ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ζήσε ευτυχισμένες στιγμές στο “στέκι της γαλήνης” σου ...

Wednesday, October 17, 2018
Όλοι έχουμε ανάγκη την ηρεμία και τη γαλήνη. Θέλουμε κάποιες ώρες και κάποιες μέρες, απλά να παρακολουθούμε. Να μην κάνουμε τίποτε. 

Αυτή, είναι μια ανάγκη της οποίας η ικανοποίηση δυσκολεύει όλο και περισσότερο στις μέρες μας. Χωρίς αγώνα όμως, δε γίνεται τίποτε. Ο καλύτερος αγώνας είναι πλέον για αυτά, τα «μικρά» πράγματα που είναι όμως τόσο σημαντικά για να έχεις δύναμη και να προχωράς. Στοιχείο αυτής της γαλήνης που ψάχνεις, είναι ένα μέρος. 


Όπως έχεις «στέκι» πιθανόν για το πού θα φας, χρειάζεσαι μάλλον ένα «στέκι γαλήνης». Ένα μέρος που σου δίνει καθαρές αναπνοές. Δε θα χρειαστεί κόπος. Σίγουρα το έχεις βρει, απλά μπορεί να το έχεις ξεχάσει μέσα στον πανικό που πολλές φορές βιώνεις.

Το μέρος που σου ξυπνάει τις καλές αναμνήσεις.

Ένα «καταφύγιο» αυτού του τύπου, χρειάζεται να είναι ντυμένο με ομορφιά. Όμορφο μέρος, είναι το μέρος εκείνο που ομόρφυνε το μυαλό μας. 

Θυμήσου το μέρος που εκτός του σπιτιού σου, έχεις ζήσει τις καλύτερες στιγμές σου. Όλες αυτές οι στιγμές, το κάνουν σημαντικό. 

Οι καλές αναμνήσεις, απομακρύνουν τις μελαγχολικές σκέψεις και την όποια πίκρα έχεις. Ειδικά, αν επιθυμείς να πηγαίνεις στο «καταφύγιο» μόνος σου, οι καλές αναμνήσεις βάζουν σε σωστή τροχιά τη διάθεσή σου.

Ήχος και Εικόνα.

Φαντάσου ένα ήσυχο μέρος που είναι δίπλα στη θάλασσα και λίγο υπερυψωμένο ώστε και να είσαι κοντά και να έχεις θέα. Ένα μέρος που μπορείς την άνοιξη να δεις το ηλιοβασίλεμα κάπου στις 7 και ταυτόχρονα να ακούς έναν παφλασμό κύματος ή να έχεις την επιλογή να βάλεις ακουστικά και να ακούς μουσική. 

Τα αυτιά με τα μάτια σου, μόλις έγιναν ένα! Πόση γαλήνη και πόση ομορφιά μπορείς να αντλήσεις, μην κάνοντας απολύτως τίποτα! Συνήθως, τα μέρη στα οποία περάσαμε όμορφα, στα μέρη που σημαντικά πράγματα έγιναν για μας, είναι και μέρη που είναι πανέμορφα, επειδή τότε που θέλαμε να γίνουν όμορφα πράγματα, πήγαμε σε εκπληκτικά μέρη. Η ομορφιά, πηγαίνει πάντα στην ομορφιά!

Ησυχία για να μπορείς…να αφαιρεθείς.

Ένα σημείο, μπορεί να είναι πανέμορφο, αλλά μπορεί να είναι και πολυσύχναστο! Να έχει φασαρία. Βέβαια, κάποιοι επιθυμούν το μέρος να μην είναι απομονωμένο. 

Παρόλα αυτά, αν θέλεις να βρεις κάποιο χρόνο γαλήνης για σένα που θα σε κάνει να έρθεις σε επαφή με τον εαυτό σου, η ησυχία είναι απαραίτητη. Έτσι, η ακοή σου (άκουσμα φυσικών ήχων) και η όρασή σου, θα μπορούν να συγκεντρωθούν και να αφιερωθούν σε ό,τι μεγαλειώδες βιώνεις και σκέφτεσαι! 

Για να συντονιστείς με όλα όσα θα σου καθαρίσουν το μυαλό και θα σου φτιάξουν τη διάθεση, καλό είναι το εξωτερικό περιβάλλον να είναι ήρεμο!

Απόλαυσε και αφέσου.

Κανένα μέρος δεν είναι όμορφο από μόνο του, αν εσύ φροντίσεις να το κάνεις…άσχημο. Δεν είναι λίγες οι φορές που όπου πάμε, μεταφέρουμε και τις αρνητικές μας σκέψεις. Έτσι, κάθε παρέα και συντροφιά, κάθε μέρος «δηλητηριάζεται» από όσα μας φθείρουν. 

Υποτίθεται πως πας στο αγαπημένο σου μέρος για να γαληνέψεις και να αναζωογονηθεί το πνεύμα σου, ώστε φεύγοντας από εκεί, να βλέπεις τα πράγματα από άλλο ύψος και σε άλλο βάθος. 

Τα μάτια σου και τα αυτιά σου, αρκούν για να απολαύσεις και να αφεθείς. Το μυαλό, άφησέ το να πάει μόνο του εκεί που ξέρει, μην του βάλεις σκέψεις!

Φωτό από: quotesgram.com

tsemperlidou.gr