ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα πέντε στάδια της ψυχικής εξέλιξης

Friday, August 31, 2018
Απ’ όλα τα αγαθά, που κατέχει ο άνθρωπος, το πιο ιερό, μετά τον Θεό, το πιο οικείο είναι η ψυχή.Πλάτωνας

Από τον Ζάχο Σκαφίδα

Οι απόψεις που επικρατούσαν στην αρχαία Ελλάδα για την μετενσάρκωση

Μετενσάρκωση, η ψυχή και η εξέλιξη της, ένα πανάρχαιο θέμα που απασχολούσε το κόσμο από την εποχή των Αιγυπτίων. Πυθαγόρας, Σωκράτης, Εμπεδοκλής ο Ακραγαντίνος, Ερμής ο Τρισμέγιστος,Πλάτωνας, Απολλώνιος ο Τυανέας και πολλοί άλλοι πίστευαν με τον τρόπο τους στη ψυχή, στην μετενσάρκωση. Στο παρακάτω διάλογο του Απολλώνιου και του Ιάρχα βλέπουμε πόσο τους απασχολούσε το θέμα.


Ρώτησε λοιπόν τον Απολλώνιο: «Θα μπορούσες εσύ να μιλήσεις για το προηγούμενο σώμα σου και ποιος ήσουν προτού πάρεις την τωρινή μορφή σου;»

Ο Απολλώνιος απάντησε: «Επειδή εκείνο κατά τη γνώμη μου ήταν άσημο, λίγα πράγματα θυμάμαι».

Ο Ιάρχας παίρνοντας τον λόγο είπε: «Θεωρείς ασήμαντο το ότι υπήρξες κυβερνήτης Αιγυπτιακού πλοίου; Γιατί βλέπω πως αυτό ακριβώς ήσουν».

«Αλήθεια λες, Ιάρχα», είπε, «πράγματι αυτό ακριβώς υπήρξα, και το θεωρώ όχι μόνο άδοξο αλλά και αποκρουστικό και τόσο άξιο για τους ανθρώπους όσο και το να εξουσιάζει κανείς ή να είναι επικεφαλής στρατεύματος. Επιπλέον έχει κακή φήμη από τους θαλασσινούς. Πάντως την πιο γενναία πράξη μου κανείς τότε δεν την θεώρησε αξιέπαινη». (Απολλώνιος Τυανεύς και προηγούμενες ζωές)

Ο Πυθαγόρας πίστευε ότι είχε υπάρξει σε προηγούμενη ζωή του ως ο Εύφορβος, ο υιός του Πάρθου, Δάρδανος από την Φρυγία, ο οποίος κατά την μονομαχία του Πατρόκλου με τον Έκτορα, μπροστά από τις Σκαιές Πύλες του Ιλίου, είχε τραυματίσει τον Πάτροκλο, ερχόμενος πίσω του, με δόρυ στην μέση των ώμων και έγινε η αιτία να θανατωθεί ο πληγωμένος σύντροφος του Αχιλλέως από τον Έκτορα!

Σήμερα υπάρχουν πολύ περισσότερες μελέτες τις όποιες δυστυχώς δεν αποδέχεται η επιστήμη διότι προς το παρόν υπάρχουν ενδείξεις και όχι αποδείξεις. Παραγνωρίζουν ότι σε πάρα πολλούς τομείς δεν υπάρχει απόδειξη και έχουν πλήρη άγνοια σε πράγματα που αποδέχονται. Βλέπε :  Αόρατα, μη υπαρκτά και μη αποδείξιμα πράγματα που συνθέτουν την πραγματικότητα.

Η κάθοδος της ψυχής στην τρίτη διάσταση

Εδώ θα μελετήσουμε το ταξίδι της ψυχής μέσα από την εμπειρία των αναδρομών. Τα στοιχεία που παρατίθενται είναι από τα βιβλία του Michael Newton και λιγότερο από την προσωπική εμπειρία μου.

Το ταξίδι άρχισε πριν 200 000 χρόνια περίπου όταν διαπιστώθηκε ότι κάποια ανθρωποειδή είχαν φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο νοημοσύνης και συναισθημάτων και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σαν αβατάρ, ή υλικοί φορείς για πρόσβαση στην Τρίτη διάσταση. Η ομάδα ψυχών που θέλησε να χρησιμοποιήσει αυτούς τους φορείς γνώριζε τις τεράστιες δυσκολίες που θα συναντούσε κατά την αμφίδρομη πορεία επικοινωνίας ψυχή – φορέα λόγω του πρωτογόνου μυαλού.

Η πρόκληση όμως ήταν μεγάλη. Η γνώση και ο χειρισμός της ύλης που βασίζεται στην αντίθεση, (θετικό, αρνητικό). Η ενίσχυση της ατομικότητας και του εγώ, (Μέσα στην ομάδα υπήρχε υποτυπώδες εγώ). Η σταθερή ομορφιά της ύλης, (τα ανώτερα πεδία είναι εύπλαστα), η υλική αντίληψη των αισθήσεων και συναισθημάτων. Και τέλος η επικράτηση της ψυχής στον υλικό φορέα, αποκομίζοντας αυτή τη τεράστια εμπειρία.. 

Η ψυχή ενίσχυσε τα μορφογενετικά παιδία και προκλήθηκαν πιο γρήγορες γονιδιακές μεταλλάξεις με  αποτέλεσμα τον άνθρωπο τον σοφό. Ο φορέας τώρα ήταν ποιο συμβατός στη ψυχή. Οι εγκεφαλικές διεργασίες και η πλήρης ενασχόληση με την ύλη και τις υλικές ανάγκες απασχολούσαν τόσο πολύ τον εγκέφαλο που μόλις άφηναν ένα μικρό περιθώριο επικοινωνίας της ψυχής με το σώμα. Οι δυνατότητες περιορίζονταν μόνο στην καταγραφή και την αφομοίωση του υλικού εγώ στον τμήμα του ψυχικού φορέα που είχε ενσαρκωθεί. (Βλέπε: Το θέατρο της ζωής).

Τα βράδια που σταματούσε η εγκεφαλική δραστηριότητα, τότε μόνο είχε περιθώρια να εκδηλωθεί η ψυχή και να κατευθύνει το υλικό σώμα. Μέσα από τα διάφορα στάδια ενσαρκώσεων  η ψυχή απέκτησε μεγαλύτερη εμπειρία χειρισμού του υλικού φορέα, μερικές ψυχές έφτασαν στο επίπεδο να ονομαστούν παλιές και να έχουν πλέον την ευκαιρία να αποφοιτήσουν από το δύσκολο σχολείο της ζωής.

Τα στάδια της ψυχής

Τα στάδια της εξέλιξης της ψυχής μπορεί ένας απλός άνθρωπος να τα κατανοήσει αρκεί να δει τη πορεία της ανθρωπότητας ή την πορεία ενός εξελιγμένου ανθρώπου. Αυτά είναι, Στάδιο 1: Βρεφική  ψυχή, Στάδιο 2: Παιδική ψυχή, Στάδιο 3: Η νεαρή ψυχή, Στάδιο 4: Το ώριμη ψυχή, Στάδιο 5: Γηραιά ψυχή. Ακριβώς όπως τα ηλικιακά στάδια.

Κάθε ένα από αυτά τα πέντε στάδια αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο ανάπτυξης της ικανότητας και αυτογνωσίας της ατομικής ψυχής.
Κάθε στάδιο χαρακτηρίζεται επίσης από μια διαφορετική εστίαση μάθησης που είναι πιο λεπτή από την προηγούμενη.

Αυτό που έχομε διαπιστώσει μέσα από τις αναδρομές είναι ότι οι ψυχές όταν φεύγουν από την ζωή, διότι τότε το άτομο κάτω από ύπνωση έχει την ικανότητα να δει την ψυχή, είναι ότι κάθε ψυχή έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα του φάσματος που υποδεικνύει το τρέχον επίπεδο της συνείδησης.
Το φάσμα ξεκινά με λευκό που γνωρίζουμε ότι προκύπτει από τον συνδυασμό όλων των χρωμάτων

Η ψυχή πρέπει να βιώσει όλες τις συχνότητες που το συνθέτου για να τις επανασύνδεσει και να γίνει το εκτυφλωτικό λευκό, να λάμψει. Έτσι περνά από το κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε, με βαθύ μωβ και βιολετί. Από τη χαμηλή συχνότητα στην ποιο υψηλή συχνότητα. Οι λιγότερο εξελιγμένες ψυχές - οι «αρχάριοι» - έχουν μια ροζ απόχρωση. 

Οι παλαιότερο ψυχές, που πλησιάζουν το τέλος του όλου μετενσαρκωτικού κύκλου, έχουν μια βαθειά μπλε απόχρωση. Όσοι έχουν ικανότητα να βλέπουν την αύρα μπορούν να διακρίνουν το χρώμα της ψυχής. Πιο απλά το χρώμα εκδηλώνεται στο χρώμα των  ρούχων που κυρίως προτιμάνε οι υλικοί φορείς τους.  Ακόμα στις φώτο τους στο ΦΒ, θα δείτε να επικρατεί στο σύνολο ή απόχρωση που έχει αυτή η ψυχή.

Στο διάγραμμα έχουμε πιο παραστατικά τα χρώματα των ψυχών και στο τέλος βλέπομε ότι η ολοκλήρωση συνεχίζεται στα ψυχικά πεδία.

Τα χαρακτηριστικά που απόκτα κατά τη βίωση σε κάθε στάδιο η ψυχή

Στάδιο 1: Βρεφικές ψυχές Κυρίως επικεντρώνονται στις άμεσες ανάγκες επιβίωσης. Ζουν σε απλό περιβάλλον κοντά στη φύση, όπως μια απομακρυσμένη φυλή ή αγροικία, μπορεί να είναι ποιμένες. Στο πλαίσιο της σύγχρονης κοινωνίας, όμως, μπορούν να χαρακτηρισθούν σαν απολίτιστες ή να θεωρηθούν ψυχοπαθητικοί ή να έχουν κάποιο είδος αναπτυξιακής διαταραχής. Ψυχολογικά, είναι αφελής, με ελάχιστη ή καμία σκέψη για τις συνέπειες. Επειδή τους λείπει τόσο η κοινωνική κατανόηση και η αυτοαναστολή, είναι σε θέση να διαπράττουν αντικοινωνικές ή ανήθικες πράξεις χωρίς καμία αίσθηση των αδικιών. Ως εκ τούτου, δεν ταιριάζουν καλά μέσα σύγχρονη κοινωνία και μπορεί να καταλήξουν στη φυλακή ή σε ψυχιατρικές μονάδες. (Βλέπε: Μια ζωή στην αρχαία Αίγυπτο,  Η ζωή μιας ιθαγενούς τον 18ου αιώνα κάπου στον Αμαζόνιο).

Σταδιο 2: Παιδικές ψυχές , σε αντίθεση με τις βρεφικές ψυχές, σκέφτονται πολύ για τις ενέργειές τους. Οι ζωές τους συνδέονται με την ασφάλεια, τη δομή και την τάξη. Είναι συντηρητικοί, ακολουθούν τις παραδόσεις, ορθόδοξοι, ηθικολόγοι, θρησκευτικά ευσεβείς, και έχουν επίγνωση του νόμου και της τάξης. Τούτου λεχθέντος, θα μπουν κατά καιρούς στον πειρασμό, να χάσουν την ψυχραιμία τους να θυμώσουν, και να σπάσουν τους κανόνες, αλλά στη συνέχεια θα τους βρείτε να βασανίζονται από ενοχές και ντροπή.  

Οι παιδικές κοινότητες τείνουν να είναι αυστηρών  αρχών και πολιτισμένες όπως οι  Amish και οι Menonites. Έχουν πλήρη επίγνωση των δικαιωμάτων και αδίκων ενεργειών των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης και της δικής τους. Η Κακή συμπεριφορά είναι αμαρτωλή, και αυτό έτσι είναι, χωρίς εξήγηση, (αξίωμα, δόγμα). (Βλέπε: Θεραπεία της παχυσαρκίας με αναδρομές σε άλλες ζωές).

Μερικές διάσημες παιδικές ψυχές

Adolf Hitler, παιδική ψυχή ιερέας, ο Richard Nixon and ο Ayatollah Khomeini.

Στάδιο 3: Νεαρές ψυχές τείνουν να είναι εξωστρεφείς, ασχολούνται με τα εγκόσμια, ξέφρενα ενεργητικές, παράτολμες, ανταγωνιστικές, πολιτικοποιημένες, φιλόδοξες και ατομικιστικές. 

Πιστεύουν ότι αυτοί είναι οι σωστοί,  ότι ο δικός τους τρόπος είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος. Προσπαθούν να επιβάλουν τα πιστεύω τους διότι αυτά είναι τα σωστά. Έλκονται από οποιαδήποτε μορφή κοσμικής επιτυχίας, φήμη, τύχη, δύναμη, δόξα. Στην πραγματικότητα, είναι οι πιο φοβισμένοι για το θάνατο από ότι οι ψυχές σε άλλα στάδια, και όσοι δεν είναι σίγουροι για τη ζωή μετά το θάνατο μπορεί να είναι ανήσυχοι και να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην παγκόσμια σκηνή όπως να δημιουργήσουν ένα είδος συμβολικής αθανασίας για τον εαυτό τους. (Βλέπε: Η ζωή μιας ανεξάρτητης γυναίκας στα τέλη του 19ου αιώνα κάπου στη Φλωρεντία).

Μερικές διάσημες νεαρές ψυχές

 Ο μέγας Αλέξανδρος νεαρή ψυχή, βασιλιάς, ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος, Ναπολέων.

Στάδιο 4: Ώριμες ψυχές τείνουν να είναι στοχαστικές, ειλικρινείς, ευαίσθητοι και με κατανόηση προς τους άλλους. Ψυχολογικά, η ευαισθητοποίηση τους δεν είναι πλέον εγωκεντρική, με την έννοια του να περιορίζεται σε μία μόνο πλευρά, αλλά μπορεί να φιλοξενήσει πολλαπλές προοπτικές. Στην πραγματικότητα, η αυτο-εξυπηρέτηση του εγώ πρόκειται να θεωρηθεί ως πρόβλημα, κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί, αν στην πραγματικότητα είναι περισσότερο μια περίπτωση της ενσωμάτωσης του σε ένα ευρύτερο επίπεδο συνειδητοποίησης. Αυτή η ένταση μεταξύ εγώ και του εγώ-υπερβατικότητας, μεταξύ τους έχουν και τα δύο μια προσωπική ατζέντα και την επιθυμία να είναι πιο ανοικτή και αυθεντική, κάνει τη ζωή πολύ πιο περίπλοκη, μερικές φορές συντριπτικά.

Από τη μία πλευρά, οι ώριμες ψυχές απορρίπτουν τις στενόμυαλες σκέψεις. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, μπορούν να συμπάσχουν με όποιον κατέχει αυτές τις ίδιες αξίες. Οι πάγιες απόψεις έχουν αντικατασταθεί από διαρκώς μεταβαλλόμενες προοπτικές.  Βασική αρχή «Όλα εξαρτώνται από το πώς το βλέπει κανείς». Αυτή η εξαφάνιση του στερεού εδάφους ξεκινά μια αναζήτηση για το βαθύτερο νόημα και κατανόηση του εαυτού, μέσα από την τέχνη, την ψυχολογία, τη φιλοσοφία και την πνευματικότητα.

Πολιτικά, ώριμες ψυχές τείνουν να είναι φιλελεύθερες και χωρίς αποκλεισμούς, και αποδοκιμάζουν κάθε είδους στενό σοβινισμό. Στην αρχή της πορείας τους οι  νεότερες ψυχές, μπορούν να έρθουν αντιμέτωποι με κατάθλιψη. Έχουν την τάση να αμφισβητούν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων και των δικών τους κίνητρων, και είναι επιρρεπείς να κάνουν πολλή ενδοσκόπηση. (Βλέπε: Ένα ταξίδι στην Ατλαντίδα).

Μερικές διάσημες ώριμες ψυχές

Μποτιτσέλι , Μιχαήλ , Ουίλιαμ Σαίξπηρ , Βιρτζίνια Γουλφ ,Ντοστογιέφσκι και Βαν Γκογκ ...

Στάδιο 5: Γηραιές ψυχές τείνουν να αποπνέουν κάποιο βαθμό βάθους, βαρύτητας, σοφίας που είναι αρκετά καταφανής. Αφού κινήθηκαν πέρα από τις συγκρούσεις της ώριμης ψυχής, είναι επίσης ανάλαφροι και έχουν μια αίσθηση χαρούμενη και ελευθερία, την ελευθερία να απολαμβάνουν πολύ στον κόσμο, αλλά όχι από αυτόν. Είναι σχετικά ήρεμες, μετρημένες, ανενόχλητες και σταθερές, ασύνδετες στις κοινωνικές δομές και πολιτισμικές προσδοκίες, είναι σίγουρες για τη δική τους ύπαρξη και τις εσωτερικές δυνάμεις και τη συμπόνια τους για τους άλλους. 

Η εστίασή τους είναι στην πραγματική αυτο-έκφραση και την εκπλήρωση, συνειδητά συμμετέχουν στην εξέλιξη όλων, που, είναι. Ως εκ τούτου, έχουν την τάση να βαδίζουν το δικό τους μοναδικό τρόπο στη ζωή, αφήνοντας αυτόν να πηγαίνει και να είναι, με ένα ανεξάρτητο τρόπο που μπορεί να φαίνεται πολύ παράξενος και εκκεντρικός στις νεότερες ψυχές.

Στο τελευταίο στάδιο οι παλιές ψυχές συχνά εστιάζουν στη διδασκαλία και την  πνευματική σοφία με μεγάλη συμπόνια.

Μερικές διάσημες παλιές ψυχές

Marcus Aurelius (121-180), Leonardo da Vinci (1452-1519), Carl Jung (1875-1961), J. S. Bach (1685-1750), Paul Gauguin (1848-1903, η  Άμμα,

Συνοπτικός πίνακας ιδιοτήτων των σταδίων

Στάδιο

Επικεντρώνεται

Μαθησιακές εμπειρίες

Βρεφικές ψυχές

Αγάπη για τη ζωή

Επιβίωση, αγάπη για το σώμα. θάνατος,  περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

Παιδικές ψυχές 

Να ανήκουν σε έναν πολιτισμό

Κανόνες, ρόλοι, του νόμου και της τάξης, του εγκλήματος και της τιμωρίας, της κοινωνικής ευαισθητοποίησης

Νεαρές ψυχές

Το να είσαι ελεύθερος άνθρωπος

Ανεξαρτησία, αυτο-εξέλιξη, την προσωπική επιτυχία, την ελεύθερη βούληση

Ώριμες ψυχές

Η συνύπαρξη με τους άλλους

Αλληλεξάρτηση,  σχέσεις, την ενσυναίσθηση, την οικειότητα, την αυτογνωσία

Παλιές ψυχές

Να είναι μέρος του όλου που αυτός είναι (το όλο)

Αυτονομία, μη-προσκόλληση, σοφές συμβουλές, την πνευματική συνειδητοποίηση

Ως βρεφικές ψυχές μάθαμε σχετικά με τις επιλογές που έχουν να κάνουν με την επιβίωση, ως  παιδικές ψυχές να κάνουμε επιλογές με ηθικούς κώδικες και την ηθική, έτσι και ως νέες ψυχές μάθαμε να κάνουμε επιλογές που έχουν να κάνουν με τη μαεστρία της επιτυχίας, ως ώριμες ψυχές επιλογές που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις, και ως παλιές ψυχές επιλογές που έχουν να κάνουν με την φύση της ενότητας με το Τάο.

Μια βρεφική ψυχή θα ήταν επόμενο να μην καταλαβαίνει τις επιλογές μιας παλιάς ψυχής, και μια παλαιότερη ψυχή πιθανότατα θα είχε περισσότερη κατανόηση της φύσης των επιλογών  των νεότερων ψυχών, αφού πέρασε από την θέση τους.

Επίπεδα Ψυχής στον ανθρώπινο πληθυσμό

Τα επτά δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη καλύπτουν όλο το φάσμα των σταδίων, αλλά ο μέσος όρος λέγεται ότι είναι κάπου ακριβώς μπροστά από το μεσαίο σημείο του σταδίου 3 (βλέπε διάγραμμα).

Με άλλα λόγια, αυτός ο κόσμος κυριαρχείται σήμερα από τις νέες ψυχές των οποίων η κύρια εστίαση είναι η ανταγωνιστική αυτο-εξέλιξη.           

Τα Επτά βήματα σε κάθε στάδιο

Μέσα σε κάθε στάδιο υπάρχουν επτά διακριτά βήματα για να περάσουν οι ψυχές. Στις διδασκαλίες του Michael Newton  ονομάζονται «επίπεδα», έτσι ώστε σε κάθε στάδιο προχωράμε από το 1ο επίπεδο στο 7ο επίπεδο.

Η λέξη «επίπεδα» μπορεί να φέρει σύγχυση (από τον Newton αναφέρονται τα πέντε κύρια στάδια ως «επίπεδα»), γι 'αυτό μερικές φορές προτιμούν να τα αποκαλούν «βήματα».

Έτσι, κάθε στάδιο της μετενσάρκωσης έχει επτά διακριτά επίπεδα ή βήματα μάθησης. Για παράδειγμα, ξεκινάμε το στάδιο των βρεφικών ψυχών με το πρώτο βήμα, άμα ολοκληρώσουμε τα εφτά βήματα μπαίνουμε στο επόμενο, το στάδιο δύο των παιδικών ψυχών.

Τα πρώτα βήματα σε οποιοδήποτε στάδιο έχουν χαρακτηριστικό να βιώνουν τη ζωή τους σε αυτό το νέο στάδιο της εξέλιξης, μαθαίνοντας τα βασικά μαθήματα μέσω κατάλληλων εμπειριών.

Τα επόμενα βήματα είναι σχετικά με το να εκφράζουν αυτά τα μαθήματα, επιδεικνύοντας αυτό το επίπεδο της συνείδησης σε δράση.

Για παράδειγμα, στο  στάδιο τρία, νέες ψυχές, τα τρία πρώτα βήματα 15, 16, 17,είναι για να ανακαλύψετε την έννοια της ελεύθερης βούλησης και της αυτοδιάθεσης. Τα τελευταία τρία βήματα 19, 20, 21 καταναλώνονται  για επίδειξη της έννοια της ελεύθερης βούλησης και της αυτοδιάθεσης σε δράση. Το μεσαίο βήμα 18 είναι για την εδραίωση των διδαγμάτων που αντλήθηκαν.

Το πρώτο βήμα ή επίπεδο σε οποιοδήποτε στάδιο είναι σαν να βάζουμε ένα δάκτυλο μέσα στο νερό. Το μεσαίο βήμα είναι η ενσωμάτωση και η απόλαυση της εμπειρίας. Το τελικό βήμα είναι σαν να διδάσκουμε τους άλλους πώς να κολυμπήσουν:

1ο Επίπεδο, υπηρέτης 

Έναρξη στο νέο στάδιο. Το δάκτυλο στο νερό. Πρώτη αναλαμπή της νέας συνείδησης.

2ο Επίπεδο, τεχνίτης

Δημιουργία θεμέλιων. Τσαλαβούτημα μέσα και έξω. Συγκρίνουν και να αντιπαραβάλλουν τη παλιά και τη νέα συνείδηση.

3ο Επίπεδο, πολεμιστής

Κάνει βουτιά. Αφήνει την προηγούμενη φάση.  Ερευνά ενεργά τη νέα συνείδηση.

4ο Επίπεδο, μελετητής

Χαλαρώνοντας σε αυτό, απολαμβάνει το νερό. Συνταύτιση με αυτό το στάδιο. Εσωτερική ενσωμάτωση της νέας συνείδησης.

5ο Επίπεδο, σοφός

Πιτσιλώντας γύρω φωνάζει «Κοίτα με!» Έγινα διάσημος με αυτό. Εκφράζοντας αυτό το επίπεδο της συνείδησης.  

6ο επίπεδο, ιερέας

Αξιόπιστη κολύμβηση. Καίγοντας  κάθε κάρμα που υφίσταται. Εναρμόνιση της συνείδησης του ατόμου με τους άλλους.

7ο Επίπεδο, βασιλιάς

Κυριαρχία της συνείδησης σε αυτό το επίπεδο. Είναι πρότυπο. Μέγιστη απόδοση. Τι έπεται;

Αυτή η αλληλουχία των επτά επιπέδων ή βημάτων επαναλαμβάνεται μέσα από κάθε στάδιο, καθιστώντας 35 βήματα σε όλα από την αρχή της μετενσάρκωσης μέχρι το τέλος.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, είμαι στο 5ο επίπεδο του σταδίου της ώριμης ψυχής. Το μάθημα ζωής μου είναι περίπου να εκφράσω την τρέχουσα φάση της συνείδησης μου (πολλαπλή προοπτική, υπέρβαση του εγώ).

Υπάρχουν 35 βήματα σε όλους. Και κάθε ενιαίο βήμα απαιτεί τουλάχιστον μια ολόκληρη ζωή για να ολοκληρωθεί. Ένα μόνο βήμα μπορεί να γίνει σε μία ζωή, αλλά συχνά αυτό είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο τέντωμα, έτσι ώστε η αρχική ζωή μπορεί να πραγματοποιηθεί σαν δοκιμή, και ακολουθείται από μια ή δύο ζωές που πραγματικά επιτυγχάνουμε αυτό το βήμα.

Μερικές φορές η ζωή για διαφόρους λόγους διακόπτεται, και η ψυχή θα πρέπει ακριβώς να ξεκινήσετε από την αρχή στην επόμενη ζωή.

Επίσης, κάποιες ζωές βιώνονται για λόγους άλλους εκτός από τη συγκεκριμένη πρόθεση να αναπτυχτούν. Για παράδειγμα, μια ζωή θα μπορούσε να βιωθεί κυρίως για να βοηθήσει μια άλλη ψυχή να αναπτυχτεί.

Μερικές ζωές λαμβάνονται κατά κύριο λόγο για την εμπειρία του θανάτου, για καρμικούς λόγους. Αυτή μπορεί να είναι πολύ μικρή, της τάξης των ημερών, εβδομάδων ή μηνών.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα κενά που δαπανώνται στη μη φυσική κατάσταση μεταξύ ζωής, ένα μόνο βήμα συνήθως επιτυγχάνεται σε περίπου 100-300 χρόνια του χρόνου της Γης.

Το σύνολο της διαδρομής των 35 βημάτων διαρκεί συνήθως πάνω από 100 ζωές.

Ως εκ τούτου, το σύνολο της διαδρομής είναι πιθανό να πάρει την τάξη των 7.000-8.000 χρόνων, αλλά πιθανώς πολύ περισσότερο αν ο πληθυσμός είναι χαμηλός και οι ευκαιρίες για να ενσαρκώσεις είναι λίγες.

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε κάποια βήματα, είναι σαν ο γυρίνος στη ανάπτυξη του να παραλείψει ένα στάδιο. Δεν μπορεί ένα μωρό να αναλάβει τη διοίκηση μιας επιχείρησης.

Στο επίπεδο του πνεύματος υπάρχει μόνο το συν, δηλαδή μόνο χαρά, αγάπη, φως, ευτυχία, ενότητα, ομαδικό εγώ, το θετικό σε όλες τις αποχρώσεις. Τα κομμάτια που διασπάστηκε η πηγή θέλουν να βιώσουν ένα ατομικό εγώ, να έχουν τις δικές τους επιλογές, τις δικές τους προοπτικές, την προσωπική αντιμετώπιση. Η ψυχή μπορεί να επιλέξει να παραμείνει στο πνεύμα με μικρή αίσθηση του εαυτού. Εναλλακτικά θα πρέπει να επιλέξει να υποβληθεί στην εμπειρία της ζωής με μια ξεχωριστή μορφή η οποία θα αλληλοεπιδρά με άλλες ψυχές με τη δική τους φυσική μορφή. Βλέπε: Από το Big Bang στη Θέωση, μύηση με το λουλούδι της ζωής.

Όλοι έχουμε την επιλογή να χρησιμοποιήσουμε τα διάφορα οχήματα που υπάρχουν στο Σύμπαν ώστε να γίνουμε ποιο συνειδητοί. Ο στόχος είναι να ζήσουμε κάθε δυνατή εμπειρία. Ξεκινάμε ως αβοήθητα βρέφη όπου οι εμπειρίες της ύπαρξης είναι τρομακτικές, για να τελειώσουμε ως αυτόνομες αυτοσυνείδητες μονάδες. Στόχος είναι να ξαναγυρίσουμε στη Θέωση όπου θα μοιραζόμαστε την ελευθερία την χαρά την αγάπη με το σύνολο της ζωής.

Πηγές

http://personalityspirituality.net/articles/the-michael-teachings/reincarnation-the-35-steps/

Ταξίδια της ψυχής και ή ζωή μετά την ζωή του Michael Newton

Από το Ζάχο Σκαφίδα