ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μην αφήνεις τους άλλους να σου βάζουν ταμπέλες ...

Friday, October 19, 2018
Αφήνεις τους άλλους να σου καθορίζουν ποιός είσαι, να
σου βάζουν ταμπέλες και να σου λένε ποιός θα πρέπει να είσαι; 


Μήπως η αυτοεκτίμησή σου εξαρτάται από τί λένε εκείνοι; Μην αφήνεις τους άλλους να σου βάζουν ταμπέλες και να σου κλέβουν την ευτυχία.

Οι άνθρωποι συνηθίζουν να βάζουν ταμπέλες. Και δεν είναι λίγες οι φορές που αυτές οι ταμπέλες μένουν. 


Από ένα σημείο και μετά πιστεύεις πως πραγματικά είσαι ό,τι ορίζουν οι άλλοι για σένα. Αφήνεις την κριτική τους να σε επηρεάσει.

Όμως, καμία φορά οι άνθρωποι τυχαίνει να βγάζουν λάθος συμπεράσματα. Που οφείλεται αυτή η συμπεριφορά;

Μία κακή πρώτη εντύπωση, μία λάθος πληροφορία που έχουν για εσένα,  μπορεί να οδηγήσουν σε ταμπέλες που δε σε χαρακτηρίζουν.

Φυσικά δε μπορούμε να παραβλέψουμε πως η αιτία αυτού το γεγονότος είναι ενίοτε και η ζήλια ή ακόμα και η άρνηση κάποιων να αποδεχτούν πως έχεις εξελιχθεί και έχεις προοδεύσει στη ζωή σου.

Δεν αποκλείεται να συμβεί και από φίλους σου, οι οποίοι βλέποντας την πρόοδό σου να φοβηθούν ότι θα χαθεί η φιλία σας και να αρχίσουν να προβάλλουν τα δικά τους συναισθήματα σαν δικά σου.

Ένας λόγος ακόμα που συνηθίζεται να βάζουν ταμπέλες κάποια άτομα, είναι οι προβολές του δικού τους ψυχισμού. Για παράδειγμα, μπορεί να σου βάλουν την ταμπέλα του ζηλιάρη ή του εγωιστή ή ακόμα και του τεμπέλη. Πιθανόν, όμως, οι ταμπέλες αυτές να είναι όσα ενοχλούν τους άλλους στον ίδιο τους τον εαυτό.

Τί θέλεις λοιπόν; Να σου βάζουν άδικα ταμπέλες; Να πείθεσαι εν τέλει πως είσαι ό,τι θέλουν οι άλλοι να είσαι; Τι πρέπει να κάνεις;

Μην αφήνεσαι να ακούς ό,τι λέει ο καθένας για σένα και να τα πιστεύεις.

Έχε αυτοπεποίθηση και γνώθι σαυτόν.

Συνειδητοποίησε πως κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χαρακτήρα και τα δικά του χαρακτηριστικά στοιχεία. Αγάπησε τα δικά σου και βελτίωσε όσα δε σου αρέσουν.

Φίλτραρε τις ταμπέλες που σου βάζουν και αξιολόγησε κατά πόσον ισχύουν.

Προσπάθησε να διακρίνεις ποιοί είναι οι πραγματικοί λόγοι που κάνουν κάποιον να σου βάλει μια ταμπέλα και δικαιολόγησέ τον.

Να θυμίζεις στον εαυτό σου πως “Εσύ είσαι Εσύ” και πως κανένας δε σε ξέρει καλύτερα από εσένα. Κάνεις και τίποτα δεν πρέπει να σε αγγίζει.

Φωτό από: www.ohiolawstudents.com

tsemperlidou.gr