ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι ανασφάλειες μπορεί να «σκοτώσουν» την ερωτική σου ζωή

Sunday, August 26, 2018
Και ποιος δεν έχει ανασφάλειες; Όλοι έχουμε και όλοι θα θέλαμε να τις ξεφορτωθούμε. Πόσο τις αφήνεις να σε επηρεάσουν και πόσο πραγματικά σε επηρεάζουν; Ξέρεις πολύ καλά πως όταν βρεθούν μπροστά σου, είναι ικανές να χαλάσουν και την πιο όμορφη στιγμή. Πρόκειται για εκείνη την αμήχανη στιγμή που από ευτυχισμένος, μουδιάζεις ολόκληρος και νιώθεις πως δεν αξίζεις και πάρα πολλά, που ξαφνικά δε νιώθεις και κάτι το ιδιαίτερο.


Όλο αυτό σκοτώνει όλο και περισσότερο εσένα, αλλά και τις σχέσεις σου. Θες να επικεντρωθούμε στην ερωτική σου ζωή και τι θα γίνει εκεί; Όσο ωμό κι αν σου φανεί, απλά δε θα υπάρχει! Θα έρθει η στιγμή που θα είναι καλύτερα να μην υπάρχει ερωτική ζωή στη ζωή σου, μόνο και μόνο για να μην νιώθεις αυτό το συναίσθημα. Θα καταλήξεις να είσαι δίπλα στον άνθρωπό σου και δε θα μπορείς να του εκφράσεις πως νιώθεις. Θα πιστεύεις πως ό,τι και να πεις θα σε εκθέσει και θα τον χάσεις. Οι σχέσεις πρέπει να είναι αληθινές, κι αυτό θα γίνει μόνο όταν εσύ είσαι ειλικρινής με τα όσα είσαι και με τα όσα νιώθεις! Μην νιώθεις άβολα να μιλάς για τις σκέψεις σου και για τα όσα φοβάσαι. Ίσως οι απαντήσεις που θα πάρεις να είναι αναπάντεχα καθησυχαστικές και να σου πάρουν κάθε κακιά σκέψη.

Πώς θα καταλήξεις εκεί όμως; Ας αρχίσουμε από το κεφάλαιο κομπλιμέντα. Ξέρω, ξέρω…. Δεν είναι πάντα εύκολο να αποδεχθείς ότι κάποιος πιστεύει σε εσένα πολύ περισσότερο απ΄ότι εσύ στον ίδιο σου τον εαυτό. Είναι ζωτικής σημασίας όμως να αρχίσεις να τα δέχεσαι. Όταν κάποιος σου πει για το χαμόγελό σου ή για τα μάτια σου ή για την ενέργεια σου ή ό,τι άλλο, πες ευχαριστώ και μη σκύβεις το κεφάλι. Μη τον κάνεις να νιώσει άσχημα που εξέφρασε τη γνώμη του. Κάνεις δε κάνει κομπλιμέντα μόνο και μόνο για να χαμογελάσεις, κι ακόμα κι αν αυτό γίνει, θα το καταλάβεις. Επίσης, κανείς δε θέλει να βγει με μια κοπέλα ή με ένα αγόρι που δεν πιστεύει στον εαυτό του. Που όχι απλά δεν είναι δυναμικός, αλλά δεν ξέρει κάνει πως φαίνεται στα μάτια τον άλλων.

Οι ανασφάλειες που αφήνεις να σε επηρεάσουν σε κάνουν να μοιάζεις υστερικός, γκρινιάρης, ζηλιάρης. Μήπως αυτό διώχνει καιτους ανθρώπους από το πλάι σου; Σκέψου πως όσο εσύ δεν ξέρεις τι αξίζεις και τι μετράς, τόσο πιο πολύ θα πιέζεις τον άλλο να στο αποδεικνύει. Δεν θα μπορείς να διανοηθείς πως θα βγείτε χώρια, έχεις πειστεί πως γυρίζοντας από εκείνο το βράδυ δε θα είναι πλέον δικός σου. Θα αρχίσει η γκρίνια και ζήλια και πάλι στο μηδέν. Από ένα σημείο και μετά θα είσαι τόσο δύσπιστος, που δε θα ξεκινάς καν κάτι καινούριο. Δεν μπορεί κανείς να σε πλησιάσει πραγματικά, γιατί οι φόβοι και οι ανασφάλειες σου δε θα του αφήνουν χώρο.

Το συμπέρασμα; Δικό σου! Αν εσύ δε πιστέψεις σε εσένα, στην ομορφιά σου, στην εξυπνάδα σου, στην προσωπικότητα και σε όλα έχεις πετύχει, τότε κανείς δε θα μπορέσεις πραγματικά να τα δει. Ξέρω πως αυτό που σου λέω μπορεί να φαντάζει βουνό, αλλά είναι σημαντικό. Μείνε λίγο μόνος και μάθε εσένα και τις δυνατότητες σου. Πίστεψε σε όλα αυτά που είσαι και ξαναβγές να «ψάξεις» με άλλα μυαλά. Μην αφήνεις τον σύντροφο σου να νιώθει χαζός κάθε φορά που θα σου πει κάτι καλό. Μην τον κάνεις να πρέπει να απολογείται για το ότι δεν είναι ελέφαντας κάθε ώρα και στιγμή. Είναι άδικο και για εκείνον και για εσένα να χαλάσει η σχέση σας για τις δικιές σου ή της δικιές του ανασφάλειες.

Σωτηρία Κάκου