ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Ανατολή και το μικρό παιδί ..

Monday, August 13, 2018
Μια φορά και ένα καιρό ήταν μια πολύ καλή και όμορφη κοπέλα, που την έλεγαν Ανατολή. Η Ανατολή λοιπόν από μικρό παιδί είχε ένα όνειρο. Ήθελε να αγοράσει ένα μεγάλο σπίτι στο πιο ψηλό σημείο της πόλης, για να μπορεί να αγγίζει κάθε πρωί τον ήλιο και να μιλάει τα βράδια με τα αστέρια.

Αποφασισμένη να κατακτήσει το όνειρο της λοιπόν άρχισε να δουλεύει σκληρά μέρα και νύχτα.Μετά από πολλά χρόνια και πολύ δουλεία, τελικά η Ανατολή κατάφερε να αγοράσει ένα από τα πιο όμορφα σπίτια, στον 888 όροφο του πιο ψηλού κτιρίου της πόλης.

Και ήταν πολύ ευτυχισμένη που τελικά καταφερε να κατακτήσει το όνειρο της,Κάθε πρωί άγγιζε τον ήλιο, και κάθε βράδυ συνομιλούσε με τα αστέρια.Έβγαινε στο μπαλκόνι , κοιτούσε τους ανθρώπους από ψηλά και μέσα από την υπέροχη αυτή θέα, η πόλη έμοιαζε σαν ζωγραφιά.


Ώσπου μια μέρα, ένα μικρό παιδί σήκωσε δειλά το κεφάλι και προσπάθησε να μιλήσει στην Ανατολή.Με δυσκολία η ματιά του έφτανε στης Ανατολής το σπίτι.Ούτε καν οι λέξεις του παιδιού μπορούσαν να φτάσουν μέχρι εκεί.Ακούγονταν σαν ψίθυροι στα αυτιά της γιατί η απόσταση ήταν μεγάλη.

Πέρασε η μέρα και ήρθε το βράδυ.Η Ανατολή όπως κάθε βράδυ βγήκε στο μπαλκόνι για να μιλήσει με τα αστέρια, ενώ το μικρό παιδί βρήκε στέγη στο υπόγειο του μεγάλου αυτού κτιρίου.

Ώσπου σε μια στιγμή ο ψίθυρος ενός αστεριού πλησιάζει την Ανατολή εξηγώντας της πως αυτό το μικρό παιδί έχει το ίδιο όνειρο που είχε και εκείνη όταν ήταν μικρή, και την προτρέπει να το βοηθήσει. 

Στην αρχή η Ανατολή δεν μπορούσε να καταλάβει τι ακριβώς ήταν αυτό που της ζητούσε το αστέρι και ποιος ήταν ο λόγος που έπρεπε να βοηθήσει το παιδί.

Οπότε το αστέρι πλησιάζει πάλι την Ανατολή ζητώντας της να κλείσει τα μάτια και να γυρίσει πίσω στην αρχή, όταν ήταν και εκείνη παιδί.Έτσι και έγινε.Η Ανατολή έκλεισε τα μάτια και ταξίδεψε στον χρόνο.Είδε τον εαυτό της παιδί και ένιωσε πάλι εκείνη την παιδική λαχτάρα, που είχε το όνειρο της ως πηγή.Τότε κατάλαβε τι ήταν αυτό που έπρεπε ακριβώς να κάνει.

Το επόμενο πρωί η Ανατολή αποφάσισε να κατέβει ένα ένα τα σκαλοπάτια αυτού του μεγάλου κτιρίου για να φτάσει στο υπόγειο. Εκεί που βρισκόταν το παιδί.Έτσι και έγινε. Ξέχασε για λίγο ότι ήταν η ιδιοκτήτρια του πιο ψηλού και όμορφου σπιτιού της πόλης και προσπάθησε να προσεγγίσει το παιδί, σαν να ήταν μια άγνωστη που πρώτη φορά επισκεπτόταν την γειτονία εκείνη.

Πήρε αγκαλιά το παιδί και άρχισε να του εξηγεί πόσο όμορφος είναι ο ήλιος το πρωί, πόσο ζωντανά μοιάζουν τα αστερία το βραδύ και πόσο όμορφη φαίνεται η πόλη από την κορυφή του κτιρίου.

Όλα αυτά άρεσαν πολύ στο παιδί, και της ζήτησε να το βοηθήσει για να μπορέσει και αυτό να τα δει.Έτσι λοιπόν η Ανατολή πήρε από τα χέρι το παιδί και άρχισαν να ανεβαίνουν μαζί ένα ένα τα σκαλοπάτια που λίγη ώρα πριν μόνη της είχε κατέβει.

Όλη αυτή η διαδρομή έκανε πολύ χαρούμενο το παιδί.Πότε δεν είχε φανταστεί πόσο όμορφη μπορεί να ήταν η θέα από την κορυφή ενός τόσο ψηλού κτιρίου.Σε όλη την διαδρομή η Ανατολή συνομιλούσε με το παιδί αλλά ποτέ δεν άφησε να φανεί πως ήταν αυτή η μόνη ιδιοκτήτρια του σπιτιού που βρισκόταν στην κορυφή του συγκεκριμένου κτιρίου.Ήθελε απλά να γίνει ένα με το παιδί.Ώσπου, έφτασαν τελικά λίγο έξω από το σπίτι.

Η Ανατολή βγάζει από την τσέπη το κλειδί και ανοίγει την πόρτα για να μπει μέσα το παιδί.Το καλωσορίζει και αρχίζει να το ξεναγεί σε όλο το σπίτι.Του δείχνει την θέα, τον ήλιο και το βράδυ του ζητάει να κοιτάξει ένα αστέρι και να κάνει και αυτό την δική του ευχή, η οποία θα το ακολουθεί και αυτό για μια ζωή. Ετσι και έγινε.

Το μήνυμα που θέλει να μας περάσει η Ανατολή μέσω της συγκεκριμένης ιστορίας είναι πως όσο ψηλά και αν έφτασε , δεν δίστασε να κατέβει ένα ένα τα σκαλιά, να πάρει ένα ''παιδί'' από το χέρι και να του δείξει την διαδρομή.Η Ανατολή ποτέ δεν άφησε να φανεί πως αυτή ήταν η ιδιοκτήτρια του πιο ψηλού κτιρίου της πόλης.Αντίθετα άνοιξε την καρδία της και αγκάλιασε το παιδί. Έγινε ένα με το παιδί και ποτέ δεν το άφησε να νιώσει άβολα.

Αυτό πρέπει να κάνει κάθε άνθρωπος ο οποίος έστω και με κόπο μπορεί να καταφερε να φτάσει ψηλά είτε σε οικονομικό, είτε σε κοινωνικό, είτε σε νοητικό, είτε σε πνευματικό επίπεδο όπως η Ανατολή. Όταν νιώσει πως κάποιος τον χρειάζεται πρέπει να κατεβαίνει ένα ένα τα σκαλιά και να γίνετε ένα με αυτόν που τον χρειάζεται, δείχνοντας του την διαδρομή.