ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η ιστορία της Σαντορίνης.Ένα εκπληκτικό βίντεο της IMAX film Greece ..

Tuesday, August 28, 2018
Η ονομασία Σαντορίνη αναφέρεται στην Αγία Ειρήνη, από το όνομα του παλιού καθεδρικού ναού στο χωριό Περίσσα. 

Μέχρι τότε, ήταν γνωστό σαν Καλλίστη («η ωραιότερη») ή Στρογγύλη («η στρογγυλή») ή Θήρα.

Η Σαντορίνη είναι το παγκοσμίως γνωστό ελληνικό νησί που βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο.


Πρόκειται για μια πτήση 40 λεπτών από το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας ή κατά μέσο όρο 6 με 8 ώρες βόλτα με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά.

Η Σαντορίνη είναι ουσιαστικά αυτό που έμεινε μετά από μια τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη που κατέστρεψε τους πρώτους οικισμούς σε ένα πρώην ενιαίο νησί και δημιούργησε την σημερινή γεωλογική καλντέρα. Μια γιγαντιαία λιμνοθάλασσα με απόκρημνους βράχους σε τρεις πλευρές. Το κύριως νησί κυλάει προς το Αιγαίο. Η πρωτεύουσα Φηρά, η Οία και το Ημεροβίγλι, βρίσκονται στην κορυφή του βράχου που κοιτάζει τη λιμνοθάλασσα, τα ηφαιστειακά πετρώματα και το παγκοσμίως γνωστό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.

Εκτός από την εκπληκτική θέα και τα καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα η Σαντορίνη είναι γνωστή για τα τοπικά κρασιά που έχουν βραβευτεί διεθνώς.

Η Σαντορίνη φιλοξενεί επίσης τις απίστευτες «Ανασκαφές» του Ακρωτηρίου καθώς και τα ερείπια της Αρχαίας Θήρας ,και τα μουσεία της Αρχαίας και Προϊστορικής Θήρας, σε βολική τοποθεσία κοντά στην Pantelia Suites.

Η πρωτεύουσα της Σαντορίνης είναι τα Φηρά. Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός που πηρε το όνομά του από μια εναλλακτική προφορά της λέξης «Θήρα», που είναι η αρχαία ονομασία του ίδιου του νησιού. (από την Wikipedia)