ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από τη νοοτροπία θύματος στην νοοτροπία νικητή ...

Monday, October 1, 2018
Μήπως κοιτάζεις το δέντρο και χάνεις το δάσος; Μήπως εστιάζεις στα αρνητικά και στις δυσκολίες και χάνεις την ομορφιά της ζωής;

Έχεις δύο επιλογές. Είτε να εκτιμήσεις τα καλά που μπορείς να βρεις γύρω σου  είτε να επικεντρωθείς στα αρνητικά και να μείνεις κολλημένος σε αυτά.


Κάνοντας αρνητικές σκέψεις βάζεις το μεγαλύτερο εμπόδιο για να ζήσεις μία καλή ζωή.

Το μυαλό είναι ένα πεδίο μάχης και αέναων συγκρούσεων. Είναι το μέρος που βρίσκονται οι φόβοι σου αλλά και κρυμμένη η αισιοδοξία. 

Αν αφήσεις τους φόβους και την απαισιοδοξία να σε κυριεύσουν τότε έχεις χάσει για πάντα τη χαρά, την παραγωγικότητα και τελικά τη ζωή σου.

Διώξε τις αρνητικές σκέψεις.

Όταν νιώθεις πίεση τότε βγαίνουν από μέσα σου κρυμμένα συναισθήματα, όπως θυμός, θλίψη, μίσος. Δεν έχει σημασία ποιός ή τί σε πιέζει. 

Σημασία έχει ότι μέσα σου κρύβεις τέτοια συναισθήματα που  ξεπηδούν σε τέτοιες καταστάσεις. Αν μέσα σου έχεις μόνο αγάπη τότε όσο και να σε πιέζουν, ό,τι κι αν πουν για σένα το μόνο που θα βγει από μέσα σου είναι αγάπη. 

Είναι επιλογή σου τί συναισθήματα θα αφήσεις να κατοικούν στην ψυχή σου.

Βρες νόημα στη δουλειά σου.

Ομολογουμένως οι περισσότεροι άνθρωποι δε λατρεύουν τη δουλειά τους, για να μην πούμε ότι τη μισούν. 

Έχει καταλήξει ο άνθρωπος να δουλεύει για να μπορέσει να σταματήσει να δουλεύει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Οξύμωρο; Δουλεύεις για να μαζέψεις λεφτά και ένσημα για να σταματήσεις να δουλεύεις. 

Τί νόημα και ευχαρίστηση μπορείς να αποκομίσεις έτσι από την εργασία σου; Ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις την ανιδιοτελή πλευρά της δουλειάς σου. Ήρθε η ώρα να βρεις νόημα σε αυτή και αυτό το κάτι που σου δίνει ευχαρίστηση.

Μείνε μακριά από αντιπερισπασμούς.

Για να βρεις τί αξίζει πραγματικά στη ζωή σου, ξεφορτώσου αυτά που δεν αξίζουν. Μπορεί να φοβάσαι να αποχωριστείς πράγματα και συνήθειες αλλά δε θα βρεις αλλιώς την ευτυχία. 

Μην αφήνεις ανούσια πράγματα να σου αποσπούν την προσοχή από τα σημαντικά. Χάνεις την πραγματική ουσία κολλώντας σε μικρολεπτομέρειες, ενώ είναι τόσο απλά όλα γύρω σου.

Σπουδαίες ερωτήσεις, σπουδαίες απαντήσεις.

Ρώτα τον εαυτό σου τί θα σε έκανε γεμάτο και χαρούμενο. Ρώτα την ψυχή σου τί έχει ανάγκη. 

Αναρωτήσου αν αυτό που του δίνεις τόση σημασία αξίζει τον κόπο. Θα εκπλαγείς από τις απαντήσεις που θα δώσεις εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου.

Μπες στη ροή.

Το να είσαι μέσα στη ροή των πραγμάτων και σε επαφή με το τώρα είναι από τα πιο σημαντικά κλειδιά της ευτυχίας. 

Σκέψου πόσες φορές αντί να ζεις τη στιγμή, σκέφτεσαι και αγχώνεσαι για το μετά; 

Αντί λοιπόν, να παιδεύεσαι με ανούσιες μελλοντικές σκέψεις, προσπάθησε να κάνεις το τώρα όσο το δυνατόν καλύτερο. Ζήσε την κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική. 

Απόλαυσε το κάθε λεπτό της.

tsemperdidou.gr