ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μην ξεχνάς να ζητάς και να ζεις τα όνειρά σου ...

Friday, January 18, 2019
Το να εστιάζεις στους άλλους τους κάνεις ευτυχισμένους. Αυτό περιλαμβάνει τους συζύγους / συντρόφους, τα παιδιά, την οικογένεια, τους συναδέλφους, τους φίλους, και τα αφεντικά. Θέλεις ο καθένας να είναι όχι μόνο χαρούμενος, αλλά και να είναι ευχαριστημένος μαζί σου. 

Σου αρέσει να κάνεις πράγματα για τους άλλους. Είσαι περισσότερο ικανοποιημένη όταν έχεις βοηθήσει άλλους ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους και τα όνειρά τους.


Τι γίνεται με τους στόχους σου;

Τι γίνεται με τα όνειρά σου;

Εάν είσαι ευχαριστημένη με αυτό, τότε οι στόχοι και τα όνειρά σου είναι δεν είναι τόσο σημαντικά όσο οι άνθρωποι γύρω σου, οι άνθρωποι που νοιάζεσαι. Λιγότερη εστίαση, λιγότερη ενέργεια δαπανάς για εσένα. Και πέφτεις στο κάτω μέρος της λίστας προτεραιοτήτων σου.

Ως γυναίκες, είμαστε προγραμματισμένες να ευχαριστούμε τους άλλους. Αισθανόμαστε εγωιστικά, όταν κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας. Δεν αισθανόμαστε άνετα να ζητήσουμε τίποτα για εμάς. Έχω δίκιο;

Λοιπόν, ελπίζω ότι μπορείς να δεις ότι αυτό είναι μια παγίδα. Η στάση αυτή και τα συνοδευτικά της συμπεριφορά σου, σου στερεί την ενέργεια για να έχεις τη ζωή και την καριέρα που θέλεις. 

Ξοδεύεις το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς σου για τους άλλους και αφήνεις πολύ λίγο για τον εαυτό σου.

Στο χώρο εργασίας, είσαι ένας παίκτης της ομάδας. Αρέσεις στους συναδέλφους σου. Μπορείς να βγεις από το δρόμο σου για να τους βοηθήσεις ακόμα και όταν ο χρόνος είναι ένα ζήτημα στο ήδη περιορισμένο πρόγραμμά σου. 

Δεδομένου ότι  είσαι στο χτίσιμο του δικτύου και των σχέσεων σου, είσαι η πρώτη που θα προσφέρει βοήθεια, αλλά συχνά η τελευταία να ζητήσει τίποτα σε αντάλλαγμα.

Ελπίζω να βλέπεις την παγίδα.

Χρειάζεσαι ένα “χωριό” για να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους της σταδιοδρομίας σου. Πρέπει να χτίσεις σχέσεις εμπιστοσύνης και σίγουρα βοηθάει αν υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα και θέλουν να συνεργαστούν μαζί σου. 

Είναι πιο πιθανό να σε βοηθήσουν να προχωρήσεις στην καριέρα σου προς τα εμπρός. Ωστόσο, πρέπει να μάθεις να ζητάς την καλύτερη βοήθεια που χρειάζεσαι για να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου και να αποκτήσεις μεγαλύτερη ορατότητα στο κύκλο σου. 

Δεν χρειάζεται το κάνεις στο 100%  αλλά πρέπει να στρέψεις την προσοχή σου λίγο από το να  βοηθάς τους άλλους να βοηθήσεις εσένα να πετύχεις τους δικούς σου στόχους.

Εξέτασε αυτή τη μέθοδο η οποία αποτελείτε από δύο στάδια. Θα προσφέρομαι να βοηθήσω και, στη συνέχεια, σε κάποιο σημείο θα ζητήσω μια χάρη σε αντάλλαγμα. Είναι τόσο απλό. Αυτό θα μπορούσε να είναι η εισαγωγή σε κάποιον στον κύκλο σας. Μην ξεχάσεις το δεύτερο στάδιο- ΝΑ ΖΗΤΉΣΕΙΣ. 

Μπορείς να ευχαριστήσεις τους άλλους με την προσφορά να βοηθήσεις και θα είναι περισσότερο πρόθυμοι να σε βοηθήσουν κι αυτοί ως αντάλλαγμα.

Ο καθένας κερδίζει! Τώρα δεν είσαι ευχαριστημένη;

Γράφει η Θένια Ανδρικοπούλου