ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Ταξιδεύει κανείς για να αλλάξει, όχι μέρος, αλλά ιδέες.” Hippolyte Taine.

Friday, September 7, 2018
Οι διακοπές, είναι το ευχάριστο θέμα όλης της χρονιάς. Μέσα την καθημερινότητα, είναι το μαξιλάρι μας όταν τα βρούμε σκούρα. 

Φευγαλέα, σκεφτόμαστε τη στιγμή που θα ανέβουμε σε όχημα που θα μας πάει κάπου μακρυά, κάπου που δεν θα έχει «καθημερινότητα». Έναν μήνα σκεφτόμαστε πού θα πάμε. Μόλις αποφασίσουμε, άλλον έναν μήνα ψάχνουμε πού θα μείνουμε στο μέρος που επιλέξαμε.


Ευκαιρία για καλή…πλύση εγκεφάλου.

Με αυτά και με αυτά, περνάει και το Πάσχα και μετά μετράμε αντίστροφα… Μήπως όμως αναλώνουμε πολλή σκέψη στο μέρος; Μήπως χρειάζεται να κοιτάξουμε την ουσία του καλοκαιριού και των διακοπών; 

Το πιο σημαντικό πράγμα που μας προσφέρει το καλοκαίρι, είναι η ευκαιρία για την ανανέωση του ψυχισμού μας. Το μυαλό μας, θα μπορέσει να κάνει άλλες σκέψεις και με άλλο ρυθμό. 

Μέσα στις διακοπές, μπορείς πολύ ξεκούραστα να πάρεις σημαντικές αποφάσεις οι οποίες την επόμενη χρονιά, θα σε δικαιώσουν. Γιατί; Επειδή ηρεμεί και γαληνεύει το μυαλό.

Μία ώρα να κάτσεις μπροστά στη θάλασσα το απόγευμα, να τη βλέπεις και να την ακούς, αρκεί για να σου αλλάξει σκέψεις. 

Ιδέες που είχες πριν πας διακοπές και είχαν γίνει φόβοι, μπορούν από εδώ και πέρα, να μη σε απασχολούν καν. Είναι ευκαιρία να δεις το μέλλον σου. Από ανθρώπους που σε περιστοιχίζουν, μέχρι την εργασία σου και ό,τι άλλο σε αφορά. 

Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες μέρες των διακοπών, σκέφτεσαι τι καινούριο θα κάνεις φέτος! Αν το σκέφτεσαι έτσι, οι διακοπές έχουν ήδη πετύχει το σκοπό τους πάνω σου! 

Το καλοκαίρι σου έκανε…πλύση εγκεφάλου και είναι στο χέρι σου να προχωρήσεις σε αλλαγές που στην καθημερινότητα του χειμώνα τις φοβάσαι και σου φαίνονται δύσκολες! Στις αλλαγές του μυαλού μας όμως, παίζει ρόλο και κάτι άλλο… Οι άνθρωποι!

Η παρέα.

Το ταξίδι στον ωραιότερο προορισμό του κόσμου, δε θα έχει καμία αξία αν είσαι μόνος σου. Καμιά φορά, υπάρχει και κάτι χειρότερο από το να είσαι μόνος σου. Να είσαι με ακατάλληλη παρέα. 

Το να υφίστασαι την παρουσία ανθρώπων που δεν επιθυμείς ή και που σε βλάπτουν, είναι πραγματικά κάτι άσχημο. 

Άνθρωποι που έχουν πάει στους καλύτερους προορισμούς και έχουν πάει είτε μόνοι τους, είτε με ακατάλληλη συντροφιά, θα σε πείσουν για αυτά. Το καλοκαίρι, απαιτεί πνεύμα ευχάριστο. 

Οι άνθρωποι με τους οποίους κάνεις παρέα το καλοκαίρι, μεταμορφώνουν ακόμη και ένα μέρος που είναι λίγο εντυπωσιακό, σε ειδυλλιακό! Άρα, το με ποιούς πάμε, είναι επίσης πολύ σημαντικό!

Ο τόπος είναι σχετικός.

Σίγουρα, κανείς δεν ονειρεύεται να περάσει διακοπές στην πόλη. 

Το καλοκαίρι, μολονότι κάνει πιο όμορφο το καθετί (ακόμη και την πόλη) σε παρασέρνει στο να πας σε μέρη που έχουν θέα και θάλασσα. 

Τα υπόλοιπα, θα τα βρεις. Αν δε βρεις εκεί που θέλεις ή δεν μπορείς να πας, για τον οποιονδήποτε λόγο, τότε είναι ευκαιρία να βάλεις το μέρος των διακοπών σου, λίγο πιο χαμηλά σαν προτεραιότητα και να σκεφτείς πως μαζί σου, άπειρος αριθμός ανθρώπων, θα κάνει αναγκαστικά το ίδιο. Δε χρειάζεται βέβαια να χαλάσει η διάθεσή σου.

Άλλωστε, είπαμε πως αυτά που πρώτα πρέπει να κοιτάξεις είναι οι άνθρωποι με τους οποίους θα περάσεις τις διακοπές και οι οποίοι θα σε βοηθήσουν να φρεσκάρεις το μυαλό σου, που είναι και το νόημα του καλοκαιριού!

Φωτό από: www.luminousjourneys.net

tsemperlidou.gr