ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το σήμερα είναι το μόνο που έχουμε ...

Sunday, January 27, 2019
Όσο μεγαλώνεις συνειδητοποιείς ότι ξέρεις πολύ λίγα πράγματα για τη ζωή. Ξέρεις όσα έζησες,  όσα ζεις τώρα και όσα θα ήθελες να ζήσεις στο μέλλον.

Επίσης ξέρεις ότι σε αυτή τη ζωή μπορεί να σου συμβούν τα πάντα.  Αυτά που εύχεσαι, αυτά που φοβάσαι, αλλά και αυτά που δεν μπορείς καν να φανταστείς ότι μπορεί να σου συμβούν.

Αλλά προς το παρόν το μόνο που συμβαίνει είναι το τώρα. Και όλα αυτά που μπορεί να συμβούν δεν μπορείς να τα ελέγξεις. 


Γιατί απλά δεν γίνεται. Γιατί αν μπορούσες να το κάνεις, θα σήμαινε ότι ζεις σε μια τεχνητή πραγματικότητα όπου όλα είναι ελεγχόμενα και οι πιθανές εξελίξεις είναι συγκεκριμένες.

Αλλά η ζωή είναι ένας ωκεανός πιθανοτήτων και δυνατοτήτων. Και εσύ βλέπεις μόνο μέχρι εκεί που φτάνουν τα «μάτια» σου.  Την τρικυμία ή τη νηνεμία θα τις αντιληφθείς μόνο όταν φτάσουν κοντά σου. 

Άλλωστε, όταν η ζωή μας επηρεάζεται συνεχώς από εξωγενείς παράγοντες, τι νόημα έχει να αναλώνεσαι με υποθετικές σκέψεις και πιθανότητες;

Το ξέρω ότι πολλές φορές σε πιάνει φόβος και ανησυχία για το αύριο, για το αν…, για όλα εκείνα τα αν που μπορεί να έρθουν. Λογικό, αφού, ας μη γελιόμαστε, τα χτυπήματα της ζωής κάποιες φορές είναι πολλά και σκληρά.

Αλλά, ακόμα και τότε, τι επιλογές έχεις γαμώτο;

Θα φοβηθείς, θα κλάψεις, θα πονέσεις, θα καταρρακωθείς, αλλά κάποια στιγμή θα αναγκαστείς να σηκωθείς, να αναδιαμορφώσεις τον κόσμο σου και να συνεχίσεις να προχωράς. 

Γιατί η ζωή προχωρά και θα έρθει η στιγμή που η ομορφιά της θα σε παρασύρει ξανά.

To θέμα, λοιπόν, είναι να απολαμβάνεις όσα σου συμβαίνουν, τη στιγμή που σου συμβαίνουν, χωρίς να σ’ απασχολεί τι θα γίνει μετά. Δεν ξέρεις τι θα γίνει μετά. Δεν ξέρεις καν  για πόσο θα βρίσκεσαι εδώ. Γι΄αυτό μη φοβάσαι να ζήσεις το σήμερα.  

Το σήμερα είναι το μόνο που έχουμε.

Σήμερα μπορείς να χαμογελάσεις, να αγαπήσεις, να αγκαλιάσεις, να χαρείς και να δώσεις χαρά. Σήμερα μπορείς να ζήσεις μια όμορφη μέρα. 

Γιατί το σήμερα είναι απλά μια ακόμα μέρα, ένας άδειος καμβάς που περιμένει εσένα για να πάρει χρώμα και ζωή. Εσύ θα αποφασίσεις πώς θα τον ζωγραφίσεις.

Και όταν το αύριο γίνει σήμερα, εσύ θα αποφασίσεις αν θα φτιάξεις μια ακόμα όμορφη μέρα. 

Άλλωστε η ζωή δεν είναι κάτι παραπάνω από στιγμές και μέρες που τρέχουν και φεύγουν. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις χρωματίζεις και να τις πλάθεις. 

Αλλά αν τις κάνεις όμορφες, κάποια στιγμή θα  συνεδητοποιήσεις ότι οι όμορφες μέρες σου είναι πολλές.

Και είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να ζήσεις μια όμορφη ζωή.

Της Κατερίνας Καρρά

anapnoes.gr