ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Χρυσό μετάλλιο για Έλληνα φοιτητή στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαθηματικών

Friday, August 17, 2018
Ο Γεώργιος Κοτσοβόλης, φοιτητής του τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ, κατέκτησε επάξια το χρυσό μετάλλιο στον 25ο Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό (IMC – International Mathematics Competition). Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας στις 22- 28 Ιουλίου και είναι η δεύτερη χρονιά που παίρνει την πρωτιά ο Έλληνας φοιτητής.


Το International Mathematics Competition είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός στο πεδίο των μαθηματικών και κάθε χρόνιο διοργανώνεται από το University College του Λονδίνου.

Οι φοιτητές – συμμετέχοντες διαγωνίζονται σε 5 προβλήματα την ημέρα για δύο συνεχόμενες ημέρες και στον φετινό διαγωνισμό οι συμμετέχοντες ήταν 350 φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια και κολέγια του κόσμου.

Το ΕΚΠΑ συμμετέχει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαθηματικών από το ακαδημαϊκό έτος 2007 – 8 και κάθε χρόνο λαμβάνει καλή θέση. Ο Γεώργιος Κοτσοβόλης όμως έκανε το πανεπιστήμιο και τη χώρα του ιδιαίτερα υπερήφανους με την ξεχωριστή νίκη του. Τα έξοδα συμμετοχής του φοιτητή καλύφθηκαν από τον Δήμο Ν. Ιωνίας.