ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Για να παραμείνεις σε ισορροπία, πρέπει να κινείσαι συνεχώς ...

Tuesday, September 25, 2018
«Κόλλησα στην κίνηση». Το ακούς, το διαβάζεις, το λές και αμέσως θες να ουρλιάξεις. 

Φράση – εφιάλτης! Για ποιά κίνηση όμως μιλάμε; Σίγουρα όχι γι’ αυτήν που δημιουργείται στην Κατεχάκη ή στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Ούτε βέβαια μιλάμε για κάποια κίνηση καλής θέλησης ή κάποια χειρονομία (καλή ή κακή). Είναι η άλλη κίνηση, εκείνη που πρέπει σχεδόν να την κυνηγάς!

Ο Μεγάλος Άλμπερτ και το ποδήλατο.

Δεν ήταν μόνο το μυαλό του και αυτά που έλεγε. Ήταν ο τρόπος που τα έλεγε. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, δεν ήταν μια τυπική, πολυάσχολη διάνοια που είχε βγάλει ρίζες σε κάποιο εργαστήριο ή σε κάποιο μέρος μακριά από τον κόσμο. Στα 73 χρόνια που έζησε, ήταν …ζωντανός! Έλεγε λοιπόν ο Αϊνστάιν πως «η ζωή είναι σαν το ποδήλατο.


Για να παραμείνεις σε ισορροπία, πρέπει να κινείσαι συνεχώς». Από αρχαιοτάτων χρόνων, υπάρχει η σκέψη ότι όλα τρέχουν ακατάπαυστα, προκειμένου να μείνουν…σταθερά. «Κίνηση», «τρέξιμο» και όλες αυτές οι λέξεις που κουράζουν μόνο που τις βλέπεις. 

Ο σκοπός τους δεν είναι να κουράζουν, αλλά να βγάζουν ενέργεια! Πέραν της κούρασης, σκεφτόμαστε και κάτι άλλο! Τις αλλαγές! Γίνεται να κινείσαι συνεχώς και να μην αλλάζεις; Όχι βέβαια!

Ο νέος είναι…αλλιώς!

Οι αρχαίοι μας πρόγονοι, όταν έφτιαχναν τη γλώσσα, δεν έφτιαχναν λέξεις γιατί είχαν γράμματα και λέξεις για πέταμα! «Ισορροπία», «στασιμότητα». Δύο λέξεις που, όπως θα φώναζε η φιλόλογος, δείχνουν «στάση σε τόπο». 

Η στασιμότητα, δεν μπορούμε να πούμε ότι συνοδεύεται από …νόστιμα πιάτα. Λίγος φόβος, αρκετή βαρεμάρα, λίγο έλλειψη κινήτρων, πολύς καναπές και βέβαια άπειρη τηλεόραση, συνθέτουν ένα «γεύμα» που και να καταφέρεις να το φας, δε θα ήθελες αυτό να ξαναγίνει! Ισορροπία, σημαίνει «πάλη»! 

Το ένα από εδώ, το άλλο από εκεί, κινήσεις μεταξύ τους ασύνδετες και όμως, τόσο αρμονικές. Το πρώτο «γεύμα», θυμίζει τις διαφημίσεις του Υπουργείου Μεταφορών για τα μοντέλα αυτοκινήτων που έχουν περάσει την τριαντακονταετία. «Απόσυρση τώρα»…

Δε χρειάζεται να θυμηθούμε τι λένε οι γιατροί για το πόσο επωφελές για την υγεία μας είναι η κίνηση και η ενεργητικότητα. 

Μπορεί να διαμαρτύρεσαι ότι πας πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά όμως τί να κάνουμε; Έτσι είναι το να είσαι νέος!

Νέες παραστάσεις στη ζωή….

Το γυμναστήριο και γενικά η σωματική άσκηση είναι σημαντικά κομμάτια υγείας και ευεξίας. 

Τίποτε όμως δεν είναι από μόνο του η λύση. Για να έχουμε ψυχική ισορροπία και να είμαστε χαρούμενοι, πρέπει να το μυαλό μας να είναι ήρεμο. Ο νους μας, είναι μια τεράστια «πινακοθήκη» η οποία αλλάζει συνεχώς εκθέματα. 

Οι εικόνες και οι ζωγραφιές οι οποίες είναι αναγκαίες για το μυαλό μας, πέρα από το ότι πρέπει να είναι πρόσχαρες, οφείλουν να αλλάζουν. 

Αυτό που λέμε όλοι όταν έχουμε ανάψει το κόκκινο λαμπάκι, είναι το γνωστό «θέλω να αλλάξω παραστάσεις». 

Άμα το καλοσκεφτείς, αυτό σημαίνει να είσαι νέος. Να είσαι μονίμως ανικανοποίητος, να τρέχεις συνεχώς για να βρεις αυτό που ζητάς κάθε στιγμή. 

Μετά, καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι ανικανοποίητος. Αυτό που σε ικανοποιεί, είναι η κίνηση, το ψάξιμο και το κυνήγι αυτών που ζητάς. Γύρνα από άλλο δρόμο σήμερα στο σπίτι, άλλαξε θέση στα πράγματα, πήγαινε και τρέξε και κυρίως, κάνε χιούμορ! 

Να είσαι μαζί με ανθρώπους που το καταλαβαίνουν και το επιδιώκουν γιατί το χιούμορ, είναι η απόδειξη ότι ζεις καλά!

Φωτό από: Stackumbrella

tsemperlidou.gr