ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μην ασχολείσαι με ανθρώπους-στρουθοκαμήλους, δεν αξίζουν ...

Friday, December 7, 2018
Άνθρωπος-στρουθοκάμηλος.

Επικίνδυνη κατηγορία αλλά και γελοία συνάμα!

Ορισμός:

«Είναι ένας άσχημος εσωτερικά άνθρωπος μ’ ένα τεράστιο εγώ, που καταλήγει σε μια μικροψυχία και δειλία. Έχει πολύ δυνατά πόδια, για να αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες όταν βλέπει τα σκούρα.


Η ταχύτητα είναι το κύριο όπλο του εναντίον των εχθρών του (ειλικρινείς, ευθείς και συναισθηματικοί άνθρωποι), γιατί είναι πολύ δειλό ζώο.

Έχει ένα μικρό κεφάλι με τόσο μυαλό όσο χρειάζεται για να παίζει ρόλους και να προσποιείται τον οσιομάρτυρα (αποποιείται κάθε ευθύνη και η λέξη συγγνώμη δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό του).  Και φυσικά, δύο μεγάλα γυαλιστερά “ευγενικά” μάτια, που δείχνουν έξυπνα, με μια χαριτωμένη ειλικρίνεια αρκετή για να γίνουν αξιαγάπητοι στον ευρύτερο κύκλο τους.

Δειλός και ύπουλος όπως είναι, πολλές φορές μπροστά στις ευθύνες του χώνει το κεφάλι του στην άμμο ή στις κάλπικες δικαιολογίες του και, μη βλέποντας , νομίζει πως δεν υπάρχουν.»

Το μεγαλύτερο ορνιθοειδές ή αλλιώς η μεγαλύτερη κότα που μπορεί να συναντήσεις ποτέ στο σύμπαν ολόκληρο! Η συμπεριφορά της είναι πάντα ίδια, αηδιαστικά καλή (αλλά προσποιητή) προς όλους ανεξαιρέτως. Γιατί είναι στη φύση της να φοβάται να πει αυτό που πραγματικά πιστεύει, ή να δείξει αυτό που στ’ αλήθεια νιώθει τη στιγμή που το  νιώθει.

Αρχικά θα σε κάνει να αισθανθείς ιδιαίτερα ξεχωριστός και τυχερός που βρέθηκε ένας τέτοιος “άνθρωπος” κοντά σου. Μα στ’ αλήθεια πόσο ξεχωριστός μπορείς να είσαι για αυτήν (την κότα), όταν εκδηλώνει τα ίδια, πανομοιότυπα συναισθήματα για όλους; Κάποιο λάκκο έχει η φάβα! Μα δεν το σκέφτηκες ποτέ; Ε πώς να το σκεφτείς, αφού φροντίζει να δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας καθημερινά σε όλους. Δύσκολα τη μυρίζεσαι!

Κι αν δε σε γουστάρει άλλο πια, αλλά πρέπει συνεχώς να σου δείχνει την «αγάπη» της, θα το κάνει. Απλούστατα, όταν θα κουραστεί να παίζει το θεατράκι της και με βασική προϋπόθεση, ότι θα έχει καταφέρει να επωφεληθεί όσο πιο πολύ μπορούσε από εσένα, θα την κάνει “μπιπ-μπιιιπ” βάζοντάς το στα γρήγορα ποδαράκια της. Κι αν την πάρεις στο κατόπι και την φτάσεις… Χώνει το στενόμυαλο κεφάλι της μέσα στον κόσμο των φαιδρών ψευδαισθήσεων της.

Θα βγει, άραγε, από εκεί ποτέ;

Η απάντηση είναι όχι και η συμβουλή;

Μην παίξεις επ’ ουδενί το ρόλο του κακού κογιότ, γιατί δεν αξίζει καν ένα βήμα εκδίκησης ή τιμωρίας για χάρη της!

Της Ελίνας Φυλακτού

anapnoes.gr