ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το σώμα σου είναι πολύτιμο ανεξαρτήτως σχήματος και μεγέθους!

Thursday, September 13, 2018
Αν έχεις λίγα παραπανίσια κιλά μη νιώθεις άβολα και άσχημα. Μην ντρέπεσαι για το σώμα σου. Να το αγαπάς έτσι όπως είναι. 

Μη βασίζεσαι στα αμόρφωτα μυαλά κάποιον που όταν σε δουν ίσως σε χλευάσουν και σε σνομπάρουν ή σε κοιτάξουν κάπως υποτιμητικά.


Μη τους δίνεις σημασία. Δεν το αξίζουν γιατί δεν έχουν την ωριμότητα να σκεφτούν τη διάθεσή σας και το κακό που κάνουν στην ψυχολογία σας. 

Ούτε μπορούν να ξέρουν ότι αυτά τα κιλά που βλέπουν ίσως να είναι μετά από εγκυμοσύνη, ίσως από κάποια ορμονικά προβλήματα ή από κάποια άλλη ψυχολογική ή σωματική διαταραχή. 

Αλλά ακόμα και αν δεν είναι έτσι και τα κιλά αυτά είναι αποτέλεσμα του πολύ φαγητού είναι φυσικά δικαίωμα σου.

Γούσταρε σε κάποια φάση της ζωής του κάποιος να αφεθεί και να απολαύσει το φαγητό και πάχυνε. Θα πρέπει να λογοκριθεί γι αυτό ή να μην έχει το δικαίωμα να ζήσει φυσιολογικά, όπως όλος ο κόσμος και να μη μπορεί να απολαμβάνει τη ζωή του, τα ρούχα που θα τον κάνουν να νιώθει άνετα, τις βόλτες του και το καλοκαίρι να μη χαρεί τη θάλασσα επειδή θα σκέφτεται το τι θα πει ο καθένας που θα τον δει;

Δεν πρέπει να σε επηρεάζει η αισθητική επιρροή των άλλων. Δεν μπορείς να κινηθείς με βάση αυτό. Είναι κάτι υποκειμενικό, εξάλλου δε γίνεται να αρέσουμε σε όλους όπως και να είμαστε.

Ο καθένας ας κοιτάξει να κάνει αυτοέλεγχο για τον ίδιο να μην αδιαφορεί για το τι είναι αυτός και το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να σχολιάζει τους άλλους. 

Γιατί ας μη γελιόμαστε εκτός των άλλων το μέλλον είναι άγνωστο και φαντάζομαι κανείς δε θέλει να πάθει αυτά που κοροιδεύει.

Τα κιλά αν δεν είναι θέμα υγείας και αν θέλει ο οποιοσδήποτε μπορεί να βελτιώσει το σώμα του. Το περιτύλιγμα είναι κάτι που αλλάζει, διορθώνεται. Όμως για τον εαυτό του, όχι για τους άλλους.

Αυτοί οι άλλοι όμως μπορούν να γίνουν περισσότερο άνθρωποι;

Γράφει η Ιωάννα Ντρε

loveletters.gr