ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Dele Ayo Bankole : «Η θέληση είναι το πιο σημαντικό σου πλεονέκτημα. Αν τη χάσεις, χάνεις τα πάντα»

Thursday, September 20, 2018
Κάθε μας αναζήτηση έχει πάντα από πίσω της μια επιθυμία. Από τα πιο καθημερινά (αναζήτηση εργασίας) μέχρι και τα πιο σύνθετα. 

Όλοι μας, κάθε μέρα χρειάζεται να αναμετρηθούμε με τις επιθυμίες μας. Το μόνο πράγμα στο οποίο διαφέρουμε, είναι το πόσο έντονα επιθυμούμε. Πόσο έντονη είναι η δύναμη της θέλησης μέσα μας.


Τα «θέλω» και οι επιλογές.

Η θέληση είναι η γεννήτρια κάθε δραστηριότητάς μας. Κάθε μέρα, επιθυμούμε να διατηρήσουμε την υγεία μας, η θέλησή μας να σταδιοδρομήσουμε και να ανελιχθούμε επαγγελματικά, η θέληση να περιβαλλόμαστε από τους ανθρώπους που θέλουμε κ.α.

Η θέληση, μας δίνει επιλογές. Οι επιλογές μας δίνουν ελευθερία δράσης. Όσο πιο πολύ θέλουμε λοιπόν, τόσες περισσότερες επιλογές έχουμε και τόσο πιο ελεύθεροι νιώθουμε. 

Αυτά γίνονται ακόμη πιο έντονα όταν θέλουμε πολύ κάτι. Το ρήμα «θέλω» έχει διαβαθμίσεις. Ξεκινάει από μια απλή επιθυμία και φτάνει ακραίες μορφές πάθους.

Σκεφτείτε μικροί πόσα πράγματα ήσασταν ικανοί να κάνετε για να πάρετε το ποδήλατο που θέλατε. 

Αργότερα, πόσα πράγματα επινοήσατε και σκαρφιστήκατε για να έχετε τη δουλειά που έχετε ή για να πείσετε τον/την σύντροφό σας να είναι μαζί σας. 

Η θέληση, μας κάνει ευφυείς. Ο Όσκαρ Ουάϊλντ, την χαρακτήρισε «όπλο της διάνοιας».

Θέληση και ενέργεια.

Εκτός από ευφυΐα, η θέληση παριστάνει τον ρόλο του κινητήρα της ενέργειας που έχουμε. 

Θα έχετε παρατηρήσει ότι τις μέρες που έχετε πολύ καλό κέφι και θετική ενέργεια, είναι οι μέρες που έχετε πολλές και έντονες επιθυμίες! 

Είναι οι μέρες που η θέλησή σας κάνει μια σωστή υπερπαραγωγή.

Η ενέργεια που μας χαρίζει η θέληση, έρχεται με τη σειρά της να μας δώσει ζωντάνια και φρεσκάδα. Μας δίνει κέφι! 

Έτσι, αποδίδουμε καλύτερα στην εργασία μας, κάνουμε χαρούμενους τους γύρω μας και μπορούμε να τους χαρίσουμε την ενέργειά μας! 

Οι μέρες με μια τέτοια διάθεση δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένες. 

Είναι κατάλληλες για να θέσουμε σε ισχύ ένα νέο σχέδιο, να θέσουμε έναν νέο στόχο!

Αν πάψουμε να θέλουμε, τότε παύουμε να υπάρχουμε.

Οι μέρες που είμαστε καλά και η θέλησή μας ξεχειλίζει δεν είναι άπειρες. Υπάρχουν και μέρες που η θέλησή μας, δοκιμάζεται. 

Δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες. Είτε γιατί συμβαίνουν πράγματα που πάνε αντίθετα με τα σχέδιά μας και τις επιθυμίες μας, είτε γιατί νιώθουμε σαν «ξεφούσκωτα μπαλόνια». Εκεί, οι στόχοι μας αλλάζουν! 

Η πραγματική θέληση δε φαίνεται στις καλές μέρες. Φαίνεται στις μέρες που μας φέρνουν αντιξοότητες.

Το μυστικό για να κρατάμε τη θέλησή μας ισχυρή, δεν είναι άλλο από το να βάζουμε τους φόβους στο περιθώριο. Ποιούς φόβους όμως; 

Πρώτον, τον φόβο της αποτυχίας. Πολλές φορές, παύουμε να «θέλουμε» γιατί, πολύ απλά, φοβόμαστε ότι θα αποτύχουμε αν διεκδικήσουμε αυτό που επιθυμούμε. Δεύτερον, τον φόβο που μας κάνει να πιστεύουμε πως έτσι όπως νιώθουμε μια άσχημη περίοδο, θα συνεχίσουμε να νιώθουμε. Τρίτον, την  «ονειροφοβία». 

Ποτέ δεν είναι αργά για να θέσουμε κάποιο σχέδιο και να έχουμε ένα όνειρο. Αν πάψει να καίει η φλόγα της θέλησης μέσα μας, τότε παύουν και τα όνειρα. Σκεφτείτε την ανθρώπινη ζωή χωρίς τα όνειρα! 

Ο φόβος για νέα όνειρα δεν πρέπει να μας παραλύσει. Οφείλουμε να λέμε “όχι” στο φόβο αυτό, και “ναι” στα νέα όνειρα με πραγματική θέληση.

Φωτό από: Medium

Αλέξανδρος Δρίβας 

tsemperlidou.gr