ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Θέλω να βρεις ανθρώπους που ξέρουν να αγαπούν ...

Thursday, January 10, 2019
Σταματά να κλαις σε παρακαλώ.

Σταματά να σκέφτεσαι τι θα ήθελες να γίνεις .

Σταματά να ζητάς να σε αποδεχτούν.

Μα δεν το βλέπεις;

Γεννήθηκες ο εαυτός σου. Ένας μοναδικός  άνθρωπος γεμάτος με απεγνωσμένα θέλω. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Τα περισσότερα σου να μάθεις να τα ζητάς όχι με δάκρυα αλλά με ζήλο και επιμονή. 

Τα δάκρυα σου να τα φυλάς για τα θέλω σου. Τα λιγότερα σου σταματά σε παρακαλώ να τα σκέφτεσαι. Θα γίνουν όλα με το καιρό.  Όλα θα γίνουν με προσπάθεια. Αρκεί να το θες. Αρκεί να μάθεις να τα ζητάς όχι από τους άλλους αλλά από τον εαυτό σου.


Μα δεν το βλέπεις;

 Έθαψες τον εαυτό σου για να κάνεις τα χατίρια των άλλων.

Σταματά σε παρακαλώ να σε νοιάζει τι θα πει ο κόσμος. Ο κόσμος κρίνει με τα δικά του μάτια,  με τις δικές του ανασφάλειές και τους δικούς του φόβους. Σταμάτα να σε νοιάζει εάν του αρέσουν οι επιλογές σου και οι παραξενιές σου. Σε ικετεύω σταματά να ασχολείσαι με τοξικούς ανθρώπους.

Μα δεν το αισθάνεσαι στη καρδιά σου;

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν γίνει ο καρκίνος της ψυχής σου. Σε τρώνε. Σε προσβάλλουν. Σε κριτικάρουν και σε υποτιμούν. Αυτοί οι άνθρωποι σε γεμίζουν με ψυχικό πόνο. Η όψη σου αποκτά ουλές και κουσούρια εξαιτίας τους. Αυτό που θέλουν είναι  να σε στεναχωρούν και να σε θυμώνουν. Θέλω να μάθεις  να σηκώνεις τοίχους απέναντί τους. 

Να μην είσαι διαθέσιμη για αυτούς. Να μην επιτρέπεις την είσοδο σε δαύτους. Ο καρκίνος, που σε γεμίζουν αυτοί οι άνθρωποι στα σωθικά σου, βλάπτει σοβαρά την υγεία της καρδιάς σου. Εισχωρούν στο κεφάλι σου και σου παίρνουν το οξυγόνο που χρειάζεσαι για να αναπνεύσεις με αισιοδοξία και χαμόγελο. 

Μην ανοίξεις την ψυχή σου ξανά σε τέτοιους ανθρώπους. Θα την εκμεταλλευτούν και θα την χρησιμοποιήσουν για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους. 

Ότι έδωσες έδωσες . Μην ανοίγεις τη πόρτα σου σε εγκληματίες. Σταματά να τιμωρείς τον εαυτό σου. Σταματά να τους πιστεύεις.

Μα δεν κουράστηκες να προσπαθείς;

Σε θερμοπαρακαλώ σταματά να τους δίνεις την προσοχή σου. Θέλω να σε κοιτάς στον καθρέφτη και να είσαι περήφανη για αυτό που βλέπεις. 

Για τα μάτια σου. Για το σώμα σου. Για τη ψυχή σου και για τα θέλω σου. Θέλω να μάθεις να σε σέβεσαι. Αυτό θέλω πιο πολύ από όλα. Θέλω να σέβεσαι την διαφορετικότητα σου. Να εκτιμάς τους κόπους σου και τα κατορθώματα σου. Να αποδέχεσαι τις αδυναμίες σου.

Θυμάσαι εκείνες τις στιγμές που δεν μπορούσες να σταματήσεις να κλαις;

Θέλω να θυμάσαι όλες εκείνες  τις σκοτεινές σου στιγμές. Τότε που τα μάτια σου δεν μπορούσες να τα αναγνωρίσεις γιατί παραμορφώθηκαν από την στεναχώρια σου.  Τότε που έκλαιγες  χωρίς σταματημό για τα λάθη σου και τις άστοχες επιλογές σου. 

Για όλες εκείνες τις φορές που έγινες υπερβολική  και παράτησες  τους στόχους σου. Ξεπέρασες τα όρια σου και τώρα θέλω να σε βλέπω να αλλάζεις.

Μα δεν το βλέπεις;

Εγώ το βλέπω. Και θέλω να το δεις  και ΕΣΥ. Το ξέρω ότι δεν με πιστεύεις. Το ξέρω ότι θα δυσκολευτείς να κάνεις μια καινούργια αρχή . 

Μια αρχή που θα την ορίσεις ΕΣΥ και μόνο Εσύ. Θέλω να σε βλέπω να αλλάζεις για σένα και όχι για τους άλλους. Θέλω να γίνεις ο  υπηρέτης του εαυτό σου. 

Κανενός άλλου. Θέλω να τον υπηρετείς δείχνοντας σεβασμό στις επιθυμίες του. Σταματά να είσαι σκληρή μαζί του σε παρακαλώ.

 Θέλω να βρεις ανθρώπους που ξέρουν να αγαπούν. Που έχουν μάτια για ένα σώμα. Για μια ψυχή. Την δικιά σου. Γιατί αυτή είσαι. Έτσι είσαι. Εάν θέλεις να αλλάξεις να το κάνεις σε παρακαλώ. Για σένα όμως όχι για τους άλλους.

Της Κικής Τσιντζόγλου

anapnoes.gr