ είσαι εκείνος που παραδίδεις την ελευθερία σου στους άλλους, ελπίζοντας πως θα σου δώσουν την άδεια για αυτό, ενώ στην πραγματικότητα αυτό είναι δική σου ευθύνη και μόνο.

Αποδέξου αυτό που είσαι ολοκληρωτικά -τα καλά και τα άσχημα, τις όμορφες στιγμές του παρελθόντος σου και τις δυσάρεστες μαζί, χωρίς να κρίνεις τον εαυτό σου για αυτές- και κάνε αλλαγές, αυτές που ταιριάζουν σε σένα και όχι αυτές που νομίζεις πως θα σε κάνουν επιθυμητό στους άλλους.

Δέξου τις απώλειες σου, που έχουν να κάνουν κυρίως με μέρη εαυτού, με κομμάτια ενός εξιδανικευμένου εαυτού που δεν μπορείς να γίνεις ποτέ αλλά δεν χρειάζεται κιόλας.

Αν φερθείς εσύ με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον εαυτό σου, εκείνος θα στο ανταποδώσει και θα πορευτείτε μαζί σε ένα δρόμο που οδηγεί σε συμπόρευση με άλλους που και εκείνοι τολμούν στις δικές τους αλλαγές, στην δική τους αξία, στη δική τους επιθυμία για ζωή.

Αγγελική Μπολουδάκη*

* Η Αγγελική Μπολουδάκη είναι ιδιώτης Κοινωνική Λειτουργός στα Χανιά, τέως στέλεχος του Κέντρου πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών Ν.Χανίων και τέως Εκπαιδευτικός Α.Τ.Ε.Ι.