ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Υπάρχει πρότυπο σχέσης τελικά;

Monday, August 13, 2018
Ανθρώπινες σχέσεις ...

Δυστυχώς στην πλειοψηφία τους οι ερωτικά ενεργοί άνθρωποι της εποχής μας ούτε αυτό δεν ξέρουμε να κάνουμε. 

Μια υγιή σχέση ... 

Και γιατί συμβαίνει αυτό; Αυτό συμβαίνει γιατί δεν ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Αυτό συμβαίνει γιατί δεν γνωρίζουμε τους εαυτούς μας. 

Δεν έχουμε αφιερώσει λίγο χρόνο να σκεφτούμε τι ακριβώς είναι αυτό που θέλουμε,τι ψάχνουμε από την ζωή μας και ως αποτέλεσμα και από τον άνθρωπο που θα είναι δίπλα μας. 

Δεν έχουμε δημιουργήσει ένα πήχη αξιών όπου με βάση αυτόν να αξιολογούμε τον εαυτό μας και το πακέτο που εμείς δίνουμε πρώτα από όλα σε μια σχέση,και εν συνεχεία το πακέτο που ζητάμε.


Κινούμαστε στο λίγο από όλα. Κάτι από σχέση ... κάτι από αγάπη ... λίγο δώσε ...  λίγο πάρε ...  λίγο από εδώ ... λίγο από εκεί ... κάτι από feeling ...  κανένα καφεδάκι στα γρήγορα και είμαστε εντάξει μωρέ. Καλά να περνάμε και αυτό είναι. 

Οπότε εγώ στο λίγο και στο κάτι έχω βάλει μεγάλο Χ εδώ και πολλά χρόνια. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Όταν μπαίνουμε στην διαδικασία να κάνουμε κάτι αυτό πρέπει να γίνεται σωστά αλλιώς ας μην το κάνουμε καθόλου. Δεν υπάρχει λόγος ..

Οι άντρες είναι άφθονοι,οι γυναίκες το ίδιο, οπότε με σωστές εξηγήσεις από κοινού περνάς μια χαρά, χωρίς καν να μπεις στην διαδικασία της σχέσης. 

Το να είναι ένας άνθρωπός συνειδητοποιημένος όμως είναι πάνω από όλα.

Υπάρχει πρότυπο σχέσης τελικά ;

Υποκειμενικό και αυτό. Οπότε υποκειμενικά θα σας μιλήσω και εγώ.To πρότυπο σχέσης έχει να κάνει κυρίως με την αφοσίωση και αφοσίωση σημαίνει να βρέχει είτε άντρες είτε γυναίκες και ο σύντροφος να είναι επικεντρωμένος και αφοσιωμένος στην επιλογή του.Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επαναλάβω ξανά την προηγούμενη φράση ... '' ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ '' Δεν μας φορτώνει κανένας,κανέναν σύντροφο με το ζόρι ...

Και αν με ρωτήσεις γιατί να το κάνει αυτό, θα σου απαντήσω '' ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ '' Και αν με ρωτήσεις τι είδους ανάγκη είναι αυτή, θα σου απαντήσω τα εξής :

1. Ανάγκη για σωματική και ψυχική ένωση, συγχρόνως φτάνοντας στο 100% ... ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ. 

Όταν έχεις δουλέψει, έχεις ασχοληθεί και έχεις καταφέρει να φτάσεις σε αυτά τα επίπεδα με τον σύντροφο σου,ποτέ δεν θα του γυρίσεις την πλάτη για καμία και για κανέναν. 

Ποτέ δεν θα γυρίσεις την πλάτη στον άνθρωπό που σου προκαλεί τέτοιες δονήσεις.Τέτοιες συγκινήσεις σε όλα τα επίπεδα. Στον άνθρωπο που σε καταλαβαίνει, που σε αγαπάει και στο δείχνει, που σου χαμογελάει, που σε στηρίζει, που θέλει να σε βλέπει να εξελίσσεσαι, που σε θέλει δίπλα του γιατί το έχει ανάγκη, που σε σέβεται και άλλα πολλά. 

Οπότε όταν υπάρχουν αυτά δεν υπάρχει η ανάγκη για οτιδήποτε άλλο. Και αν υπάρξει σταματάς να είσαι άνθρωπός και μετατρέπεσαι σε κάτι άλλο. Κάτι σε ανθρωποειδές ή ένας απλός αριθμός.

Όταν υπάρχουν όλα τα παραπάνω είναι τόσα πολλά και τόσο δυνατά τα κύματα που δεν είναι ανάγκη ούτε για βαψίματα, ούτε για περίεργα ντυσίματα ούτε για τίποτα από όλα αυτά. 

Και ο λόγος είναι απλός. Όλα αυτά τα κύματα, γίνονται δυνατές δονήσεις ικανές να σου εξιτάρουν καρδία και μυαλό, και να σε φτάσουν στα κόκκινα.

Τώρα σχετικά με φράσεις όπως '' όταν τρως κάθε μέρα επί χρόνια το ίδιο φαγητό κάποια στιγμή το βαριέσαι '' η απάντηση είναι πως οι ψυχές των ανθρώπων δεν τρέφονται με παστίτσιο .. όσο και αν το θέλουν κάποιοι ...

Βέβαια κάποιοι άντρες καλύπτουν τις ανασφάλειες και τα κόμπλεξ τους με τον τρόπο αυτό, και κάποιες γυναίκες το θεωρούν εκσυγχρονισμό και ισότητα. 

Αυτή είναι και η αρχή τους λάθους ...

2. Ανάγκη να μοιραζόμαστε εικόνες και εμπειρίες ΜΑΖΙ με τον άνθρωπο που έχουμε επιλέξει να είναι δίπλα μας. 

Να τον έχουμε δίπλα γιατί το έχουμε ανάγκη και γιατί θέλουμε να βλέπει αυτά που βλέπουμε και εμείς. Αυτό σημαίνει πως ένα ζευγάρι συντρόφων πρέπει να είναι ΕΝΑ. Να είναι ο πυρήνας μιας δυνατής σχέσης που έχει ως γνώμονα την αγάπη, τον σεβασμό, την εκτίμηση, τον θαυμασμό και την κατανόηση. 

Η βάση της ύπαρξης ενός ζευγαριού είναι στο να μοιράζονται στιγμές. Γιατί αυτό είναι η ζωή μας. Ένα κολάζ μικρών στιγμών ...

Το ζευγάρι ως πυρήνας είναι αυτό που αποφασίζει ΜΑΖΙ, για το κάθε τι.

Οπότε η αντίθετη περίπτωση σχετικά με όλα τα παραπάνω γεννάει άλλα ερωτήματα. 

Πχ γιατί να μπει κάποιος στην διαδικασία της σχέσης ή του γάμου ;

Απλά αυτό που συμβαίνει είναι πως οι άνθρωποι ψάχνουν για άλλοθι,και δυστυχώς αυτό το άλλοθι είναι η ίδια η σχέση. 

Άλλοθι για να καλύπτονται σωματικές,κοινωνικές ακόμα και οικονομικές ανάγκες.Αυτές είναι οι αγοραίες σχέσεις. 

Λίγο πριν ανέφερα την λέξη συνειδητοποιημένος. Είναι πολύ σημαντική λέξη αυτή. Από αυτές τις λέξεις που κρύβουν μια ολόκληρη φιλοσοφία μέσα τους. 

Αυτή η λέξη βοηθάει στο να καταλάβει κάποιος πως πριν μπει σε μια οποιαδήποτε κατάσταση πρέπει να έχει ελέγξει πριν προσεκτικά όλες τις παραμέτρους και ότι κάνει να το κάνει συνειδητοποιημένα,γνωρίζοντας πως μαζί με την νέα κατάσταση έρχονται και νέα δεδομένα.

Όταν ένας άντρας είτε μια γυναίκα αντίστοιχα μπαίνει στην διαδικασία να κάνει μια σοβαρή σχέση αυτή την σχέση πρέπει να την τροφοδοτεί ΣΥΝΕΧΩΣ ... 

Να την τροφοδοτεί με ενδιαφέρον .. με αγάπη ... με σεβασμό ... με κατανόηση ... με φρεσκάδα και άλλα πολλά ... έτσι ώστε ο σύντροφος να μην νιώσει ποτέ την έλλειψη κανενός εκ των προηγουμένων.

Γιατί εάν ποτέ συμβεί αυτό οι ισορροπίες δύσκολα μπορούν να κρατηθούν !!! 

Πρέπει να είμαστε επάνω κατά πάνω στον σύντροφο μας εάν και εφόσον έχουμε αποφασίσει πως αυτός ο άνθρωπος το αξίζει. 

Πάνω από όλα πρέπει να είναι ο άνθρωπος. 

Πιο συγκεκριμένα ο άνθρωπος μας. 

Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία.

Μην σας φαίνονται αυτές οι έννοιες ξεπερασμένες ή χαμένες.Υπάρχουν μέσα σας σε αφθονία.Αν ψάξετε λίγο θα τις βρείτε.

3. Ανάγκη να κατανοήσεις και να κατανοηθείς. Και για να γίνει αυτό πρέπει να ξέρεις ή να έχεις φροντίσει να μάθεις τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου .... 

Πρέπει ο εγωισμός να φύγει από το πλάνο για να μπορέσει να δει κάποιος όλο το έργο καθαρά. 

Πρέπει να υπάρχει πάθος και δίψα για να μάθει ο ένας τον άλλον και να μην χρειάζεται κάθε τόσο, ο ένας να εξηγεί και να ξανά εξηγεί στον άλλον τα ίδια και τα ίδια.

Γιατί μετά από αυτό έρχεται η φθορά. Το ζευγάρι πρέπει να κατανοεί από μόνο του τις ανάγκες και τα θέλω του συντρόφου του και να του τα δίνει απλόχερα. 

Ο λόγος; Η ανιδιοτελής ΑΓΑΠΗ.Δεν είναι αρκετός ; Ο σύντροφός πρέπει να γεμίζει ψυχικά από το χαμόγελο και την ευχαρίστηση του άλλου.

Το ζευγάρι πρέπει να έχει ο ένας τον άλλον δίπλα, και να νιώθουν πως έχουν όλο τον πλανήτη στα πόδια τους. 

Αγκαλιά τους. 

Να τους αρκεί αυτή η στιγμή και να είναι ευγνώμονες που απλά το ζουν.Να τους αρκεί ένα φιλί, μια απλή βόλτα, μια απλή συζήτησή ακόμα και ένα παγκάκι με δύο μπύρες. 

Μόνο έτσι θα μπορέσουν να εκτιμήσουν και όλα τα υπόλοιπα.

Βέβαια η αλήθεια είναι πως μέσα σε όλα τα άσχημα αυτής της εποχής, οι γυναίκες όπως και οι άντρες έχουν χάσει τον ρόλο τους. 

Οι άντρες πλέον είναι ευνουχισμένοι και αντιδρούν σπασμωδικά, ξεχνώντας ποιος είναι ο πραγματικός τους ρόλος. 

Από την άλλη πλευρά οι γυναίκες παλεύουν να υποκαταστήσουν τους άντρες σε όλους τους τομείς. 

Έχουν γίνει όλα πολύ επιφανειακά και επίπεδα. Άντρες, γυναίκες, όλοι πρέπει να τα κάνουμε όλα και να είμαστε ολόιδιοι. 

Δεν υπάρχει λόγος. Το ότι είμαστε διαφορετικοί αυτό δεν σημαίνει πως δεν είμαστε ίσοι. Και τα δύο αυτά φύλα λοιπόν είναι ίσα, παρόλα αυτά όμως είναι εντελώς διαφορετικά. Λειτουργούν διαφορετικά. Σκέφτονται διαφορετικά. Αναπτύσσονται διαφορετικά και συμπεριφέρονται διαφορετικά. 

Αυτή είναι και η μαγεία. Όλη η μαγεία της ζωής κρύβετε μέσα στην διαφορετικότητα. Η ίδια η φύση έχει φροντίσει για αυτό. Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουν και οι άντρες και οι γυναίκες. 

Να θυμηθούν της φύση τους.

Οι άντρες πρέπει να είναι αρσενικά και οι γυναίκες θηλυκά με ότι συνεπάγεται αυτό, κλειδώνοντας ο ένας μέσα στον άλλο σε όλους τους τομείς προκαλώντας την δημιουργία πάλι σε όλους τους τομείς. Και όλο αυτό δεμένο με πολύ αγάπη και σεβασμό του ενός για την υπόσταση του άλλου.

Οι άντρες πρέπει να αγαπούν τις γυναίκες, να τις φροντίζουν, να τις σέβονται και να τους προσφέρουν συναισθηματική κυρίως ασφάλεια. Το ίδιο ισχύει και από την άλλη πλευρά.

Αυτές είναι κάποιες εκ των προϋποθέσεων για να μπορέσει ένας άντρας να θεωρηθεί αρσενικό και μια γυναίκα θηλυκό. Κάπου εκεί μέσα κρύβεται η αγάπη , ο σεβασμός και η κατανόηση. Χωρίς τα συγκεκριμένα συστατικά δύσκολα θα μπορέσει να υπάρξει και να αναπτυχθεί αρμονικά οποιαδήποτε είδους σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους.