ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μην ξεχνάς να δοξάζεις τις καλές μέρες…

Wednesday, October 17, 2018
Πόσες φορές έχουμε βρει ένα λόγο, έστω και ανούσιο, για να γκρινιάξουμε κατά τη διάρκεια μιας υπέροχης μέρας; 

Πόσο συχνά έχουμε αγνοήσει μια καλή μέρα, περιμένοντας έναν ιππότη από την παραμυθούπολη για να νιώσουμε ευτυχία και να την αναγνωρίσουμε ως «μέρα που αξίζει να ζούμε»; 


Οι άνθρωποι είμαστε αχόρταγα και μερικές φορές αχάριστα όντα και προσπερνούμε τις ήσυχες μέρες σαν να ήταν ασήμαντες.. Υπάρχει όμως μια παροιμία που λέει «No news, Good news», δηλαδή, δεν υπάρχουν νέα – αυτά είναι τα καλά νέα!

Η ήρεμη καθημερινότητα είναι εκείνη που στερείται προβλημάτων και ως έτσι θα πρέπει να την εκτιμούμε, όχι ως βαρετή. Όταν απορρίπτεις αυτές τις μέρες ως ανούσιες, σκέψου πώς θα ήταν εάν είχες κατά τη διάρκειά τους να αντιμετωπίσεις ένα χωρισμό, μια απόλυση, ή ένα πρόβλημα υγείας.. 

Απευθείας αρχίζεις να τις αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά στο μυαλό σου, ως μέρες δηλαδή χωρίς απρόοπτα και βαριές καταστάσεις.

Όσο για τις αξιοσημείωτες ημέρες, που συνδέονται με έναν εορτασμό, ένα καλό λόγο, μια επιβράβευση, ένα τηλεφώνημα, μια έκπληξη, αυτές θα πρέπει να τις σημειώνουμε.. Και το εννοώ κυριολεκτικά! 

Σε μια συνάντηση με την καλή μου φίλη, Κατερίνα Τσεμπερλίδου, άκουσα κάτι εξαιρετικά χρήσιμο και κατόπιν άδειάς της, το μοιράζομαι μαζί σας: Η Κατερίνα σημειώνει σε ένα ειδικό σημειωματάριο τις αφορμές και τις στιγμές που την έκαναν μέσα στη μέρα να νιώσει ευγνωμοσύνη και χαρά! 

Πόσο έξυπνο εργαλείο αυτοβοήθειας! Στις δύσκολες στιγμές, ανατρέχει στο τετράδιο και ξαναδίνει στο χαμόγελό της λόγους ύπαρξης! Υιοθετήστε κι εσείς αυτό το τρικ, που θα σας βοηθήσει να δώσετε στις καλές μέρες τη σημασία που αξίζουν..

Εκτιμώντας τις καλές μέρες, γινόμαστε έμπρακτα καλύτεροι άνθρωποι! Γεμίζουμε ενέργεια και απλώνουμε τριγύρω μια χρωματιστή αύρα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης, κάνοντας τη ζωή μας ομορφότερη! Δοξάζουμε λοιπόν τις ευχάριστες στιγμές και δεν τις θάβουμε στην αφάνεια του δεδομένου.. 

Αν στη ζωή δίνουμε μάχη για να κερδίσουμε την ποιότητα της πορείας μας, ας μην εναντιωνόμαστε στα οφέλη της, ας μην εθελοτυφλούμε και ας φωτίζουμε επάξια τα καλά της σημεία!

Φωτό από: iamchasewordz.wordpress.com

tsemperlidou.gr