ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Φαίνεσθαι

Monday, August 13, 2018
Είναι γεγονός πως εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε εγκλωβιστεί μέσα σε ένα κόσμο αποπνιχτικής τελειότητας και ομορφιάς.Μέσα σε μια κοινωνία η οποία απαρτίζεται από τέλειους ανθρώπους. Βέβαια η τελειότητα είναι υποκειμενική έννοια. Ο κάθε άνθρωπος την αντιλαμβάνεται εντελώς διαφορετικά.


Τέλειοι άνδρες .. Τέλειες γυναίκες .. Τέλειες κατευθύνσεις προς τον δρόμο της ομορφιάς ... Τέλεια προπαγάνδα ... Μια τέλεια ηχώ που ακούγεται από παντού ... Που σου φωνάζει .. '' Γίνε όμορφη. Γίνε όμορφος. Γίνε κάτι άλλο για να αρέσεις.

Άλλαξε αυτό, κάνε το άλλο, πήγαινε εκεί ..

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος .. Αυτή είναι η τάση .. Αυτή είναι η διαδρομή .. Φόρεσε αυτό ... Γίνε αυτό .. γιατί αυτό είναι που αρέσει ... Μα δεν βλέπεις ... Όλοι το κάνουν ... Κοίτα την αγαπημένη σου τραγουδίστρια ... Κοίτα τον αγαπημένο σου ηθοποιό ... Κοίτα γύρω σου .. Άλλαξε το πρόσωπο σου ... Άλλαξε το σώμα σου ... Πως μπορείς να έχεις ατέλειες και να υπάρχεις μέσα σε ένα κόσμο αποπνιχτικής τελειότητας, ομορφιάς και εξέλιξης ... Το επιτάσσει η δουλεία σου ... ο σύντροφος σου στον οποίο έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου ... Το επιτάσσει η κοινωνία ... Πλέον το κοινωνικό γίγνεσθαι είναι ταυτόσημο του φαίνεσθαι.

... και μέσα σε όλο αυτό το '' ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ '' και '' ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΕΤΣΙ '' ξεχάσαν όλοι αυτοί να μας δώσουν την κατεύθυνση ... για το πως ένας άνθρωπος μπορεί να είναι ο εαυτός του.

Μας είπαν τι πρέπει να κάνουμε για να αρέσουμε ... Μας είπαν πως πρέπει να ντυνόμαστε ... Μας είπαν τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε καλά εργαλεία στην δουλειά μας ... Μας είπαν για τα πλαίσια .. Μας έδειξαν την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουμε για να είμαστε αποδεχτοί ... 

Το μόνο που δεν μας είπαν είναι το τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε ο εαυτός μας και να αγαπήσουμε τις ατέλειες μας.

Λόγο του ότι όμως κανένας δεν πρόκειται να μας το πει αυτό .. οφείλουμε πρώτα από όλα να το πούμε εμείς στον εαυτό μας και εν συνεχεία στους γύρω μας.

Χάρης Γιαννέλης