ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Λόρδος Βύρωνας : «Να γελάς πάντα αν μπορείς, το γέλιο είναι φθηνό φάρμακο»

Wednesday, October 10, 2018
Ταλέντο από τα λίγα ο Λόρδος Βύρωνας. Η προσφορά του στην Ελληνική Επανάσταση, ήταν και άμεση αλλά και έμμεση, καθώς με το κύρος του κατάφερε να βοηθήσει στη διεθνοποίηση των ελληνικών δικαίων. 

Εδώ, μας θυμίζει πως πρέπει να αγωνιστούμε και για κάτι άλλο, το οποίο το χρειαζόμαστε ίσως πιο πολύ από ποτέ στη χώρα μας. 

Ο Αριστοτέλης έλεγε πως η μέρα που πήγε χαμένη, είναι αυτή στην οποία «ξεχάσαμε» να γελάσουμε. Κι όμως, εκτός από την προσφορά του στην ομορφιά της ζωής, το γέλιο προσφέρει και στη διατήρησή της.


Μακρυά από δυσάρεστα περιβάλλοντα.

Πριν μάθεις να γελάς, πρέπει πρώτα να πάψεις να βρίσκεις ευκαιρία να …κλαις. Η θλίψη είναι φυσιολογική όταν συμβαίνει κάτι πράγματι δυσάρεστο. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που η γκρίνια επιτείνει τη θλίψη. 

Είναι άλλο πράγμα να στηρίζεις έναν φίλο που περνά μια δυσκολία και άλλο να περιστοιχίζεσαι από ανθρώπους που συνθέτουν ένα περιβάλλον που είναι από τα βάθη του αρνητικό. 

Ειδικά στις μέρες μας, έχουμε ανάγκη από το αντίθετο. Ακόμη και αν είναι αλήθεια τα όσα ακούμε από έναν περίγυρο, δεν είναι ανάγκη να τα επιβεβαιώνουμε κάθε μέρα. 

Όχι γιατί θέλουμε να κοροϊδέψουμε τον εαυτό μας, αλλά γιατί δε λύνεται κάτι όταν απλά το διαπιστώνεις. 

Πόσο μάλλον, όταν η διαπίστωση έχει αρνητικό πρόσημο. Από εδώ λοιπόν ξεκινάει η «θεραπεία» του γέλιου…

Κοντά σε αυτούς που το χαρίζουν απλόχερα.

Το να έχει κανείς χιούμορ, είναι από μόνο του ένα πολύ δυνατό χαρακτηριστικό. Είναι ακόμη πιο ισχυρό χαρακτηριστικό, όταν γνωρίζουμε πως οι άνθρωποι που το εκπέμπουν, έχουν πολλούς λόγους να δυσανασχετούν και να κλαίνε. Αυτό σημαίνει πως έχουν βρει έναν «μηχανισμό αυτοΐασης». 

Έχουν αντιληφθεί οι άνθρωποι αυτοί, πως είναι ένα φάρμακο το γέλιο, όχι απλά φτηνό, αλλά δωρεάν. Και το εκμεταλλεύονται. Τι κάνει ακριβώς το γέλιο;

Οι έρευνες έχουν αποδείξει τη σχέση μακροζωίας και καλοζωίας με το γέλιο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και άλλα πράγματα που δείχνουν πως το γέλιο είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ψυχολογίας μας. Το γέλιο, μας κάνει να ξεχνάμε αυτό που μας ταλαιπωρεί. 

Το πιο σημαντικό, είναι πως μας εκπαιδεύει στο να βλέπουμε πως ό,τι και αν μας συμβαίνει, πάντα υπάρχει γύρω κάτι αστείο, κάτι που πηγαίνει καλά. 

Άλλος ένας λόγος που κάνει το γέλιο να αποτελεί ένα «φτηνό υπερ-φάρμακο», είναι ότι μας γεμίζει ενέργεια. Όσο πιο πολύ γελάς, τόσο μεγαλύτερη είναι η ενέργεια. Σα να παίρνεις βιταμίνες…

Τονίζει την αισιοδοξία που έχουμε μέσα μας και την κάνει οπτική. Τι άλλο θέλουμε για να δούμε την «θεραπευτική του αξία»;

Ευκαιρία τώρα που είναι καλοκαίρι…

Δεν είναι εύκολο από τη μία μέρα στην άλλη και εν μέσω πανικού καθημερινότητας να αλλάξεις πράγματα, ακόμη και τα πιο απλά. 

Το καλοκαίρι όμως…; Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία. Είναι η εποχή του γέλιου, της ξεγνοιασιάς και όσων μας κάνουν ελαφρύτερους. Ξέρουμε πως το καλοκαίρι, είναι όπως το Σαββατοκύριακο… 

Δε διαρκεί ποτέ αρκετά! Θα έρθει η ερώτηση μέσα μας, γιατί να μην προσπαθήσουμε να έχουμε περισσότερο γέλιο και μετά το τέλος του καλοκαιριού; 

Το καλοκαίρι θα τελειώσει για φέτος, το γέλιο όμως, δε θα σταματήσει να είναι το καλύτερο φάρμακο για ό,τι και αν αντιμετωπίσεις. Είναι τρόπος ζωής…

Φωτό από: unzippedtv.com

tsemperlidou.gr