ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αντέχεις να μην αντιδράς σε ό,τι σε ενοχλεί;

Monday, September 3, 2018
Ζορίζεσαι με ανθρώπους που καθορίζουν πράγματα στην ζωή σου. Σε επαγγελματικά, σε σχέσεις, σε ο,τιδήποτε σε επηρεάζει. Θες να κάνεις υποχωρήσεις και να συμβαδίσεις με εκείνους, προκειμένου να πετύχεις τους στόχους σου, αλλά κάτι σε «τρώει», σε αναλώνει.


Μέρος της κοινής γνώμης υποστηρίζει ότι η «διπλωματία» είναι χρήσιμη σε κάποιες περιπτώσεις, προκειμένου να διαφυλάξουμε την ψυχική μας ηρεμία. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουν όλοι μία τέτοια φυσική ιδιότητα. Δεν μπορούν όλοι να ανεχτούν και να διαχειριστούν καταστάσεις με κάποια τακτική. Δεν μπορούν όλοι να παίζουν με plan A και plan B. Η μάσκα που κρύβει εκείνη την αυθορμητικότητα και την παρορμητικότητα χρίζεται συμβατή με κάποιους. Ταιριάζει απόλυτα στην διατήρηση τυπικών σχέσεων και συμφερόντων.

Τέτοιες προσωπικότητες ίσως να θυμίζουν ψεύτικες και ανάξιες εμπιστοσύνης. Ίσως να εμπνέουν φόβο για οποιαδήποτε σύναψη σχέσεων. Όμως, αυτή είναι η άμυνά τους. Γνωρίζουν τι ζητάει ο οποιοσδήποτε που παρεμβαίνει στα σχέδια τους και προσπαθούν να τον «διώξουν» με το γάντι, αθόρυβα και χωρίς δονήσεις.

Αντιθέτως, υπάρχουν αντιδράσεις με έντονη την υφή της αυθεντικότητας, που μπορεί να συνοδεύεται με εύστοχες και άστοχες εικασίες. Τέτοιοι άνθρωποι προτιμούν ντόμπρες κουβέντες. Δεν τους ενδιαφέρουν συνέπειες και επιπτώσεις. Δε νοιάζονται για το αν υπάρξουν δονήσεις, αν ραγίσουν ή ακόμη σπάσουν το γυαλί, αρκεί να βρουν το δίκιο τους.

Θα ξεχειλώσουν το σχοινί, για να καταλήξουν σε συμπεράσματα. Να δουν ποιους θα συνεχίσουν να εμπιστεύονται και ποιους θα χρειάζεται να αποφεύγουν από εδώ και στο εξής. Αυτοί είναι οι παρεξηγήσιμοι τύποι που είναι γνωστοί για τις εντάσεις τους. Και αν δεν είναι σίγουρα θα παρεξηγηθούν, γιατί ζορίζουν με εκείνη την εκνευριστική ηχώ.

Σημασία έχει να μάθουμε τα όριά μας και να μην εκθέτουμε τις αδυναμίες μας. Αρκεί η αυτογνωσία. Η αντοχή μας σε δύσκολες φάσεις κερδίζεται με κακές εμπειρίες και αυτό παίρνει χρόνο. Αυτό να θυμόμαστε για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Κάθε άνθρωπος χρειάζεται διαφορετική διαχείριση και αυτό είναι εμφανές και από τον εαυτό μας στις διάφορες εκφάνσεις μας.

yang.gr