ΠΡΟΣΦΑΤΑ

7 συνήθειες όσων δεν είναι ευτυχισμένοι ...

Saturday, December 22, 2018
Η ζωή δεν είναι πάντα γεμάτη ευτυχία και χαρά. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες συνήθειες που μας χαλάνε την αρμονία και σίγουρα δεν φέρνουν ευτυχία. 

Όλα είναι στο μυαλό μας. Ας είμαστε ευγνώμονες στους ανθρώπους που μας κάνουν ευτυχισμένους.

Στοχεύουμε στην τελειότητα

Γιατί πρέπει η ζωή μας να είναι τέλεια για να είμαστε ευτυχισμένοι; Αν ο μόνος τρόπος για να βρούμε την ικανοποίηση στη ζωή μας είναι να πετύχουμε την τελειότητα, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως θα είμαστε δύσκολα και σπάνια ευτυχισμένοι, καθώς η τελειότητα δεν έρχεται πάντα ούτε συχνά.


Με το να θέτουμε υπερφυσικούς στόχους το μόνο που καταφέρνουμε είναι να χάσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να πιστεύουμε πως δεν είμαστε αρκετά ικανοί όταν δε μπορούμε να επιτυγχάνουμε όλα όσα θέλουμε συνεχώς.

Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό; Να θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους που μπορούμε να φέρουμε εις πέρας.

Επίσης να βάζουμε ένα χρονικό περιθώριο σε κάθε τι που καταπιανόμαστε. Αυτό θα μας δώσει μια έξτρα ώθηση.

Ακόμα, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε πως ωραίο το ροζ σύννεφο της ιδανικής δουλειάς, σχέσης, φιλίας, οικογένειας, αλλά η ζωή δεν είναι έτσι. Το να περιμένουμε να είναι η ζωή μας σαν τα παραμύθια και τα ιδανικά πρότυπα που βλέπουμε στις ταινίες, μόνο απογοήτευση μπορεί να μας φέρει καθώς είναι ουτοπικό.

Επηρεαζόμαστε από τον αρνητισμό των άλλων

Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Η συναναστροφή του λοιπόν με άλλους ανθρώπους μπορεί να παίξει ρόλο  στην ψυχολογία του. Τί διαβάζουμε, τί  ακούμε, με ποιους ερχόμαστε σε επαφή μπορεί να μας επηρεάσει.

Πως ξεπερνάμε αυτή τη συνήθεια;

Ας προτιμήσουμε φυσικά τις θετικές φωνές στη ζωή μας. Ας διαβάσουμε ένα ευχάριστο βιβλίο, ας κάνουμε παρέα με θετικούς ανθρώπους, ας προτιμάμε ό,τι μας κάνει να γελάμε!

Κολλάμε στο παρελθόν και στο μέλλον

Σκεφτόμαστε συνεχώς τί έχει συμβεί στο παρελθόν, τί λάθη κάναμε, τί θα μπορούσαμε να είχαμε αλλάξει. Αλλά και αγχωνόμαστε για το μέλλον, τί θα συμβεί αν πάει κάτι στραβά στη δουλειά, αν δεν έχουμε χρήματα, αν θα έχουμε υγεία.

Τί κάνουμε λοιπόν ;

Είναι σίγουρα αδύνατο να ξεχάσουμε το παρελθόν ή να μην προγραμματίσουμε το μέλλον. Σίγουρα όμως μπορούμε να το κάνουμε σε λογικά πλαίσια και φυσικά να περνά με το μεγαλύτερο μέρος της μέρας απολαμβάνοντας το τώρα.

Συγκρίνουμε τη ζωή μας με των άλλων

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε και χάνουμε την ευτυχία από τη ζωή μας είναι να συγκρίνουμε όσα έχουμε εμείς με όσα έχουν οι άλλοι. 

Αμάξια, χρήματα, δουλειά μπαίνουν στη ζυγαριά της σύγκρισης και καταλήγουμε με θλίψη και απογοήτευση για τη ζωή μας.

Ας συγκρίνουμε τον εαυτό μας μόνο με εμάς και το πόσα πράγματα έχουμε καταφέρει εμείς στη ζωή μας. Ας είμαστε ευγνώμονες με όσα μας έχει δώσει η ζωή. Ένας τέτοιου είδους ανταγωνισμός μόνο πίσω μπορεί να μας πάει.

Εστιάζουμε στα αρνητικά

Το να εστιάζουμε σε ό,τι αρνητικό υπάρχει στη ζωή μας σίγουρα δε μπορεί να μας φέρει την ευτυχία .

Ας αποδεχτούμε το γεγονός πως στη ζωή υπάρχουν και αρνητικά και θετικά και ας φροντίσουμε ό,τι άσχημο υπάρχει να το διορθώσουμε και να είμαστε δημιουργικοί.

Περιορίζουμε τη ζωή μας γιατί πιστεύουμε πως όλα γυρνάνε γύρω μας.

Φοβόμαστε να κάνουμε ό,τι μας αρέσει και μας εκφράζει επειδή πιστεύουμε πως θα μας κρίνουν οι άλλοι .

Κι όμως οι άλλοι δεν νοιάζονται και τόσο πολύ για το τι κάνουμε εμείς. Έχουν τις δικές τότε ζωές και τους δικούς τους προβληματισμούς και δεν ασχολούνται με κάθε λεπτομέρεια της δικής μας ζωής. 

Μπορεί κάτι τέτοιο να σας κάνει να μην νιώθετε και τόσο σημαντικοί στα μάτια των άλλων αλλά σίγουρα θα σας χαλαρώσει.

Κάνουμε τη ζωή μας πολύπλοκη

Η ζωή  από μόνη της είναι πολύπλοκη. Όμως όσοι έχουν την τάση να τα κάνουν ακόμα πιο πολύπλοκα τα πράγματα χάνουν μέρος της ευτυχίας τους.

Ποιο είναι το κλειδί της ευτυχίας εδώ; Να υιοθετήσουμε συνήθειες που κάνουν τα πράγματα πιο απλά.

Κάθε φορά να καταπιανόμαστε με ένα πράγμα και όχι όλα μαζί. Να κάνουμε ξεκαθάρισμα ρι χρειαζόμαστε πραγματικά και ό,τι μας είναι άχρηστο να το πετάξουμε. 

Ας μάθουμε να μιλάμε και να έχουμε καλή επικοινωνία με τους ανθρώπους γύρω μας για να αποφεύγουμε παρεξηγήσεις και να έχουμε μια καλύτερη συνεννόηση.

Και φυσικά να μην ξεχνάμε να χαλαρώνουμε, να ηρεμούμε, και να επιδιώκουμε την ψυχική μας γαλήνη.

Φωτό από: lonerwolf.com

tsemperlidou.gr