ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μήπως κάνεις από μόνος σου την ζωή σου δύσκολη;

Saturday, September 8, 2018
Μήπως να πατούσες ένα reset; Να έβαζες ένα ξυπνητήρι για να αφυπνιστείς; Πολλά έχουν αλλάξει. 

Κανείς δεν μπορεί να σκέφτεται μόνο θετικά πράγματα δεδομένου ότι πάντα υπάρχει ο φόβος της αποτυχίας. Κανείς δε θέλει να αποτύχει στην προσπάθειά του να πετύχει κάτι. Είναι γεγονός και αδιαμφισβήτητο.


Αυτή η σκέψη είναι εκείνη που μας εμποδίζει να κοιτάμε ευθεία στον στόχο, κάνοντάς μας να ξοδέψουμε χρόνο. 

Να τον σπαταλήσουμε, δίνοντας βάση σε λεπτομέρειες που δεν μας προσφέρουν τίποτα παρά μόνο επιπλέον έγνοιες. Και βέβαια, αυτές είναι ο πιο αποτελεσματικός αντιπερισπασμός για να σκαλώσουμε. Να παγώσουμε, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κίνηση προς τα εμπρός. 

Προκύπτουν παράγοντες, λόγοι και αιτίες που δεν μπορείς να διαπραγματευτείς την παρουσία σου, παρά παλεύεις να βρεις λύσεις να τους ξεφορτωθείς. Οπότε απλά δημιουργούμε «ανύπαρκτα» προβλήματα στο κεφάλι μας.

Ίσως ένα από τα κεφάλαια που δε θα μπορεί να αποφύγει κανείς. Ξαφνικά, από το πουθενά, χάνεσαι και χάνεις ανθρώπους, με τους οποίους υπήρξες οικείος και δεμένος. 

Εκείνοι είχαν το κλειδί για να ανοίξουν το σεντούκι με τα μυστικά σου, το οποίο τους το είχες παραχωρήσει απλόχερα. 

Είχαν κερδίσει την εμπιστοσύνη σου και για κάποιο ανεξήγητο λόγο σε «πρόδωσαν» και σε απομάκρυναν. 

Αλλά ίσχυαν όλα αυτά πραγματικά; Χωρίς να το καταλαβαίνει κανείς, όταν οι συνθήκες δημιουργούν μία ασφυκτική ατμόσφαιρα, αποπροσανατολίζεσαι. Νομίζεις ότι χάνεις πολλά, αν όχι τα πάντα. Φέρεσαι σα να υπήρξες αδικημένος από κάθε οπτική.

 Ότι στερήθηκες την παρουσία των δικών σου ανθρώπων, επειδή σε βαρέθηκαν. Είναι όλα αυτά αλήθεια;

Συζήτα φίλε μου! Αυτή είναι η λύση για κάθε πρόβλημα όσο εγωιστής και αν είσαι για να το παραδεχτείς. 

Εκεί ξεκαθαρίζουν όλα. Ρίχνεις τον εγωισμό σου για να καθαρίσεις το κεφάλι σου από ανείπωτα παράπονα. 

Παράμεινε ειλικρινής. Εξωτερίκευσε σκέψεις και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα οποία ούτε εσύ ο ίδιος δεν μπορείς να πιστέψεις καλά καλά. 

Γιατί ίσως να υπήρξες υπερβολικός με άλλους καθώς τους έκρινες. Ίσως να ήσουν αυστηρός λόγω του ότι δεν είχες καθαρό μυαλό να τα διατηρήσεις όλα σε διαφορετικό τσουβάλι.

Θοδωρής Σωτηρόπουλος