ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αυτογνωσία με manual ...

Sunday, August 19, 2018
Αυγουστιάτικο πρωινό Κυριακής ..

Η βαρεμάρα είναι τόσο μεγάλη ... είναι από αυτές τις στιγμές που λες ναι θα το κάνω ρε φίλε το ρημάδι το reset δεν πάω ούτε για μπάνιο ούτε πουθενά.

Κοίτα πως έχει τώρα το έργο .. Υπάρχει ένα manual που λέει απ έξω άνθρωπος .. reset βήματα ..

Eνα από τα πρώτα είναι αυτοπαρατήρηση ή αλλιώς ενδοσκόπηση.

Δίνουμε και τον επιβλητικό τίτλο Αυτογνωσία, στη διαδικασία που θα με βοηθήσει να πετύχω να συμφιλιωθώ με όλα αυτά που κουβαλάω επειδή θέλω ή κόλλησαν πάνω μου μόνα τους ή μου κόλλησαν άλλοι με τα χρόνια.


Κάθομαι λοιπόν και με παρατηρώ .. παίρνω την απόσταση που χρειάζεται για να νιώσω μακριά από όλα σχεδόν αδιάφορη για αυτά που γίνονται γύρω μου ..

Στην προσπάθειά μου αυτή προσπαθώ να αφήσω το μυαλό στην άκρη ... δεν βοηθάει ή το βάζω να ασχοληθεί με κάτι άλλο που δεν θα με επηρεάζει πολύ.

Συνήθως του βάζω μουσική .. Στην συνέχεια αρχίζω να συναντάω στρώσεις πολλές στρώσεις ... στρώσεις σαν αυτές του κρεμμυδιού .. η καθεμία έχει ένα ρόλο ... γυναίκα, όμορφη, άσχημη ή αδιάφορη, μαμά, επαγγελματίας, καλή μαγείρισσα, καλή, κακή άλλες φορές, δύστροπη, καλή κόρη, αδερφή, ερωμένη, σύζυγος, καλή ή κακή φίλη, ευχάριστη, δυσάρεστη ....

Εκεί κατά το manual αρχίζει το ξύσιμο (όπως λέει και ένας φίλος)..σκοπός;; να φύγουν όλοι οι ρόλοι, στρώσεις, να δεις τι σου γίνεται ..

Αν δεν είσαι λοιπόν η γαμάτη επιχειρηματίας ή η μάνα δυο υπέροχων παιδιών ή η σύζυγος του τάδε σπουδαίου ή η φίλη του άλλου ή αυτή που κατάφερε αυτό ή ή ή ... τότε τι είσαι ;;; άγριο ε; για πες; 

Τώρα πάμε πιο μέσα ... σύμφωνα πάντα με το  πώς καταλαβαίνω εγώ το manual.

Πιο μέσα τι μένει; τι νιώθω;;

Καταρχήν πονάω από την πληγή που μου προκάλεσε το ξύσιμο...γιατί ξύσιμο είναι αυτό όσο να πεις ... 

Πολλές φορές μένεις σε αυτόν τον πόνο που προκαλεί η όλη διαδικασία ... σου αρέσει, τον αγαπάς, ζεις μ αυτόν γιατί νιώθεις και γαμάτος γιατί και αυτός ο ίδιος ο πόνος αποδεικνύει ότι κάπου έχεις φτάσει.

Επόμενη πίστα ... αφήνεις τον εαυτό σου να αναγνωρίσει τι νιώθει και γιατί το νιώθει πέρα από όλα αυτά ..

Αν μέχρι τώρα δεν το είχες πάρει, τώρα θα το χρειαστείς περισσότερο αυτό το item. Το όνομα αυτού συνείδηση.

Προσπαθείς να κάνεις ακόμα και τα πιο ασήμαντα πράγματα ενώ είσαι εκεί και τα παρατηρείς ... ή καλύτερα σε παρατηρείς ..

Πώς εναλλάσσεται η διάθεση σου ανάλογα με την κάθε δραστηριότητα ... και πως νιώθεις για το κάθε τι.. 
Έτσι θα μπορέσεις να δεις διάφορες σκέψεις, αισθήματα ενοχής, προκαταλήψεις, αρνητικά συναισθήματα .. 

Θα δεις τι σε κρατάει πίσω σε συγκεκριμένες συμπεριφορές και ίδια επαναλαμβανόμενα μοτίβα.

Στόχος της πίστας... να πεις κάποια στιγμή όλα είναι οκ..τίποτα καλό..τίποτα κακό.. αυτή είναι η περιβόητη αποδοχή!

Εδώ υπάρχει περίπτωση να πεις άστο πάω για μπάνιο καλύτερα!!

Αλλά και να μην το πεις υπάρχει και μια άλλη περίπτωση...να πεις ρε τι καταπληκτική που είμαι που έχω μπορέσει και το έχω κάνει όλο αυτό!!!

Μπράβο μου!! Κι έρχεται εκεί ένα τεράστιο πιο μεγάλο αυτή τη φορά στρώμα, ρόλος που σε καλύπτει ολόκληρη και πολλές φορές φέρνει μαζί του και όλα τα υπόλοιπα στρώματα που πρωτύτερα έξυνες για να διώξεις με τόσο κόπο.

Αυτογνωσία λοιπόν....αέναη διαδικασία..

Υ.Γ.1 Αν και όλο αυτό ακούγεται λίγο φαύλο εν τούτοις τελικά με ένα μαγικό τρόπο σε κάνει να είσαι σιγά σιγά καλύτερα να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου και τους άλλους γύρω σου  πιο πολύ να αποκτήσεις ειρήνη (άλλη δύσκολη λέξη)!!

Υ.Γ.2 Υπάρχει και η λύση που ακολουθεί ο περισσότερος κόσμος ο οποίος έχει υιοθετήσει την λεγόμενη μηχανικότητα στην ζωή του.Τα κουτάκια...το προσπάθησα..εκεί έρχεται ο Σίσυφος και σου χτυπάει τη πόρτα..η ματαιότητα..το δεν ξέρω τι έχω..το βαριέμαι τα πάντα!!

Υ.Γ.3 Τώρα λέω να πάω για μπάνιο... φοβερό live Les SkartOi ..

Ευτυχία Μπίλελη