ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Να σταματήσουμε πια να ασκούμε τέτοια πίεση στους ανθρώπους ...

Saturday, December 22, 2018
Να σταματήσουμε πια να ασκούμε τέτοια πίεση στους ανθρώπους. Ναι, δικαιούται ένας άνθρωπος να μη θέλει να παντρευτεί και να κάνει παιδιά και αυτή να είναι η επιλογή του. 

Να σταματήσουν πια οι αδιάκριτες ερωτήσεις τύπου ''παιδάκι πότε θα κάνεις;''. Έχεις αντιληφθεί εσύ που ρωτάς ότι μπορεί να διαλύεις μία γυναίκα που δεν μπορεί ή να στεναχωρείς έναν άνθρωπο του οποίου η επιλογή για τη ζωή του δεν ήταν αυτή; 


Ας σταματήσουμε πια να απαιτούμε από όλους τους ανθρώπους να ακολουθούν τον ίδιο δρόμο...

Αυτό που με προβληματίζει, είναι το γεγονός πως όλοι μέσα έχουμε ενστερνιστεί αντιλήψεις οι οποίες στην ουσία είναι του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος που απλά μας τις έχει μεταφέρει. 

Όλες αυτές οι πυρηνικές αντιλήψεις που ενσταλάζονται μέσα μας, πολλές φορές μας κυριεύουν και μας αποκόπτουν την ελευθερία της γνώμης και της δικής μας πρωτοβουλίας.

Πάντοτε με στεναχωρούσε αυτό το ερώτημα: Γιατί δε σέβονται την επιλογή μας; Γιατί στην κοινωνία που είμαστε δεν αναγνωρίζουμε ακόμα και τώρα το δικαίωμα ενός ανθρώπου να ορίσει εκείνος τη ζωή. 

Και πότε, εντέλει, θα εκλείψει αυτό το λυπηρό φαινόμενο του να σχολιάζεις και να θέλεις να κατευθύνεις τη ζωή του άλλου σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Μαρία Σκαμπαρδώνη