ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η δύναμη που ψάχνεις αλλού είναι συνήθως κρυμμένη μέσα σου ...

Saturday, January 26, 2019
Κανένας δεν είπε πως η ζωή είναι εύκολη. Το κακό είναι ότι μας το έδιναν στο πιάτο από μικροί. Όλα τα παραμύθια είχαν πάντα χαρούμενο τέλος . 

Ακόμη κι αυτά όμως στην αρχή είχαν γραφτεί σκοτεινά. Σαν τη ζωή. Μα τα στρέβλωσαν, για να μην δηλητηριάσουν τις μικρές ψυχές μας.

Και έτσι τι; Έχτισε ο καθένας μια ψεύτικη πραγματικότητα.

Μα εμένα παραμύθια δεν μου διάβασαν. Δεν τα θυμάμαι. Μόνη μου τα έφτιαχνα, στο μυαλό μου. Και μου έγινε βλέπετε συνήθεια.


Να περιμένω το χαρούμενο τέλος, μια άφταστη τελειότητα. Και γελάστηκα πως μπορώ να τη φτάσω εγώ! Η ματαιοδοξία του ανθρώπου…

Εκεί χάνεις. Στιγμές, πράγματα κι ανθρώπους.

Εκεί χάνεις τις ώρες ηρεμίας σου.

Εκεί χάνεις τη ζωή.

Ώσπου έρχονται οι στιγμές των αναλαμπών… Όλοι οι φάκελοι σε κινητό και υπολογιστή που τιτλοφορούν λέξεις όπως  “έμπνευση“, “αγάπη” και άλλες τέτοιες, φωτογραφικό υλικό και κείμενα για τις δύσκολες μέρες.

Όμορφες ευχές, όμορφες εικόνες, ταξιδιάρικες, μέρη ξένα, που θέλεις να ζήσεις μόνο για να καταφέρεις να τα επισκεφθείς. 

Γι’ αυτές τις μέρες,  έχεις δασκαλέψει καλά τον εαυτό σου, με όλα αυτά εύκολα προσβάσιμα, ως την καθημερινή σου υπενθύμιση.

Γιατί αυτό που όλοι ξεχνάμε πάντα, είναι πως η μεγαλύτερη έμπνευση είναι ο ίδιος μας ο εαυτός!  Κυρίως ο παλιός, εκείνος που κρύβει τον ενθουσιασμό για τα πιο μικρά πράγματα… 

Χαμογελούσε πιο πλατιά, γελούσε πιο δυνατά. Ψάξε και γύρνα πίσω σε αυτόν τον εαυτό σου και η ζωή θα γίνει περισσότερο όμορφη! Και για σένα και για τους γύρω σου. Η δύναμη που ψάχνεις αλλού είναι συνήθως κρυμμένη μέσα σου!

Της Ζωής Γούσιου

Καλημέρα. Χαμογέλα!