ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Γίνε εσύ ο ήρωας της ζωής σου ... Μπορείς ...

Monday, October 1, 2018
Ήρωας είναι κάποιος που έχει τη δύναμη να επιβιώσει σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις και να ξεπεράσει ανυπέρβλητα εμπόδια. 

Αυτός που αντιμετωπίζει προκλήσεις, αψηφά τον κίνδυνο για να υπερασπιστεί τις αξίες του, αρνείται πεισματικά να αποτύχει, κατορθώνει το ακατόρθωτο και τελικά θριαμβεύει. 

Είναι κάποιος που μας εμπνέει, που χαράζει το δικό του δρόμο και αποκτάει μυθικές διαστάσεις στα μάτια μας.


Τι, όμως, κάνει έναν ήρωα ανίκητο; Τι τον κάνει να πέφτει 100 φορές αλλά να σηκώνεται 101; Η απάντηση είναι: μια ιδέα! 

Μια ιδέα που κλείνει μέσα της τις ηθικές αξίες του κάθε ήρωα και για την οποία αξίζει να ζει. Γιατί αυτό που χαρακτηρίζει έναν ήρωα δεν είναι η δύναμη, αλλά η θέληση.

Όταν, λοιπόν, κοιτάς τη ζωή σου, τι βλέπεις; Έχεις ξεκάθαρη εικόνα για τα πράγματα που αξίζει να παλέψεις; Ποια είναι η ιστορία στην οποία εσύ είσαι ο ήρωας; 

Αν ακόμα δεν την έχεις βρει και αναλώνεσαι σε μικρούς καθημερινούς στόχους, που σου δίνουν κάποιας μορφής ικανοποίηση, αλλά δεν σε γεμίζουν σαν άνθρωπο, ήρθε η ώρα για ριζικές αλλαγές.

Ξεκίνα το ταξίδι σου, βρίσκοντας ποια είναι η ιστορία σου. Τι σου αρέσει να κάνεις; Τι σε ενθουσιάζει; 

Τι ζηλεύεις στους άλλους; Μπορεί να είναι δέκα, είκοσι, τριάντα πράγματα… αλλά εσύ κράτα μόνο τα πέντε, τα πιο ουσιώδη. Όπως λέει και ο Γουόρεν Μπάφετ, η ανελέητη αφοσίωση είναι το μυστικό για να πετύχεις. Μην αναλώνεσαι σε πράγματα που σε αποπροσανατολίζουν.

Αυτή είναι η ιστορία σου και εσύ ο ήρωάς της. Ζήσε την!

Συγκεντρώσου!

Ξεκίνα γράφοντας σε ένα χαρτί τα 25 πράγματα που σου αρέσουν. Θέλεις να πετύχεις στη δουλειά σου; Θέλεις να κάνεις οικογένεια; 

Θέλεις να αδυνατίσεις; Θέλεις να γίνεις πιο fit; Ψάξε καλά μέσα σου και βρες αυτά που σε συγκινούν. Μετά κάνε το ξεσκαρτάρισμά σου. Κράτα μόνο τα 5 πιο σημαντικά. Άρα τώρα έχεις δύο λίστες. 

Μία λίστα με πράγματα στα οποία πρέπει να αφοσιωθείς και μια λίστα με πράγματα τα οποία πρέπει να αποφύγεις. Τοποθέτησε τις λίστες σου σε ένα σημείο ώστε να τις βλέπεις καθημερινά.

Ξεκίνα!

Η αρχή είναι και συναρπαστική και τρομακτική. Αλλά μην δειλιάσεις. Ξεκίνα. Όχι αύριο, όχι σήμερα, αλλά τώρα! Δεν υπάρχει η τέλεια χρονική στιγμή. Κάνε το πρώτο βήμα σήμερα και ακολούθησε αυτό που σε γεμίζει. 

Ξεκίνα το ταξίδι σου, αλλά φρόντιζε σε τακτά χρονικά διαστήματα να τσεκάρεις την πορεία σου προς τους στόχους του οποίους έθεσες.

Πολέμησε τους δαίμονές σου!

Η ευτυχία είναι παράπλευρο προϊόν μιας ολοκληρωμένης ζωής. Δεν μπορείς να κυνηγήσεις την ευτυχία αυτή κάθε αυτή, αλλά μπορείς να κυνηγήσεις τα πράγματα που θα φέρουν ευτυχία στη ζωή σου. 

Καταπολέμησε οτιδήποτε σε τρομάζει ή σε πάει πίσω. Και μην φοβάσαι να αποτύχεις. Είναι κι αυτό μέρος της ιστορία σου!

Μοιράσου την γνώση σου!

Ο ήρωας πάντα επιστρέφει σπίτι λίγο σοφότερος και καλύτερος. Ανάλυσε την εμπειρία σου και μοιράσου τη γνώση σου με τους άλλους. 

Γίνε ο ήρωας όχι μόνο της δικής σου ζωής, αλλά και των άλλων. Γιατί το να μοιράζεσαι πράγματα με τους άλλους είναι μια εμπειρία που μπορεί να σου δώσει μεγάλη ικανοποίηση!

Φωτό από: www.photocase.com

tsemperlidou.gr