ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Γερμανοί φοιτητές σε κοινωνικό πείραμα με άστεγο διχάζουν το Διαδίκτυο (video)

Sunday, September 2, 2018
Σε ένα ενδιαφέρον κοινωνικό πείραμα προχώρησαν Γερμανοί φοιτητές στο Όφενμπουργκ, το οποίο όμως δίχασε τους χρήστες του Διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, οι νεαροί βιντεοσκοπούν με κάμερες που έχουν τοποθετήσει πάνω τους τη στιγμή που πλησιάζουν έναν άστεγο ζητώντας του να δανειστούν τον κουβά που είχε μαζί του. Ο άστεγος δέχεται να παραχωρήσει κάτι από τα υπάρχοντά του και τότε αυτοί σαν μπάντα αρχίζουν να παίζουν μουσική χρησιμοποιώντας τον κουβά. Έτσι, καταφέρνουν να συγκεντρώσουν αρκετά χρήματα, τα οποία του τα παραχωρούν.


Το βίντεο ανέβηκε στο ίντερνετ πριν από περίπου έναν χρόνο και έχει κάνει σχεδόν 21 εκατ. κλικ στο Youtube, ενώ συνεχώς μέχρι και σήμερα κοινοποιείται στα social media.

Ωστόσο, εκτός από τα ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια για την καλή θέληση των φοιτητών να βοηθήσουν με αυτό τον τρόπο έναν άστεγο, πολλοί χρήστες κατέκριναν την πράξη τους, κατηγορώντας τους πως εκμεταλλεύτηκαν έναν άνθρωπο κάνοντάς τον γνωστό χωρίς να το θέλει, αλλά και στην ουσία μην επιλύοντάς του το πρόβλημά του, καθώς τα χρήματα αυτά θα τον βγάλουν μόνο μερικές ημέρες.

Η ομάδα που ονομάζεται Be Japy αναγκάστηκε να απαντήσει πως σκοπός του κλιπ είναι να γίνει ο κόσμος καλύτερος και να δοθεί μια ώθηση στις δωρεές για πολλούς σκοπούς. Παράλληλα, οι Γερμανοί φοιτητές διευκρίνισαν πως αν και πολλές φορές έχουν κάνει κάτι παρόμοιο χωρίς να χρησιμοποιήσουν κάμερες, στο κλιπ χρησιμοποίησαν έναν ηθοποιό, καθώς σκέφτηκαν ότι δεν θα είναι σωστό να εκθέσουν έναν άστεγο στο ίντερνετ. 

athensvoice.gr