ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το σημείο μηδέν είναι η πιο όμορφη κι εθιστική φάση της ζωής ...

Monday, December 24, 2018
Λόγια, λόγια, λόγια!

Οι πάντες, ταυτιζόμαστε με λέξεις. Θετικές, αρνητικές, λέξεις που μιλούν για αγάπη, για πόνο, για έρωτα, για εκδίκηση, για χαρά, για λύπη! Οι λέξεις μάς χαρίζουν την απόλυτη ικανοποίηση στο άκουσμα ή το διάβασμά τους.

Γίνονται διαφορετικές εικόνες στο μυαλό του καθενός από εμάς, ανάλογα με τα συναισθήματα που τις συνοδεύουν. 

Όλο αυτό επαναλαμβάνεται και αλλάζει, όποτε μεταβαίνουμε σε μια καινούρια ψυχολογική κατάσταση, ώσπου να ταυτιστούμε και πάλι  με μια καινούρια λέξη, και απλά να ξαναπαιχτεί το έργο σε διαφορετική σκηνοθεσία.


Είμαστε ή του ύψους ή του βάθους κύριοι!

Μαύρο ή άσπρο, ουράνια ή τάρταρα ή όπως αλλιώς θέλετε! Αντικαθιστούμε τα προηγούμενα συναισθήματά μας, ανάλογα με τον κάθε τυχάρπαστο που εισβάλλει στη ζωή μας και τη λερώνει. Και τι μένει; 

Μια άδεια σακούλα πατατάκια, που ο αέρας την μπερδεύει στα πόδια του κάθε περαστικού που τυχαίνει να περνάει από εκείνο το στενάκι της Ομόνοιας! 

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα τώρα που το ξανασκέφτεσαι ε; Ίσως να περνάει από το πίσω μέρος του μυαλού σου πως ναι… ίσως και να έχω δίκιο! 

Όσο για εσάς τους πιο ασυμβίβαστους, θα μου πείτε: «ο έρωτας με έρωτα περνάει»… και θα σας απαντήσω πως διαφωνώ κατηγορηματικά!

Ο έρωτας περνάει μόνο μετά από εσωτερική εργασία. 

Μέσα απ’ το φως που πηγάζει μέσα από την ψυχή μας, εν’ όσω ακόμα είμαστε πληγωμένοι. Ο έρωτας για μένα φίλοι μου, περνάει μόνο αν έχω φτάσει στο σημείο μηδέν!

Όπως στο tango περνάς πάντα απ’ το σημείο μηδέν, έτσι και στη ζωή, για να ξεκινήσεις κάτι καινούριο, χωρίς αυτό να έχει υπολείμματα από προηγούμενες ιστορίες, πρέπει να έχεις καθαρίσει. 

Πρέπει να έχεις περάσει απ το σημείο μηδέν. Αυτό το σημείο, περιέχει συγχώρεση, αποδοχή, απολογισμό, και έπειτα μια ματιά με έναν άλλο τρόπο, από αυτό που έβλεπες τα πράγματα ως τώρα. 

Και έχεις κάνει καλή δουλειά, όταν πια δε θυμάσαι τίποτα από το παρελθόν και σε πονάει. 

Να μη δακρύζεις με κανένα τραγούδι, να μη λυγίζεις όταν βρεθείς σε μέρη που συχνάζατε μαζί… αυτό λοιπόν, είναι το σημείο της λύτρωσης, της απελευθέρωσης. 

Είναι η ανταμοιβή σου, για όλη τη δουλειά που έχεις κάνει. Είναι η περίοδος που μένεις καθαρή, αποτοξινωμένη, γεμάτη ενέργεια και αγάπη για την εμπειρία που πέρασες. Για το μάθημα που πήρες, και για την αυτοβελτίωση που κέρδισες.

Αν βρεθείς στο σημείο μηδέν, σε διαβεβαιώ, ότι θα είναι η πιο όμορφη φάση της ζωής σου, και είναι τόσο εθιστική, που θα το σκεφτείς πολύ, προτού ανοίξεις ξανά τη πόρτα σου. 

Πριν αφήσεις τον καθένα να πατήσει στα καθαρά! Ο έρωτας θα ξανάρθει ναι! Άλλωστε κανείς δε ζει χωρίς αυτόν. 

Δε χρειάζεται όμως να τον αποζητάς πέρα δώθε, δε χρειάζεται να τον προκαλείς, γιατί ο έρωτας βρίσκεται κάπου κρυμμένος και καρτερά. Και ξέρεις κάτι; Ο έρωτας κρύβεται πίσω από ένα αθώο βλέμμα, μέσα σε ένα απρόσμενο άγγιγμα. Ο έρωτας δεν είναι έκφυλος όπως μερικοί πιστεύουν. 

Είναι αγνός, αθώος, ευαίσθητος, γιαυτό και αγγίζει απευθείας τη καρδιά και το μυαλό. Πάρε λοιπόν το χρόνο σου και ζήσε για λίγο στο σημείο μηδέν, και όταν νιώσεις ξανά τον έρωτα, εισέπνευσε βαθιά! 

Τόσο, που να γεμίσει το κάθε σου κύτταρο από αυτόν, τόσο που να μη νιώθεις απλά έρωτα, μα να γίνεις εσύ ο έρωτας!

Της Μαρίας Χαρίτου

anapnoes.gr