ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Παράπονο το έχω ...

Friday, November 23, 2018
Παράπονο το έχω που ποτέ σου δε με αγάπησες. Που πάντοτε φωτιά γινόσουν να με κάψεις και ποτέ λόγος για να χαμογελάσω. Και όμως, εγώ μέσα σε αυτή τη φωτιά αναγεννήθηκα, δυνάμωσα και πλέον είμαι άτρωτη.

Παράπονο το έχω που ποτέ σου δε με κατάλαβες. Που αντί να τροχίζεις τις αποστάσεις, έβρισκες ανόητους λόγους για να απομακρύνεσαι. 


Που αντί να με καταλάβεις, πάντοτε ήθελες να πατάς επάνω στις πληγές μου για να φαίνεσαι ανώτερος. Παράπονο το έχω που ποτέ σου δεν κατάλαβες πως η αγάπη είναι η μεγαλύτερη δύναμη.

Παράπονο το έχω που ποτέ σου δεν πάλεψες και πάντοτε έφευγες. Που ποτέ δε λύγισες και ήθελες ο εγωισμός σου να είναι πάνω από όλα. 

Που εμένα με άφηνες για τα πάντα και σε καμία έκπληξη της ζωής δεν κράτησες το χέρι μου για να μείνουμε μαζί. 

Παράπονα πολλά σου έχω. Ίσως δε θα έπρεπε, σε έχω επιλέξει και σε αγαπάω για αυτό που είσαι. Απορώ όμως τόσο πολύ μερικές φορές: αγάπησες ποτέ εμένα ή μόνο τον εαυτό σου;

Δεν ξέρω, μπορεί και να αγαπούσες την αγάπη μου για εσένα. Δηλαδή τον εαυτό σου. Απορίες που έχω και εγώ, δε μένει ήρεμος ο φόβος της αμφιβολίας, σα σαράκι θέλει να κατατρώει τα πάντα μέσα μου. 

Παράπονο το έχω που πάντοτε δικαιολογίες έβρισκες για να μην αφεθείς. Που κρυβόσουν πίσω από δικαιολογίες αντί να λες την αλήθεια. 

Παράπονο το έχω….

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη