ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Να ξέρεις εσύ τι θες και να είσαι ειλικρινής με όλους τους άλλους ...

Wednesday, January 9, 2019
Χρειάζεται στη ζωή μας να αφήνουμε πίσω μας πράγματα. Να αφήνουμε ανθρώπους, καταστάσεις, να βάζουμε τελεία σε ορισμένες συνήθειες.

Μπορεί να φαντάζει δύσκολο, όμως, είναι μια λεπτή, διαχωριστική γραμμή που σαν καταφέρεις να την περάσεις, συνειδητοποιείς πως ένας καινούριος κόσμος ανοίγεται μπροστά σου.

Χρειάζεται χρόνος, όμως παύεις να αισθάνεσαι κάτι να σε κρατά πίσω. Φεύγεις από τα δεσμά που σιγά σιγά θα αποτελούν το παρελθόν σου.


Φεύγει ένα ασήκωτο βάρος από πάνω σου και μόνο τότε αντιλαμβάνεσαι τα όσα έχεις περάσει. Το πόσες φορές έπεσες, αλλά στάθηκες στα πόδια σου ξανά.

Κάποτε, κάποιος πολύ αγαπημένος μου, μού είπε πως «ορισμένοι άνθρωποι είναι οι γέφυρες μας για να περάσουμε απέναντι». Τους συναντάμε στη ζωή μας για κάποιο λόγο. 

Αναλογίστηκες πόσοι άνθρωποι πέρασαν από τη ζωή σου; Με κάποιους γέλασες, με άλλους ξέφυγες από τα όρια σου. Υπήρξαν και αυτοί που σε πόνεσαν… Όλα όμως σε διαμόρφωσαν για το πώς είσαι σήμερα.

Να είσαι πάντα περήφανη για σένα. Κι ακόμη περισσότερο για την αυθεντικότητα του χαρακτήρα σου. Χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους. 

Που είναι αληθινοί. Γιατί τους θαυμάζουμε. Και είναι τέλειο να μαθαίνουμε από αυτούς και αν όχι να τους μοιάζουμε, να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο.

Δε φοβούνται να ρισκάρουν. Δε φοβούνται να μετακινηθούν. Να τα αλλάξουν όλα στη ζωή τους. Να πουν όχι και να διεκδικήσουν τα θέλω τους. 

Όχι γιατί πρέπει, όχι γιατί μπορούν αλλά γιατί θέλουν. Και το φωνάζει όλο τους το είναι. Κάποιοι μπορεί να τους χαρακτηρίσουν τρελούς. Άλλοι αυθόρμητους. Ξέρουν όμως πολύ καλά τι θέλουν… 

Αυτούς τους ανθρώπους τους έχω πάντα περισσότερη αδυναμία… Τους θαυμάζω. Νιώθω πως ζουν τη ζωή τους στο μέγιστο. Με εμπνέουν…

Γιατί μας δείχνουν νέους δρόμους. Και μόνο έτσι αξίζει να απολαμβάνεις την κάθε σου μέρα. Χωρίς ενοχές, χωρίς τύψεις, χωρίς να πονάς κανέναν… Να ξέρεις πρώτα εσύ τι θες και να είσαι ειλικρινής απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους.

Της Μαρίνας Αβραάμ

anapnoes.gr