ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο άνθρωπος της εξέλιξης

Monday, August 13, 2018
Φαντάσου λοιπόν έναν ολόγυμνο άνθρωπο μέσα στην ζούγκλα.

Το βλέμμα του είναι παγωμένο.Οι ώμοι του ακούνητοι , ενώ τα χέρια του απλά κρέμονται δείχνοντας το έδαφος.Το κεφάλι του με δυσκολία μπορεί να στρίψει δεξιά ή αριστερά. Παρόλα αυτά ίσα ίσα που διακρίνει ένα μονοπάτι , ανάμεσα στην πυκνώδη βλάστηση.

Αρχίζει να περπατάει με βήματα αργά , ακολουθώντας το μονοπάτι. Εικόνα του γίνετε μόνο ότι περνάει από μπροστά του. Και συνεχίζει να περπατάει ακολουθώντας το μονοπάτι. Ακολουθεί ένα μονοπάτι που δεν δημιούργησε ο ίδιος. Απλά κάποιος τον άφησε στην αρχή ενός μονοπατιού και του ψιθύρισε '' περπάτα ''. Και ο γυμνός άντρας το έκανε. Περπατάει με αργά βήματα ανάμεσα σε άγρια ζώα τα οποία γρατζουνούν την σάρκα του , παρόλα αυτά αυτός συνεχίζει ατάραχος την διαδρομή του. 

Πουλιά αφοδεύουν στο σώμα του και αυτός συνεχίζει να περπατάει μέσα στο μονοπάτι που του υπέδειξαν, Ο χρόνος κυλάει και οι εποχές αλλάζουν.Το καλοκαίρι του καίει το δέρμα και ο χειμώνας πετάει λάσπη στο πρόσωπο του.


Και αυτός συνεχίζει την διαδρομή του , χωρίς να ξέρει ούτε ο ίδιος που οδηγεί το συγκεκριμένο μονοπάτι. Τα χρόνια περνάνε και όλες αυτές οι ακαθαρσίες αρχίζουν και γίνονται ένα με το σώμα του. Τα πέλματα των ποδιών του έχουν σχιστεί αλλά αυτός συνεχίζει να περπατάει μέσα στο μονοπάτι.Παγωμένος.Αταραχος.Τίποτα πλέον δεν τον ενοχλεί.Τίποτα δεν τον ταράζει.Οι ιθαγενείς έγιναν οι φίλοι του , και το κράμα ακαθαρσιών στο σώμα του έγινε η δεύτερη φύση του.Η νέα επιδερμίδα του.Τα χρόνια περνάνε και η διαδρομή συνεχίζετε.Το γυμνό σώμα του άντρα είναι γεμάτο γρατζουνίες, τσιμπήματα και ακαθαρσίες. Δεν τον ενοχλεί όμως ΤΙΠΟΤΑ .. γιατί πλέον έχει σταματήσει να νιώθει.

Ώσπου σε μια στιγμή μια πολύ δυνατή εσωτερική φωνή του ταρακουνάει το '' είναι '' και του φωνάζει ΔΥΝΑΤΑ :

'' Γδύσου. Πέτα τα ΟΛΑ από πάνω σου. Νιώσε. Θυμήσου. Θυμήσου την αρχή. Βγες από το μονοπάτι και βρες τον πρώτο καταρράκτη και ΠΛΥΣΟΥ. Ξέπλυνε τα πάντα. Άνοιξε τα μάτια σου και ψάξε για την θάλασσα. Κολύμπησε μέσα της και αστην να επουλώσει της πληγές σου. Βρες έστω και ένα κουρέλι και ντύσε το σώμα σου και στην συνέχεια βρες έστω ένα καλύβι και κάνε το σπίτι σου.ΖΗΣΕ αγνά,απλά και ταπεινά.

'' Ο άνθρωπος της εξέλιξης '' είμαστε όλοι εμείς.Εμείς που κουβαλάμε επάνω μας όλες αυτές τις ακαθαρσίες της εποχής.Στο χέρι μας είναι να τα πετάξουμε όλα από πάνω μας και να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει ... ''