ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο θαυματουργός χυμός από λεμόνι όπλο κατά του καρκίνου. Σε τι άλλο ωφελεί ;

Sunday, August 26, 2018
To τελευταίο διάστημα έκανε τον γύρο του διαδικτύου μιά μελέτη του Ινστιτούτου Επιστημών Υγείας της Βαλτιμόρης, όπου αναφέρεται η αποτελεσματικότητα του χυμού των λεμονιών στην χημειοθεραπεία και στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.


Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο χυμός του λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και καταστρέφει 11 είδη καρκινογόνων κύτταρων.

Η ωφελιμότητα του λεμονιού.

Το λεμόνι είναι ένα θαυματουργό προϊόν το οποίο καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα. Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία. Μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και προσπαθούν να παράγουν μια συνθετική ουσία που να τους επιτρέπει να την χρησιμοποιήσουν σε φαρμακευτικά σκευάσματα.

Το σημαντικό σε αυτό το φυτό, οφείλεται στα ισχυρά αντικαρκινογόνα αποτελέσματά του και παρόλο που του αποδίδονται περισσότερες χημικές ιδιότητες, το σημαντικότερο όφελος είναι η δράση του πάνω στις κύστεις και τους όγκους. Το φυτό αποτελεί μια θεραπευτική αγωγή για τον καρκίνο, δοκιμασμένο σε καρκίνους όλων των μορφών. Το συμπέρασμα των μελετών ήταν πως καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων του εντέρου, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος.

Τα χημικά συστατικά του δένδρου κατέδειξαν ότι δρουν στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των καρκινογόνων κυττάρων κατά 10.000 φορές περισσότερο από το φαρμακευτικό προϊόν adriamycin, ένα χημειοθεραπευτικό φαρμακευτικό προϊόν, που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο.

Το πλέον σημαντικό που έδειξε η έρευνα είναι ότι ο χυμός λεμονιού καταστρέφει μόνον τα καρκινογόνα κύτταρα χωρίς να επιδρά στα υγιή.

Υπάρχουν ορισμένοι γιατροι που το συνιστούν για όλες τις μορφές καρκίνου. Επιπλέον το θεωρούν σαν αντιμικροβιακό παράγοντα ευρέου φάσματος κατά των μολύνσεων των βακτηριδίων και όγκων, ικανό στην καταπολέμηση των εσωτερικών παρασίτων, ρυθμιστή της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Επίσης είναι αντικαταθλιπτικό, καταπολεμά το άγχος και τις νευρικές διαταραχές.

H μελέτη συμπληρώνει τις ήδη υπάρχουσες. Σε μία από αυτές, γιατροί από το Ισραήλ, είχαν συστήσει στους καρκινοπαθείς ασθενείς τους να πίνουν φρέσκο χυμό λεμονιού τις ημέρες που έκαναν ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Νεγκέβ, ανακάλυψαν ότι ο χυμός από το λεμόνι καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα in vitro (στο εργαστήριο), αφήνοντας τα υγιή ανέπαφα.

H ερευνητική ομάδα με τους Δρ Rivka Ofir και καθ. Yakov Weinstein του τμήματος Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας στο BGU, έλεγξαν την επίδραση του χυμού του λεμονιού στα καρκινικά κύτταρα και στα φυσιολογικά κύτταρα σε τρυβλίο Πέτρι . Είδαν λοιπόν ότι ο χυμός του λεμονιού κατέστρεψε τα καρκινικά κύτταρα και άφησε αλώβητα τα φυσιολογικά. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Planta Medica.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα. Όμως αυτή η επιτυχία στις έρευνες, τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι τα βότανα περιέχουν Citral, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί ως προληπτικό μέτρο έναντι ορισμένων καρκινικών κυττάρων. Πολλοί γιατροί στο Ισραήλ, βασιζόμενοι στα ευρήματα του BGU τα οποία δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, άρχισαν να πιστεύουν ότι, παρόλο που η έρευνα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, θα ήταν σκόπιμο για τους ασθενείς τους, οι οποίοι έψαχναν για οποιοδήποτε πιθανό μέσο για την καταπολέμηση της κατάστασή τους, να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις αντικαρκινικές ιδιότητεςτου Citral.

Τα οφέλη του λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού είναι γνωστό για τις διαιτητικές του ιδιότητες και αποτελεί ένα ισχυρό αποτοξινωτικό που αναζωογονεί την ίδια στιγμή το πεπτικό σύστημα. Διαλύει και απομακρύνει γράσο.

Για την αντιμετώπιση του εκζέματος, μείγμα από τον χυμό ενός ώριμου λεμονιού με παρθένο ελαιόλαδο και μετά κάνουμε επάλειψη στην πληγείσα επιφάνεια, πολλές φορές την ημέρα. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

Έχει δοκιμαστεί επίσης, με καλά αποτελέσματα, σε ψωριασικές πλάκες περιορίζοντας την έκταση της βλάβης αλλά και τον κνησμό.

Μειώνει τη χοληστερίνη, καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία και τονώνει το ενδοκρινικό σύστημα.

Είναι ένα φυσικό αντισηπτικό που παρεμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Ένα ζεστό ρόφημα με χυμό λεμονιού και μέλι είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία κατά των κρυολογημάτων, γρίπης, πονόλαιμου και άσθματος.

Έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για τη θεραπεία πολλών ασθενειών όπως αναιμία, λευχαιμία αργή πρόληψη του καρκίνου, κετονουρία, πρωτεϊνουρία, πλευρίτιδα, αιμορραγίες, ραχίτιδα, καθώς και σε διάφορες λοιμώξεις, αφροδίσια, πεπτικό έλκος, εντερίτιδα, σκωληκοειδίτιδα, ίκτερος, γρίπη, διάφορες καρδιακές παθήσεις, βρογχίτιδες, άσθμα, βήχας, δερματικές παθήσεις, έρπης, ψωρίαση, έκζεμα, νευραλγίες, αιμορροΐδες, αϋπνία, νευρικότητα, ρευματικός πυρετός, αρθρίτιδα, πέτρες στη χολή, ηπατική ανεπάρκεια, πυρετός, κλπ.

Ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχιστεί επ 'αόριστον καταδεικνύοντας έτσι την πολλαπλή ωφέλιμη δράση του λεμονιού στην υγεία μας.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Το Λεμόνι είναι ένα θαυματουργό προϊόν που σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα?

Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία τελικά ?

Γιατί δεν ξέρεις γι ‘αυτό;

Επειδή υπάρχουν εργαστήρια που ενδιαφέρονται να έχουν  τεράστια κέρδη. Μπορείτε να βοηθήσουμε έναν φίλο που έχει ανάγκη,  γνωρίζοντας  ότι ο χυμός λεμονιού είναι ευεργετικός στην πρόληψη της νόσου. Η γεύση του είναι ευχάριστη και δεν παράγει τις τρομερές συνέπειες της χημειοθεραπείας. Πόσοι άνθρωποι θα πεθάνουν, ενώ αυτό το καλά φυλαγμένο μυστικό διατηρείται, έτσι ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο  τις  μεγάλες εταιρείες; Όπως γνωρίζετε, η λεμονιά είναι γνωστά για τις ποικιλίες του και λάιμ. Μπορείτε να τρώτε τα φρούτα με διάφορους τρόπους: μπορείτε να φάτε  σε πολτό,  χυμό, την προετοιμασία  σε ποτά, γρανίτες, γλυκά, κλπ. .. Έτσι έχετε ολες τις αρετές, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι το αποτέλεσμα που παράγετε  πάνω στις κύστες και τους όγκους. 

Το φυτό αυτό είναι μια δοκιμασμένη θεραπεία κατά των καρκίνων όλων των τύπων. Μερικοί λένε ότι είναι πολύ χρήσιμο σε όλες τις παραλλαγές του καρκίνου. Θεωρείται, επίσης, ως ένα αντιμικροβιακό φάσμα έναντι βακτηριακών μολύνσεων και μυκήτων, αποτελεσματικό κατά των εσωτερικών παρασίτων και σκουληκιών, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, η οποία είναι πάρα πολύ υψηλή και ένα αντικαταθλιπτικό, καταπολεμά το άγχος και τις νευρικές διαταραχές.

Η πηγή αυτής της πληροφορίας είναι εντυπωσιακή: προέρχεται από έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φαρμάκων στον κόσμο, αναφέρει ότι μετά από περισσότερο από 20 εργαστηριακές δοκιμές από το 1970, τα εκχυλίσματα αποκάλυψαν ότι: καταστρέφει τα κακοήθη κύτταρα σε 12 καρκίνους, συμπεριλαμβανομένου του παχέος εντέρου, του μαστού, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος … 

Οι ενώσεις αυτού του δέντρου έδειξε 10000 φορές καλύτερο από το προϊόν αδριαμυκίνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως σαν χημειοθεραπευτικό στον κόσμο, επιβραδύνοντας την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Και αυτό που είναι ακόμη πιο εκπληκτικό: αυτός ο τύπος θεραπείας με εκχύλισμα λεμονιού καταστρέφει μόνο κακοήθη καρκινικά κύτταρα και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα. Ινστιτούτο Επιστημών Υγείας, 819 NLLC Αιτία Street, Βαλτιμόρη, MD1201

Πολλοί επαγγελματίες στα εστιατόρια  χρησιμοποιούν ή καταναλώνουν το σύνολο του λεμονιού και τίποτα δεν πάει χαμένο.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι σύνολό του, πάρτε τον τρίφτη σας, και κάντε  κομματάκι ολόκληρο το λεμόνι (δεν χρειάζεται να το ξεφλουδίσετε) και πασπαλίζουμε πάνω από τα τρόφιμά . Πασπαλίστε το με σαλάτα λαχανικών, στο παγωτό, σε σούπα, δημητριακά, ζυμαρικά, μακαρόνια σάλτσα, ρύζι, σούσι, πιάτα με ψάρι, ουίσκι, κρασί …. ο κατάλογος είναι ατελείωτος.

Όλα τα τρόφιμα θα έχουν απροσδόκητα μια υπέροχη γεύση, κάτι που μπορεί να έχετε δοκιμάσει ποτέ πριν. Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χρήσης το σύνολο λεμόνι, εκτός από την πρόληψη των αποβλήτων και την προσθήκη νέων γεύσεων στα φαγητά σας;

Οι φλούδες λεμονιού περιέχουν  5 έως 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από ό, τι το ίδιος ο χυμός λεμονιού.Η φλούδα λεμονιού βοηθά στην  εξάλειψη των τοξικών στοιχείων στο σώμα.

Στην Εγκυκλοπαίδεια του Healing Foods:

Ο χυμός φρούτων περιέχει κυρίως σάκχαρα και οξέα φρούτων, τα οποία είναι κατασκευασμένα κυρίως από το κιτρικό οξύ. Η Φλούδα λεμονιού αποτελείται από δύο στρώματα: το εξωτερικό στρώμα («ξύσμα»), η οποία περιέχει αιθέρια έλαια (6 τοις εκατό) που αποτελούνται ως επί το πλείστον από λιμονενίου (90 τοις εκατό) και κιτράλη (5 τοις εκατό), συν ένα μικρό ποσό της cintronellal, alphaterpineol, linayl, και οξικό γερανυλεστέρα. Το εσωτερικό στρώμα δεν περιέχει αιθέριο έλαιο, αλλά αντ ‘αυτού στεγάζει μια ποικιλία από  φλαβονογλυκοζίτες και παράγωγα της κουμαρίνης.Τα λεμόνια είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Επιπλέον, είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Β6, κάλιο, φολικό οξύ, τα φλαβονοειδή, και το  φυτοχημικό λιμονένιο.

½-ουγγιά (100 γραμμάρια)  είναι περίπου 2 μέτρια λεμόνια και παρέχουν 29 θερμίδες, 1,1 γραμμάρια πρωτεΐνης, 0,3 γραμμάρια λίπους, και 9,3 γραμμάρια υδατάνθρακα, με 2,8 γραμμάρια φυτικών ινών και 2,5 γραμμάρια φυσικών σακχάρων.

Το λεμονενίο το οποίο εξάγεται από τα λεμόνια, χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή σε κλινικές δοκιμές για τη διάλυση χολολίθων και δείχνει πολλά υποσχόμενο αντικαρκινικό δραστηριότητες.

Στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλόριντα των Τροφίμων και Γεωργικών Επιστημών σημειωθεί ότι:

Πρόσφατη έρευνα έχει επικεντρωθεί στην βιολογική δραστικότητα των ενώσεων που έχουν βρεθεί σε είδη εσπεριδοειδών, συμπεριλαμβανομένων των ενώσεων που ονομάζονται φλαβονοειδή, καροτενοειδή και limonoids, ιδίως από την άποψη των αποτελεσμάτων τους στην αντικαρκινική δράση. Τα  φλαβονοειδή έχουν δυνατότητες αντιοξειδωτικές  (προλαμβάνει τη γήρανση), αντι-καρκίνικές , αντι-ιικές , αντι-φλεγμονώδεις δραστηριότητες, επιδράσεις στην τριχοειδούς, και την ικανότητα μείωσης της χοληστερόλης.

Τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχουν λυκοπένιο έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στη σημαντική μείωση στον προστάτη και στον κίνδυνο καρκίνου. του μαστού.Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει επιπλέον ότι limonoids αναστέλλουν την ανάπτυξη του καρκίνου σε εργαστηριακά ζώα και σε ανθρώπινα κύτταρα καρκίνου του μαστού, καθώς και τη μείωση της χοληστερόλης.

Ομοίως, το 2000, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Davis με θέμα «Οι δυνατότητες του Citrus limonoids ως αντικαρκινικά φάρμακα» παρατήρησε ότι:

Η Βιταμίνη C και φλαβονοειδή είναι αντιοξειδωτικές, ουσίες που εξουδετερώνουν δραστικά είδη  που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα του σώματος και να συμβάλλουν στην χρόνιες ασθένειες συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Τα καροτινοειδή, οι χρωστικές στα φρούτα και τα λαχανικά, όπως βήτα-καροτίνη, λυκοπένιο, λουτεΐνη και παρέχουν επίσης κάποια αντιοξειδωτική προστασία, αλλά έχουν και άλλες ευεργετικές δράσεις που αφορούν την ανάπτυξη των κυττάρων Το φολικό οξύ είναι μια βιταμίνη Β που είναι απαραίτητη για τη σύνθεση του DNA, και επομένως είναι σημαντική για την ακεραιότητα του γενετικού υλικού σε κύτταρα και την υγιή ανάπτυξη των ιστών. Πρόσφατες πληροφορίες δείχνουν ότι ήπια ανεπάρκεια φυλλικού οξέος μεταβάλλει τη δομή του DNA με έναν τρόπο που μπορεί να μειώσει την έκφραση των πρωτεϊνών ογκοκατασταλτικών. Μια έρευνα για το φυλλικό οξύ των τροφίμων έδειξαν ότι ο χυμός πορτοκαλιού είναι ο μεγαλύτερος συνεισφέρων στην πρόσληψη φυλλικού οξέος τροφίμων στον πληθυσμό των ΗΠΑ. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι καταναλωτές μπορουν  να εχουν ένα άλλο όφελος για την υγεία από το χυμό πορτοκαλιού και άλλα προϊόντα  με εσπεριδοειδών – φυτοχημικά που ονομάζονται limonoids -. ΤΑ οποία φαίνεται ΝΑ ΕΧΟΥΝ σημαντική αντικαρκινική ΔΡΑΣΗ

Α.Ε. 2004 ScienceDaily άρθρο αναφέρεται σε παρόμοια έρευνα από το Texas A & M Kingsville Citrus Κέντρο του Πανεπιστημίου:

Η έρευνα από επιστήμονες του Τέξας Γεωργίας σε πειράματα έδειξαν ότι οι ενώσεις εσπεριδοειδών που ονομάζεται limonoids στοχευμένες και σταματούν τα  κύτταρα  νευροβλάστωματος  στο εργαστήριο. Τώρα ελπίζουν να μάθουν τους λόγους για τη συμπεριφορά τους και τελικά να δοκιμάσουν το αφέψημα εσπεριδοειδών στον άνθρωπο.  Το νευροβλάστωμα αντιπροσωπεύει περίπου το 10 τοις εκατό όλων των καρκίνων σε παιδιά, δήλωσε ο Harris, και συνήθως είναι ένας συμπαγής όγκος στο λαιμό, το στήθος, το νωτιαίο λώρου ή επινεφριδίων.

Το εύρημα στα εσπεριδοειδή υπόσχεται όχι μόνο για τις δυνατότητές τους  στον καρκίνο, αλλά επειδή  το limonoids  δεν προκαλεί καμία παρενέργειες, σύμφωνα με τον Δρ Ed Harris,(Πείραμα Σταθμός βιοχημικός που συνεργάστηκε στη μελέτη με τον Δρ Bhimu Patil,  φυσιολόγος στο Texas A & M University-Kingsville Citrus Κέντρο Weslaco. «Limonoids) έχει φυσικά συστατικά,” δήλωσε ο Harris. «Σε αντίθεση με άλλα αντικαρκινικά φάρμακα που είναι τοξικά, το  limonoids προφανώς δεν βλάπτει Είναι τα εσπεριδοειδή «μια τεράστια δεξαμενή με αντι-καρκινογόνες ουσίες”Δεν είναι παρούσα σε οποιαδήποτε άλλο φρούτο ή λαχανικό

Ωστόσο, το καλύτερο που μπορούμε να πούμε σε αυτό το σημείο είναι ότι τα εσπεριδοειδή  έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες που θα μπορούσαν  να βοηθήσουν στην προφύλαξη από τον καρκίνο. Δεν υπάρχουν όμως  αξιόπιστες επιστημονικές ή ιατρικές μελέτες που να ανέφεραν ότι τα λεμόνια έχουν βρεθεί να είναι μια «δοκιμασμένη θεραπεία κατά των καρκίνων όλων των τύπων

ΠΗΓΕΣ

1. Urban Legends Reference Pages © 1995-2014 από snopes.com

2. Carper, Jean. '' Το Φαρμακείο Των Τροφίμων ''

3. Νέα Υόρκη: Bantam Books, 1988. ISBN 0-5533-4524-9 (σελ. 222-223)

4. Ferguson, JJ και Timothy Μ. Spann. «Ιατρική Χρήση Citrus.”

5. Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Οκτωβρίου 2002.

6. Ιακώβ, Robert, et al. «Οι δυνατότητες του Citrus limonoids ως αντικαρκινικά μέσα”

7. Murray, Michael Εγκυκλοπαίδεια Healing Foods

8. Νέα Υόρκη:Atria Books, 2005 ISBN 0-7434-8052-Χ (σ. 286-287)

9. ScienceDaily.«Citrus δείχνει υπόσχεση για ορισμένες μορφές καρκίνου της παιδικής ηλικίας.”

10. Ινστιτούτο Επιστημών Υγείας

11. Οφέλη για την υγεία του Citrus limonoids Explored,ScienceDaily,9 του Απριλίου 2005

12. ScienceDaily, 1 Δεκεμβρίου του 2004

13. BBC News, 23 Μαρτίου 1999

14. Λεμόνι – φαρμακολογικές χρήσεις
Drugs.com, 2009

15. Στάνφορντ Cancer Center, 2011

16. Healthcare

17. Diethealthclub

www.newsmax.com
www.laysxtrawaves.gr
www.bichercancerinstitute.org