ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κάποιες φορές το κακό timing μπορεί να σου βγει σε καλό

Monday, August 27, 2018
Υπάρχουν κάποιες περίοδοι που δεν έχεις την διάθεση να κάνεις πράγματα και να απέχεις από όλους και από όλα. Θέλεις να αποτοξινωθείς από την τοξικότητα κάποιων ανθρώπων και να απομονωθείς για να σκεφτείς.


Όμως, τις ευκαιρίες δε χρειάζεται πάντα να τις ψάξεις. Μερικές φορές οι ευκαιρίες είναι εκείνες που σε βρίσκουν και σου ανοίγουν τις επιθυμητές πόρτες. Το θέμα είναι η δική μας αντίδραση. Μπορούμε να ανταποκριθούμε σε κάτι που περιμένουμε τόσο καιρό ή φοβόμαστε να το αρχίσουμε γιατί θεωρούμε τους εαυτούς μας ανεπαρκείς; Τελικά είμαστε εκείνοι που θα αρπάξουμε την ευκαιρία και θα την εκμεταλλευτούμε ή θα χρειαστεί να την κυνηγήσουμε για να φτάσουμε στην ικανοποίηση; Όταν βιώνουμε κακές περιόδους θεωρούμε ότι όλα κινούνται σε ένα μουντό και γκρίζο πλαίσιο, επειδή ίσως να μην μπορούμε να τα δούμε όλα διαφορετικά χωρίς βοήθεια.

Η απομόνωση χαρακτηρίζεται από διαδικασίες σκέψης και ανασυγκρότησης του εαυτού μας. Στόχοι και προτεραιότητες ίσως να χαράζουν μία διαφορετική πορεία γιατί αλλάζουμε τα «θέλω» μας. Αλλάζουμε μέσα από καταστάσεις και συνθήκες, ενώ ανακαλύπτουμε πτυχές του εαυτού μας. Εκείνη η κακή στιγμή και περίοδος μας οδηγεί σε νέες ευκαιρίες, οι οποίες βρίσκονταν μπροστά μας, αλλά εμείς ποτέ δεν καταφέραμε να τις δούμε.

Άλλοτε μισοάδειο και άλλοτε μισογεμάτο το βλέπουμε το ποτήρι. Ακροβατούμε στην αισιοδοξία και την απαισιοδοξία με δεδομένα που μας παρουσιάζουν άλλοι απέναντί μας. Με την δική τους σκοπιά μας «κόβουν» τα φτερά, έχοντας μία παγιωμένη εικόνα για εμάς. Για αυτό ο καθένας είναι εδώ για να καταρρίπτει τα δεδομένα που του βάζει ο καθένας, πραγματοποιώντας κάθε του όνειρο.

Ένα ειλικρινές feedback είναι αυτό που ζητάει ο καθένας, για να σε εκτιμήσει. Μπορεί το bad timing να ταυτίζεται με κακότροπα σχόλια με την ελάχιστη έστω δόση ειλικρίνειας. Αυτό αρκεί για τα επόμενα βήματα. Βρες τα και άρχισε από σήμερα.

Θοδωρής Σωτηρόπουλος