ΠΡΟΣΦΑΤΑ

6 συνήθειες για να ζεις το παρόν ...

Monday, January 7, 2019
Είσαι από τους ανθρώπους που σκέφτονται το παρελθόν και το μέλλον και δεν εστιάζουν στο παρόν; 

Θυμάσαι τι έγινε παλιά, τι θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά ή αγχώνεσαι για το μέλλον και σκέφτεσαι υπερβολικά τί θα συμβεί μετά;

Ήρθε η ώρα να συγκεντρωθείς στο τώρα!


Μην κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Προσπάθησε να ασχολείσαι με ένα πράγμα τη φορά για να μπορείς να αφιερώνεσαι σε αυτό και όχι να τρέχεις να προλάβεις 10 δουλειές μαζί.

Χαλάρωσε. Μην βιάζεσαι και διακατέχεσαι από άγχος. Ξύπνα το πρωί με ηρεμία, ετοιμάσου για τη δουλειά σου χωρίς να τρέχεις και κάνε ό,τι έχεις με ανθρώπινους ρυθμούς.Δεν είσαι κομπιούτερ.

Επανάλαβε στον εαυτό σου τι κάνεις εκείνη τη στιγμή. Πες για παράδειγμα “τώρα τρώω “, “τώρα οδηγώ “. Έτσι, συγκεντρώνεις την προσοχή σου στη στιγμή που ζεις.

Περιόρισε την κακή συνήθεια να προσπαθείς να τα κάνεις όλα μαζί το πρωί. Αν μόλις ξυπνήσεις τρέχεις να ελέγξεις τα μέιλ σου, το Facebook, το Twitter, να βάλεις όλες το δουλειές σου στο πρόγραμμα, τότε σίγουρα δε μπορείς να εστιάσεις στο παρόν.

Κάνε από βραδύς τις λίστες με τις εκκρεμότητές σου και δώσε προτεραιότητα στα σημαντικά, όχι στα επείγοντα.

Προσπάθησε να αφοσιωθείς σε ό,τι κάνεις. Όταν αυτό που κάνεις σε ενδιαφέρει, αφοσιώνεσαι σε αυτό και ο χρόνος σου κυλάει σαν νερό.

Συγκεντρώνεσαι μόνο στο παρόν, χωρίς το μυαλό να πετάει από και από εκεί. Τότε νομίζεις ότι ο χρόνος δεν υπάρχει.

Φωτό από: www.estovalelapena.com

tsemperlidou.gr