ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η επικοινωνία και «Ο θάνατος της ομιλίας»: μέσα από μια υπέροχη ταινία μικρού μήκους.

Thursday, September 6, 2018
Είναι γεγονός πως μαζί με όλα τα άλλα στις μέρες μας η επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους περνάει και αυτή κρίση.Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε σταματήσει να μιλάμε.Και γιατί συμβαίνει αυτό; Aυτό συμβαίνει γιατί έχουμε σταματήσει να σκεφτόμαστε και για να πεις κάτι πρέπει να έχεις σκεφτεί κάτι.

Να σε έχει απασχολεί κάτι.Να σου έχει κινήσει την περιέργειά κάτι.Να έχεις ψαχτεί επάνω σε κάτι και να ενδιαφέρεσαι πραγματικά για κάτι.Είτε αυτό είναι ο σύντροφος σου , είτε είναι ο εαυτός σου είτε είναι οι γύρω σου.


Στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι έχουμε εγκλωβιστεί μέσα στην αποπνιχτική μας τελειότητα η οποία τρέφετε από τον εγωισμό , την έπαρση και την υστεροφημία μας , και δεν αφήνουμε τίποτα να μας χαλάσει αυτή την γαλήνη.Βάζουμε και ένα τίτλο επάνω σε όλο αυτό τύπου '' Έλα μωρέ τώρα τι μπορεί να μου πει εμένα τώρα αυτός ή αυτή '' και αυτό είναι όλο.

Πιστεύω λοιπόν πως όλοι έχουν να πουν , και να μας πουν κάτι.Από ένα νεογέννητο μέχρι έναν υπερήλικα, από έναν φτωχό μέχρι και έναν πλούσιο , από έναν άστεγο μέχρι και έναν εισοδηματία. 

Εάν λοιπόν δεν μάθουμε να ακούμε τους πάντες και τα πάντα δεν πρόκειται πότε να ακούσουμε ούτε το γέλιο , ούτε το κλάμα , ούτε την κραυγή , ούτε την φωνή του συντρόφου μας.Και εάν δεν μπορέσουμε να ακούσουμε όλα αυτά δεν θα μπορέσουμε να του δώσουμε την ευκαιρία να μας μιλήσει.Και εάν σταματήσουμε να μιλάμε το παιχνίδι χάθηκε σε όλους τους τομείς.

Οι άνθρωποι πρέπει να μιλάμε , να επικοινωνούμε , να μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς και τις σκέψεις μας.Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δώσουμε την ευκαιρία στο εαυτό μας να γίνει καλύτερος και στους γύρω μας να μας πουν την γνώμη τους ακόμα και να απολογηθούν εάν αυτό είναι ανάγκη.

Αυτή η διαδικασία θεωρώ πως είναι η καλύτερη επένδυση στην ζωή ενός ανθρώπου.Κάθε δευτερόλεπτο ανιδιοτελούς συζήτησης - επικοινωνίας με τον σύντροφό μας είναι ένα κέρμα στο κουμπαρά της αγάπης , της σχέσης. Η ζωή δεν πάει μπροστά με τις σιωπές.

Η επικοινωνία είναι η κραυγή της σχέσης προς τους συντρόφους και η έκκληση να μην την αφήσουν ποτέ να σβήσει.

Όταν αγαπάς πρέπει να είσαι εκεί με το αυτί τεντωμένο , για να μπορέσεις να ακούσεις και τον παραλογισμό ακόμα του άλλου.Να του καθαρίσεις το μυαλό , να τον χαλαρώσεις και να τον ηρεμήσεις.

Αυτό δεν το κάνεις επειδή πρέπει , ούτε το λέει κανένα savoir vivre το κάνεις από αγάπη και ενδιαφέρον στον άνθρωπο που έχεις διπλά πρώτα από όλα και ως συνέπειά και στην ίδια την σχέση.

Οι άνθρωποι πρέπει να σηζητούν , να επικοινωνούν μέχρι να βρουν τις λύσεις των προβλημάτων τους και αυτό γιατί πιστεύω πως δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα στο ένα εκατομμύριο να κάτσουν κάτω δύο άνθρωποι που έχουν σώας τα φρένας , και διάθεση να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον και να μην βρουν την λύση.

Όχι να τα βρουν απαραίτητα μεταξύ τους , ή να μην τα βρουν. Απλά να βρουν μια λύση στο πρόβλημα, γιατί πάντα υπάρχει μια λύση για κάθε πρόβλημα.

Η ανθρώπινη επικοινωνία (σπηλαιογραφίες, γλώσσα) αναπτύχθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια εφόσον οι άνθρωποι ένιωθαν από νωρίς αυτήν την ανάγκη. 

Σήμερα η επικοινωνία παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή μας αφού ολόκληρη η καθημερινότητά μας εξαρτάται από αυτήν. Όμως με την πρόοδο της τεχνολογίας έχουν αλλάξει πολλά.


Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια καταπληκτική μικρού μήκους ταινία για την ποιότητα της επικοινωνίας σήμερα.

Ο τίτλος της φυσικά «ο θάνατος της ομιλίας» και τα λέει όλα. Οι διαπροσωπικές σχέσεις έχουν αντικατασταθεί με εικονίδια και διάφορες συνομιλίες στο facebook, viber, iMessage, whatsapp κτλ.

Όλοι σκυμμένοι πάνω από μια οθόνη, πληκτρολογώντας ασταμάτητα σαν υπνωτισμένοι. Υπερβολή ή όχι… έτσι όπως πάμε, ο θάνατος της ομιλίας δεν είναι μακριά.

Δείτε το βίντεο