ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Να μη σε νοιάζει να πέσεις χαμηλά ...

Saturday, December 8, 2018
Να μη σε νοιάζει να πέσεις χαμηλά. Να μη σε νοιάζει αν ο άλλος σε περάσει για ευαίσθητο, αδύναμο ή μαλακό. Να μη φοβάσαι να βγάλεις από μέσα σου όλα αυτά που αισθάνεσαι, είναι καλύτερο να πεις αυτά που νοιώθεις και όχι να ζήσεις μία ζωή σκεπτόμενος ‘’τι θα μπορούσε να έχει συμβεί’’. 

Εμάς τους ανθρώπους πολλές φορές δε μας καταλαβαίνω. Προτιμάμε να χάσουμε πολύτιμες στιγμές ευτυχίας για να μη μας χαρακτηρίσουν αδύναμος ή εύκολα θύματα. Προτιμάμε να αφήσουμε τον άνθρωπου που αγαπάμε να φύγει, από το να ζητήσουμε ένα συγγνώμη ή να πούμε ένα ‘’μου λείπεις’’. 


Λες και θα πέσεις ως άνθρωπος χαμηλά αν πεις ένα ‘’συγγνώμη’’. Λες και θα μειωθεί η αυτοεκτίμησή σου αν παραδεχθείς πως δεν μπορείς χωρίς το πρόσωπο που αγαπάς και σου λείπει. 

Γιατί, θα πάρεις αγκαλιά τον εγωισμό σου ή θα σε καταλάβει και θα σου κάνει παρέα αυτός; Πότε θα καταλάβουμε πως αυτός ο εγωισμός όλα τα γκρεμίζει και τίποτα δεν αφήνει; Πως μας τρώει την ψυχή και δε μας αφήνει να διεκδικήσουμε την ευτυχία μας;

Και να μην έρθει αυτό που θέλεις, θα ξέρεις πως έχεις προσπαθήσει. Είναι καλύτερο να σε κατατρώγει μέσα σου το σαράκι της αμφιβολίας; 

Είναι καλύτερο να έχεις χάσεις κάτι τόσο πολύτιμο, ένα πρόσωπο που αγαπάς για να μη σε περάσουν αδύναμο; Ας σε περάσουν. Εσύ θα ξέρεις πως αυτό δεν ισχύει –μόνο ένας δυνατός εκφράζει αυτό που νοιώθει δίχως φόβο.

Να μη σε νοιάζει να πέσεις χαμηλά. Πάρε ένα τηλέφωνο και βγάλε από μέσα σου όλα αυτά που αισθάνεσαι σήμερα.

Μαρία Σκαμπαρδώνη